Mayalı Hamurdan Patatesli Poğaça

Sabahları kahvaltıda yemek için poğaça yapmak istiyordum. Araştırdım bu tarifi denemeye karar verdim. Cidden lezzetli, yumuşak ve bayatlamayan bir poğaça oldu. Ki ben poğaçadan hiç hazzetmem ben bile deli gibi yedim :)


 Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 şişe soda
Bir çay kaşığı tuz
Un

Ilık süte mayayı ve şekeri karıştırıp içine yağ ve sodayı ilave ediyoruz. Tuzu una ekliyoruz ve diğer malzeme ile yoğurup ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapıyoruz. Sıcak bir yerde üstünü kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanma yaklaşık 40-45 dakika sürüyor. Sonra kabaran hamuru elde şekillendirip patates ya da peynirden yaptığınız harcı içine koyup tepsiye diziyoruz. Tepsi mayası denen bi olay var oda şu: fırına vermeden önce 30 dakika daha tepside bekletiyoruz. Böylece şekillendirirken hafif sönen hamur yeniden kabarıyormuş. Sonra 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sonra da sıcacık yiyoruz :) Ertesi güne kalınca üzülmüyoruz üç gün boyunca bayatlamayı bırak lezzetinde en ufak değişme olmadığı bizzat test edilmiştir.
Afiyet olsun ☺


6 yorum:

  1. hadi bakalım çaylarda benden olsun :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çaya davetliysek bişeyler daha yapayım dur :)

      Sil
  2. ohhh caylarda sirine den..ben geliyorum ozaman:) bayilirim pogcaya bayilirim ama -sadece- kiymali olmayacak:)) super olmuslar ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  3. Ben buraya yorum yazdıydım geçende nereye kaybolmuş?

    Bayılırım pofuduk poğaçaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancım bu yazıya yorumun yok :) Bundan başka yani. Çok lezzetli oldu denemeni tavsiye ederim...

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.