Güneş Böreği Tarifi

Hem mayalı hamurdan yapıldığı için müthiş lezzetli hem de sunumu şık bir börek yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Güneş Böreği hem göze hem de mideye hitap ediyor.


Aynı böreği patatesli, kıymalı olarak da yaptık, yukardakini ise patlıcanlı yaptık. Hepsi güzel oldu.

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta (sarısı ayrılacak)
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

İç malzemesi için 
3 adet patlıcan
1 adet büyük boy  k.soğan
Salça, baharat. 
Malzemeleri soteleyip salça ve baharatları karıştırarak iç harcı yapıyoruz. Ilık sütün içine kuru mayayı, yoğurt, z.yağı, şekeri katıp karıştırıyoruz. Daha sonra elenmiş unun içine tuzu da karıştırıp, diğer malzemelerle birleştirip yumuşak bir hamur yapıyoruz, dinlenmeye bırakıyoruz. Mayalanma işlemi bitince yani yarım saat kadar sonra, hamuru ince olmayacak şekilde açıp tereyağını sürüyoruz. Fotoğraftaki gibi katlayıp buzluğa atıyoruz. 10 dk kadar buzlukta bekleyen hamuru alıp merdaneyle açıyoruz. Hazırladığımız harcı içine yayarak ekliyoruz.



Harcımız patatesli de olabilir, harcı ekledikten sonra rulo şeklinde sarıyoruz. Sonra rulonun iki tarafını birleştirip simit şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam veya çörek otu ya da her ikisini birden serpiyoruz. 180 derecede ağır ağır pişiriyoruz. Çiğ kalmaması, içini çekerek pişmesi gerekiyor. 


Ben de tarifi ilk gördüğümde amma zahmetli iş demiştim ama ilkinden sonra daha hızlı oluyorsunuz. Kardeşim son zamanlarda çok misafir ağırladı bu böreği de çok defa yaptı ve son derece pratikleşti. Bakınız pratik eller yukarıda :) Göründüğü kadar komplike değil :) Yapımı çok kolay olmasa bile yemesi inanılmaz zevkli. Hem de görüntüsü çok şık, afiyet olsunnn :)




12 yorum:

  1. oooy oooy oooy süper görünüyor...
    marifetlerini sonunda göstermeye başladın :))
    ellerine sağlık canım benim...

    YanıtlaSil
  2. Ebru merhaba, Sade Kahvenin kartpostal etkinliğinde seninle eşleştik. Blogun çok güzel, börek te ayrı güzel görünüyor. Ellerine Sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim :) Ben hazırlığa başlayayım :)

      Sil
  3. bu gerçekten değişikmiş,ilk resmi gördüğümde tam anlayamamıştım ama detaylı anlatım (tebrik ederim) sayesinde özendim ben de yapıcam.buzlukta közlenmiş patlıcanlarım var,güzel olur di mi?:)

    YanıtlaSil
  4. Sirinedeki yorumunuzdan blog una ziyarete geldim:)) Ne guzel Gunes Boregi bu boyle..zahmetli ama yapmaya deger birsey :)) Bu arada blogunuz kendiniz gibi cok cici..sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Hoşgeldin. Lezzet zahmet orantısı yaparsak hiç zahmetli değil derim :)

      Sil
  5. Aa şahane gözüküyor. Bayıldım.
    Hem de çok zor da değil gibi sanki.
    Pişirmeden kesmek de mantıklıymış.
    Süper oldu bu tarif yılbaşı öncesi.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, valla zor değil billa zor değil :) Bi kere yap sonra hep yapmak isteyeceksin :)

      Sil
  6. Çok beğendim Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. En kısa zamanda deneyeceğim. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. DIY konusunda da sizden ilham alarak eski bir tepsimi sprey boyayla boyadım çok güzel oldu. Benim de bir blogum var. Orada paylaştım. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.