Balayı Günlüğü, Bangkok...

Phuket te dört gün geçirdikten sonra Bangkok a dönüş için biraz isteksizdim ama gezip dolaştıkça yanıldığımı gördüm burası kalabalık, renk cümbüşü, ışıklı, hareketli tam bir metropol. 14 milyon nüfus var, her yer insan, araba ve motor dolu. Otelimiz Amari Hotel merkeze yürüyüş mesafesinde, güzel bir şehir oteliydi. Sokaklar gece gündüz dolu, metro hep tıklım tıklım, taksi zor bulunuyor, bulsan da adamlar keyfine göre ya alıyor ya almıyor...Tezatlar memleketi orası, gökdelenler uzayıp giderken, lüks AVM lerin önünde bizim kokoreççiler gibi sokak satıcıları var. Caddede porshceler de var kaldırımlar da tavşan boyunda fareler de :) Metroda, sokakta, çarşıda insanların çoğunun elinde Iphone yada b.berry var. Hatta bir AVM de metrelerce kuyruk gördük merak edip baktık, bizim paramızla 500-600 TL lik çantaları alabilmek için kuyruğa girmişler, mağazadan çıkanın elinde birer ikişer çanta...Ve bunların içinde bir sürü okul formalı kız vardı, bildiğin öğrenci...Yani zengini zengin fakiri de tam fakir. Girdiğimiz büyük marketlerde satılan herşey meyve, sebze, balık, et, sandviç ne varsa hepsi birinci sınıf. Rafları düzenli ve herşey pırıl pırıldı. Tüm paramızı yatırıp ev alışverişi yapabilirdik yani o derece gözümüz döndü. Ama mecburen sadece taşıyabileceğimiz kadar sos aldık değişik değişik, bir de noodle. Aşağıda Siyam Center denen alışveriş merkezinin logosu ve oranın içinde balmumu bile olsa birlikte poz verirken mutlu olduğum Tom Cruise la fotomuz:)



Balayına nereye gittiniz sorusunu soran ve Tayland cevabı alan herkesin istisnasız ikinci sorusu "orda ne yedin" oluyor. Hatta bana giderken yanına kraker, sandviç filan götür diyen bile oldu, Allahtan ciddiye almamışım :) Benim gördüğüm kadarıyla sınırsız deniz ürünü, envai tavuk çeşidi, meyve sebzenin de en alası var. Tatlı, dondurma, pasta filan saymıyorum bile. Yani aç kalınacak bir yer değil, kedi, köpek, börtü böcek yiyeni de satanı da görmedim...Bizim menüye bir örnek vermek gerekirse:


Daha sonra bir akşam Seafood Market diye bir yere gittik. Balığını, kalamarını, midyeni, salata malzemeni, sebzeni alıp restoranda garsona veriyorsun sen nasıl istiyorsan pişirip getiriyorlar. Orda yediğim herşey inanılmaz lezzetli ve tazeydi:




Gece gezmek çok daha zevkli çünkü hava karardıktan sonra her yer ışıl ışıl. Sokaklar caddeler gece bambaşka bir havaya giriyor. Gece hayatı çok hızlı, barların önü içeri müşteri çekmek isteyen seksi kostümlü kızlarla dolu. Bu barlarda bilumum showlar var ki bunların detayını yazmak bu blogun konseptine pek uymuyor o yüzden geçiyorum :) Nereye bakacağını şaşırıyorsun. Gay ve travesti o kadar çok ki, hatta erkekten fazla gördüm diyebilirim. Travesti deyip geçmeyin sadece boyu uzun ve iri olmasından anlaşılıyor yoksa içlerinde acaip güzelleri var. İşin alışveriş kısmı için Pat Pong gece pazarı var. Ama burası bizdeki pazarlardan farksız vasat bir sokak. Esas daha farklı ve güzel kıyafetler, aksesuarlar, çantaları Sukhumvit denen caddenin bir yerinde gördük ki bu da son gündü paramızın hepsini harcamıştık :) Bildiğiniz semt pazarları var burda da koku faktörünü saymazsak herşey son derece temiz, düzenli görünüyordu market gibiydi nerdeyse. Bir de Buda tapınaklarına koymak için canlı çiçek satılıyor pazarda en çok o hoşuma gitti, en altta ki fotoda çektik:





Burada dini inanç yok, Budizm e inanıyorlar. Tapınaklar var Buda ya dualar ediyorlar. Her köşede bir Buda var ve önünde yiyip içmesi için bırakılmış kola, soda, su şişeleri :) Aşağıda Buda tapınakları, en sonda yatan Buda heykeli var, 5 ton altından yapılmış:





Son gün ünlü Thai masajını yaptırdık. Kalkınca pestil gibi olurum dedim ama ceset gibi yattığım yerden zımba gibi kalktım :) Bir ara kız üstüme öyle bir abandı ki burdan sağlam çıkamayız dedim. Ama işi biliyorlarmış, bir saat boyunca başka alemlere gittim geldim :) Çok nezih bir yerdi bizim gitiğimiz masaj salonu. Ancak dikkat etmek lazım iyi seçmek lazım çünkü adım başı masaj salonu var. Sizde giderseniz biraz fazla verin adam gibi bir yerde yaptırın derim. Ki aradaki fark 100 baht (6 TL) bu gittiğimiz yer bariz kaliteli bir yerdi. Anlatacak çok şey var, lakin hepsini yazmak zor. Şehrin ikinci yüzünü sonraki yazıma bırakıyorum...




4 yorum:

  1. Mutlu bir balayı...
    Bir ömür boyu da böyle olması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. canımm çok teşekkür ederim öpüyorum :))

    YanıtlaSil
  3. canım çok tatlısın...
    Allah nazarlardan saklasın...
    Allah mutluluğunuzu daim etsin...

    fotolar çok güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurme şirine ağzına sağlık AMİN AMİN diyorum başka bişey demiyorum :)

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.