Orlando

Tampa dan sonra Orlando ya geçtik arabayla, yol bir saat sürüyor. Navigasyon olmazsa oralarda araba kullanmak hayal yalnız. Yollar karışık olmayabilir ama siz yabancısınız ve bir yeri kaçırınca sonrası kötü oluyor. O yüzden araba kiralarsanız kesinlikle navigasyon olmalı. İlk gün herkesin aman şöyle ucuz aman böyle güzel şeyler var dediği Premium Outlet e gittik. Beklediğimiz gibi değildi. Çünkü outlet dediğiniz ucuz ürünler dolarla satılınca hiç de ucuz olmuyor bir, ikincisi öyle aman kaçırmayayım denecek birşey yok. Belli markalar Türkiye den ucuz o kadar, mesela GAP, Tommy, Guess gibi. Ben zaten üçünün de hastası değilim, orda ucuz diye saldırmaya gerek görmedim. Aman 15 çift ayakkabı aldım, çantalar bedavaydı filan gibi bir durum yoktu. Hani kendimi zorlasam beğeneceğim 15 model bile zor çıkarırdım eminim. Kendimize aldıklarımız Forever21 den (ki gerçekten uygun fiyatlı), Banana Republic den, Nike dan birde Türkiye de mağazası olmayan bir kaç yerden. Yani kısacası alışveriş yaparken şunu düşündüm, ben bunun gibi birşeyi Türkiye den aynı fiyata alabilir miyim, internet alışverişi diye birşey var, yük ettiğime taşıdığıma değer mi? Cevap evetse aldım. Bu kadar titizliğe rağmen bavul sayımız arttı. Premium pek açmayınca yakında olan Millenia Mall'a gittik. Burası gayet şık bir avm, outlet değil. Orda alışveriş yapmadık biraz gezdik, yemek yedik. 



Johnny Rockets diye bir  burgerci var orda ketçabı böyle getirdiler, çok sevdim:


Bunun dışında gittiğim Florida Mall var alışveriş için çok uygun çok büyük bir AVM, ordan da bir iki parça aldık. Tamamı gezilmiyor bile. Ordan aklımda kalan rengarenk MM mağazası, bir de bu MM lerin içinde altın tozu mu var, bu kadar pahalı olması neden acaba? Tadında bir fevkaladelik de yok bana sorsalar bonibondan farkı yok derim :)





Herkesin bahsettiği Valmart ise büyük bir market, içinde giyim, elektronik herşey var. Sadece girip çıktık. Alışverişle çok vakit öldürmek istemedik o yüzden başka yerlere gitmedik. Bu saydıklarıma toplamda bir gün gitmiştir o bile çok geldi bize. Aldıklarımı başka bir yazıda sizlerle paylaşırım artık. 

Şimdi gelelim Orlando'nun alameti farikası Universal film stüdyoları ve ikinci gittiğimiz park Islands Of Adventure' a. 




Universal'de girişi klasik pozla yaptık ve dünya küresinin önünde foto çektik. Bunu yapmayan yoktu sanırım :)


Sonrasında ise zaten bir ona bak bir buna hadi şuna girelim hadi buna derken akşama kadar vakit nasıl geçiyor anlamıyorsun. 

Burası en büyük Hard Rock mış duyduğuma göre:






Harry Potter dan, Spiderman a, Transformers dan, Mumya ya, Shrek den, Simpsonlara, Men in Black den Terminatöre, E.T den Jurassic Park a kadar bir sürü filmle ilgili yerler var. Kiminde bir trene binip üç boyutlu gözlüklerle filmin içine giriyorsunuz, kiminde film stüdyosuna konuk oluyorsunuz deprem sahnesinde ürperiyorsunuz, kiminde ise asansörlü oyuncaklara binip heyecanlı anlar yaşıyorsunuz, kiminde nehir boyu ilerleyip dinazorlarla karşılaşıyorsunuz. Yani ne tarafa bakacağımız şaşırdık buralarda desem yeridir. Rengarenk bir dünyaydı. İlk Minion lara girdik. Burda gözlükleri takıp 4 er kişilik hareketli koltuklarda izliyorsunuz Minionları. Çok sevdik.




Sonra Shrek vardı sırada. Dört boyutlu sinema filmi, eşek hapşırınca suratınıza su geliyor :) Birde elindeki örümcekleri serbest bırakınca üstünüze böcek gibi bişeyler düşüyor.


 Jaws bizi yutarken pozunu atlamamız olmazdı :)


Simpsons ride da asansör gibi birşeye binip bir aşağı bir yukarı düşüp çıkıyorsunuz, bu arada filmin içinde gibisiniz zaten, çok zevkli. Ben buna ne olduğunu bilmeden bindim. Zaten Simpsons hayranıyım ne olsa çekecektim artık.




