Söke Ağaçlı Köyü


Her sene Güzelçamlı'dan, yazlıktan dönerken Söke-Ağaçlı köyüne uğrayıp zeytin ve zeytin yağı alırız. Bilenler zaten bilir, bilmeyenler için yazmak istedim. O kadar lezzetli bir zeytin ki, bunu yedikten sonra markette satılan ve yiyenin ağzını kömür gibi boyayan zeytinleri yemeyi canımız istemiyor. Zaten doğal zeytin çekirdeği de öyle simsiyah olmazmış kapkara boyası da çıkmazmış. O taraflara giderseniz Söke ilçesine bağlı Ağaçlı Köyüne mutlaka uğrayın. O nefis zeytinden ve zeytin yağından alın. Çok zeytinci var oralarda ama bizim aldığımız yer burası.


Tertemiz bir yer. Erkenden gelmiş dükkanın içini dışını mis gibi temizlemişler. O da yetmemiş taze çay demlemişlerdi, alışveriş sonrası isterseniz bahçede oturup içebilirsiniz dediler, ama yol uzundu o yüzden kalmadık devam ettik.


Zeytinyağını normal şişede de satıyorlar, aşağıdaki gibi özel cam şişe ve teneke kutuya koyarak hediyelik olarak da satıyorlar. Bence çok hoş bir hediye, bana gelse çok sevinirim :)



Bunlar da eve almak için.


Ve tabii zeytin...yediğim en güzel zeytin işte bu.


İçerde küçük bir imalathane var, çalışanlar iş başında.


Son olarak doğal zeytinyağı sabunu aldık. Onu ayrıca yazacağım. 


 İşte Ağaçlı Köyünün güzel zeytin ürünleri böyle. Aklınızın bir kenarında kalsın, ne olur ne olmaz belki bir gün yolunuz düşer.





6 yorum:

  1. Söke Serrose'nin memleketi,Ağaçlı da anneannesinin.Hemen aklıma anneannesi geldi başlığı görünce :)
    Ben de çoğu zaman zeytin yiyemiyorum.Öyle tatsız oluyorlar ki.Dediğiniz gibi ağzı boyaması da cabası.En iyisi doğalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet takip ediyorum kendisini, onlarında bizimde Güzelçamlı da yazlığımız var anladığım kadarıyla :) Zeytin konusunda evet aynen öyle...

      Sil
  2. zeytini cok severim keske yolum dusse de bigun bende gitsem alsam ne kadar doğal ve lezzetlidir kimbilir:) afiyet olsun :) ne kadarda faydalı bir gıda zeytin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarıyla sen de zeytin seviyorsun, o zaman çok anlatmayayım ben ne kadar lezzetli olduğunu canın istemesin :)

      Sil
  3. Blogunuzu yeni keşfettim. Böyle doğal ürünleri çok seviyorum. Evet söylediğiniz gibi zeytini siyaha boyamak için maalesef tekstil boyası kullanan yerler var. Aman dikkat gıda değil tekstil boyası yani sağlığımıza zararlı:( gerçek zeytinin çekirdeği koyu kahve oluyor. Zeytinyağını bir arkadaşın babası yapıyor ondan alıyoruz (Manisa'da oturuyorum). Ama lezzetli bir zeytin bulamadık henüz. Konu için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bloguma hoşgeldiniz :) Sadece zeytin mi, yediğimiz içtiğimiz herşey ofsayt :( Bu konu çok düşündürüyor beni...En güzeli böyle yerinden doğal olanı almak ama her zaman mümkün olmuyor işte...

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.