Yoğurtlu Soslu Bulgur Köftesi

 
 
 
 

Ramazan ayı gelince sofralar daha bir çeşitli, daha bir renkli oluyor. İftar sofralarımız için bir tarif de benden gelsin. Bulgura ve bulgurdan yapılan (pilavı hariç) her türlü yemeğe bayılıyorum. O yüzden kendi sevdiğim ve sık yaptığım bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim. Köfteleri yuvarlamak dışında oldukça pratik bir tarif. Onları da biraz büyük yuvarlarsınız olur biter ☻
 
Malzemeler:
 
2 su bardağı ince bulgur
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
kimyon-karabiber-tozbiber-tuz
1 su bardağı kaynar su
Un
 
Yapılışı:
 
Bulguru derin bir kapta kaynar su ile ıslatıyoruz, aynı kısır yapar gibi. Ağzını kapatıp yumuşamaya bırakıyoruz. Daha sonra içine un hariç tüm malzemeleri katıp yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar az az un ilave ediyoruz. Birden ilave etmeyelim  köfteler sert olmasın. Yoğurma işlemini çok uzatmaya gerek yok çünkü zaten bulguru yumuşatmış oluyoruz önceden. Bu işlem de bitince köfteleri yuvarlayıp unlu tepsiye dizelim. Köfteler beklerken haşlayacağımız salçalı suyumuzu hazırlayalım. Onun için gereken malzeme 1 adet kurusoğan, domates salçası, biber salçası, 1 adet bulyon (varsa et suyu), baharat, kaynar su. Tencerede soğanları yumuşattıktan sonra içine salça ve diğer baharatları ekliyoruz. Kaynamış suyu da köftenin miktarına göre ayarlıyoruz. İçinde rahatça kaynayacak ve karıştırılacak kadar bol olmalı. Malzemelerle beraber bir süre daha kaynayan suya bulgur köftelerimizi atalım. 10 dakika kaynaması yeterli. Çok karıştırmadan pişirelim. Aksi halde dağılabilir. Pişen köfteleri hafif sulu olarak tabağa alıyoruz. İsteyen benim gibi yoğurtlu isteyen de sade yiyebilir. Yoğurtlu yiyenler üzerine nane ve sumak dökmeyi, sarımsak sevenler de yoğurda sarımsak eklemeyi unutmasın :)

Afiyet Olsun...

 
 

5 yorum:

  1. Ben bu köfteye bayılıyorum işte bak canım çok çekti ya :( Hemen yapıcam :)

    YanıtlaSil
  2. Bulgur dendiği an içim bir tuhaf oluyor, böyle bir mutlu oluyorumm.. Acayip seviyorum.. Bir an önce akşam 20.09 olsun istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kısır, çiğköfte, içliköfte hepsine bayılırımmm :) burda 8 buçuğa doğru açılıyor şanslısın :)

      Sil
  3. ellerine sağlık bu ne muhteşem görüntü..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.