Bir Kebap Vakası-Kesman Ciğer

Dün akşam işten sonra yemeğe dışarı çıkmaya karar verdik. Grubun diğer üyeleri (Serhan, Orhan, İnci anne) iskender yiyelim dediler.
Yola koyulduk. Bana bakarsanız ne kebap insanıyım ne de iskender. Olsa da yesek demem, ama gidilecekse itiraz etmem, yerim. Son dakika acaba kebap mı, ciğer olabilir mi, iskender de geçen gün yedik şeklindeki diyaloglardan sonra ani bir karar değişikliği ile Balgat taki Kesman Ciğer e gittik. Yanılmıyorsam 9-10 yıldır var burası. Arada gidiyoruz ve her zaman memnun kalıyoruz.
Ciğeri yumuşacık kurutmadan yapıyorlar, et şiş de lezzetli. Bir porsiyonda 10 şiş var yanlış hatırlamıyorsam. Diğer atıştırmalıklarla bir araya gelince fazla geldi bana. Yarım porsiyon ideal aslında.


Salatalar harika, lavaş mükemmel, devamlı sıcacık lavaşları getirip duruyorlar. Yeşil salata, domates salatası, sumaklı soğan, yeşillik, ezme, yoğurt çorbası önden geliyor. Lavaşın yumuşacık mis kokusu mezelerle bir araya gelince, yedikçe yiyor insan, kebaba yer kalmıyor nerdeyse.

Sıcak humus mutlaka istiyoruz, güveç kabında humus, üzerinde kızdrılmış kırmızı biberli yağ var, lavaşın arasına sürüp yemek gerçekten çok zevkli.


Fotoğraflarda olmayan içli köfte ise on numara olmasa da sekizi rahat alır. Dışı ince, içi bol kıymalı, kararında baharatıyla güzeldi. Bi tek çiğköfte "eh" yani tadı tuzu, acısı tamam da bulgurlar biraz sert kalmıştı. Ama yanındaki köpüklü ayrana birşey diyemem, o tamam.


Yalnız akşamları çok kalabalık oluyor. Öyle oturalım saatlerce yiyelim içelim sohbet muhabbet edelim tarzı bir yer değil. Gideceksiniz, yiyeceksiniz, hadi çayınızı da için ama daha fazla uzatmayın sırada bekleyenler var çünkü ☺
Kesman Ciğer Adres: Ziyabey Cd. 2.sok. No:3/A Balgat-Ankara


6 yorum:

  1. ebrucum ciğeri çok severim resimlere baktıkça sırf yemek için yalova-ankara yapıcam ama yutkunup durdum burda sabah sabah:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy kıyamam ya :) gel bi gün gidelim yiyelim beraber :)

      Sil
  2. sen naaptın ya?allahtan yeni yemek yedim yoksa peçeteyle okumam gerekecekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebuş sorma yaptım ama şimdi kendim okurken de aynı durumdayım ::)))

      Sil
  3. geliciğim geldiğimdede seni buluciğim :)))

    YanıtlaSil
  4. Ankaraya gelirsem uğramak isterim

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.