Benim Güzel Orkidem ♥


Evimin çiçekleri diye bir yazı yazmayı düşünmezdim belki. Eğer bu orkide benim olmasaydı. İlk defa orkidem oldu ve tam on iki tane de çiçek açtı. E bu kareleri ölümsüzleştirmem lazımdı. Öyle güzel ki her gün dibine girip tek tek inceliyorum çiçeklerini. Solacak diye ödüm patlıyo valla çok üzülürüm solmasın hep böyle kalsın nooluurr...

Sulanmasına dikkat etmek lazım haftada bir içme suyuyla suluyorum, yerinin hiç değiştirmiyorum. Aydınlık ama direk güneş ışığı gelmiyor.  







Bu da kırmızı çiçeğimiz. Geçen sene eşime göndermiştim hediye olarak. Bir sene sonra yine açtı. Rengi çok güzel adını bilmiyorum. Onunda solmasını istemiyorum :)




Ve salondaki amazon köşemiz...




Mutfağı yemek yapmak için değil çiçek yetiştirmek için kullanıyoruz sanmayın. Hepi topu bu kadar. Kaktüslerim ve bir de kadife çiçeği. Onun da adı bu mu emin değilim, kadife gibi çiçeği var diye öyle dedim.








8 yorum:

  1. kıyamam :) inşallah solmaz orkiden,mutfağın gülben Ergene çıkan ekolojik adama benzemiş:)

    YanıtlaSil
  2. :))))))) Çok güldüm gökkuşağı pembesi :) Gülben Ergen e çıkan ekolojik adm ne yaa :) Bak daha adamı görmeden gülüyorum. Bi bakayım şuna netten. Teşekkür ederim beni güldüren yorumun için :)

    YanıtlaSil
  3. tatlım ben de bekledim düğünde gelir die ama cimriler yollamamış:)cüneytten umudum zaten yok kendm alcam artık napayım...

    YanıtlaSil
  4. Canım düğünde beklemediğim kadar çiçek geldi ama çelenk :) hepsi orda kaldı haliyle. Bu orkideyi de bauhaus tan aldım. Yalnız aklında olsun seçerken bilen birine seçtir, bol tomurcuklusunu al. :)

    YanıtlaSil
  5. erkan şamcının olduğu programlara bak canım :)
    bol tomurcuklu,ok bende alıp senden esinlendiğimi bahsedicem bloğuma :)
    duyguuuu orkide beklenir mi kız,millet yapma çiçeği zor yolluyo:)

    YanıtlaSil
  6. :::)) evet orkidemizi kendimiz alıcaz başka çare yok :) Erkan Şamcı? Tamam bunu not edeyim, teşekkürlerrrrr :)

    YanıtlaSil
  7. Haa bi de orkide bolluk bereket simgesiymiş. Beyaz orkide ise sevgi anlamında geliyormuş. Ne muhterem çiçeğim varmış yahu :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.