Bayram Tatili Alanya


Deniz ve güneş hayaliyle bayramı birleştirip 9 güne tamamladık. Hedefimiz Akdeniz, ileri dedik ve  Alanya ya doğru yola koyulduk. Ancak hava hiç tahmin ettiğimiz gibi değildi :) Bu ilk fotoğraf havanın nasıl kapalı ve yağmurlu olduğu ile ilgili yeterince fikir vermiyorsa, buyrun ikinci fotoya:

 

 



İşte ilk günün manzarası böyleydi. Ama ondan önce yolda gelirken ne yaptık ona bakalım. Konya ya kadar bulutlu filan idare eden hava, Konya da patladı:



Fırtınanın eşlik ettiği yağmurla gittik epey bir süre. Bu arada her Konya geçişimizde klasikleşen Şifa Restaurant ziyaretimiz var. Burası Konya da cadde üstünde hiç bir lüksü olmayan, kendi halinde bir etli ekmekçi. Hatta esnaf lokantası gibi bir yer. Şekildeki gibi:


 Ancak ve ancak, iş etli ekmeğinin lezzetine gelince hiiç öyle vasat ve kendi halinde diyemem. Benim yediğim en güzel kıymalı pidelerden biridir. Pardon etli ekmek yani. İkisinin ne farkı var bilmiyorum gerçi:


Biz belki başka yer bilmediğimizden, burdan da memnun olduğumuzdan her geçişimizde mutlaka uğrarız. Tavsiye ederim.
 
Sonra yollar yağmur çamur derken bitti ancak dediğim gibi Alanya da hiç hoş bir hava yok idi. Kader! İlk fotoğraflarda güneş hiç yok :) Yağmur sonrası ortaya çıkan minikler:
 
 
 Sonraki günler tabii ki yağmurmuş doluymuş demeden attık kendimizi dışarı ve bu hava muhalefeti tatilin son 3 gününe kadar sürdü. Olsun, yine de güzeldi. Alanya limanına her gün gittik. Gemileri seyrettik:
 


Orda burda habire fotoğraf çektik:


Deniz fenerinin içini çok beğendik:

 
Akşam ışıl ışıl daha bir güzel oluyor dedik:
 

Manzaraya karşı yiyip içmek, hiç kimseyi, hiç bir şeyi düşünmemek ne güzelmiş dedik:

 
Haa bi de nedensiz sevinip çocuk gibi hoplayıp zıpladık:
 


 
Bitmezzz ☻
 

2 yorum:

  1. Biz Antalya'dayken sürekli ufukta şimşek çakıp duruyordu, sizin orasıymış demek :D

    Yağmurun zevki de başka, insan sevdikleriyle olduktan sonra her şeyin keyfi başka :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.