Universal küresinin önünde tek bir poz yetmez bir daha çekiliyorum bu sefer tam önündeyim:




Sokaklarda çok güzel klasik arabalar vardı. 



Betty Boops ve ben:


Twister film seti, hortumdan sonra ev böyle oluyormuş demek :


Çatıdan girmiş araba:


Bir de korkunç roller costerlar var  yeşil dev Hulk bunlardan biri, onlar tabii ki benim harcım değil Serhan bol bol bindi. 









Burdan sonra Islands of Adventure başlıyor, az yazı bol fotoğraf çünkü anlatmakla olmuyor.



Beter Böceğin sovunu kaçırmadığımıza sevindik, sadece dinlenelim diye girmiştik oysa.


Jurassic Park kısmında tekneye binip dinazorların dünyasına giriyorsunuz. Suların içinden çıkanda var, yeşilliklerden boynunu uzatanda. En son bir rampadan düşerek ve bol bol ıslanarak turu bitiriyorsunuz :)


Aşağıdaki kayık kısa bir gezintiden sonra tepeden 90 derece öyle bir iniyor ki içindekilerin halini görmeniz lazım inen sırılsıklam. Ben ıslanmaktan korktuğum için değil hızdan korktuğumdan buna binmedim :)


Yine ıslak bir atraksiyon olan Temel Reis ve Safinaz ın yerinde ise yuvarlak botlara biniyorsunuz nehir boyunca bazen yavaş bazen hızlı, bazen de rampadan düşerek ilerliyorsunuz ve burdan kuru inme şansınız yok. Bir de yukarda su tabancaları var, siz botla giderken insanlar yukarden üstünüze su sıkıyor. Ben de onlardan biriyim, evet kötüyüm hehehe :) Ama on dakika öncesinde de tepesine su atılan bendim :)


Harry Potter'ın kasabası, burda bacalarda duman efekti vardı. Çatılardan sarkan buzları bile yapmışlar. 


Çeşmedeki su donmuş, buz tutmuş.




Harry Potter daki mağazalardan birinin içi:



Burada yemek için alternatif baktık ama bir hamburger aşığı ile beraber olunca yine hamburgerde karar kıldık. Anlatacağım o değil, esas küçük arabaların içinde turkey leg diye birşey satıyorlardı ondan yiyemedim aklımda kaldı. Bu bizim türk filmlerinde Erol Taş elinde kocaman bir but yer ya onun aynısı. Millet eline almış kolu kadar kemikli eti yiye yiye geziyordu :) Turkey diyordu  ama hangi hindinin butu bu kadar büyük olabilir anlamadık bildiğin kuzu butuna yakındı :) Neyse yemedik ama şimdi aklıma geldi yazayım dedim. 

Hava kararırken parkın sokakları:


Gündüzü bitirip akşam ettik ikinci günün sonunda Tampa yolunu tuttuk.


Ertesi sabah yolculuk Miami'ye. Bundan sonraki durak orası :)





21 yorum:

  1. çok ama çok imrendim...çok güzel her bi kare fotoğraf..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gider görürsün, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Çok şekersiniz, okurken acil ışınlanmak istedim! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet ışınlanmak iyi fikir :)

      Sil
  3. Ebru'cum bayıldım yazına ... Şu M&M bonibonları sadece burada o kadar pahalı sanıyordum bende ... ama dükkan gerçekten çok renkli;) universal stüdyolarına gitmeyi çok isterdim bende:( umarım bir gün busecimle görmek kısmet olur... postların devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım heryerde pahalı hiç de matah değil :) İnşallah tatlı Busecik 7-8 yaşına gelince götürürsün onu. O yaşta çok güzel olur Serracım çok eğlenir :) Gerçi biz bu yaşta gittik hiçbir zaman geç değil yani :)

      Sil
  4. Tek ihtiyacim olan sey suan -_- ne kiskandim ama!
    Cok hos kareler :)

    Cok sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, mutlu günler diliyorum :)

      Sil
  5. Eşim aldı o hindi butlarından ama fotoğrafını eklemedim çünkü çok komikti elinde devasa bir butla:)
    Miami yazını bekliyorum şimdi. Miami'ye gitmedik biz. Senin fotoğraflarınla gezelim bari:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa keşke ekleseydin :) Ben alsaydım ilk iş onu koyardım. Erol Taş butu :)

      Sil
  6. Vallahi ben bu işe bayıldım diyorum :)) İmrendim hakikaten, çünkü öyle güzel yerler geziyorsunuz ki bu post dışında da gezdiğin yerleri anlattığın tüm paylaşımların dahil.. Ve bunu eşinle esprili pozlar vererek yapman, hayatına renk katmanız imrendiriyor belki de.. Hayatına birilerinin gelipte renk katmasını beklemiyorsun, renkleri siz seçip hayatınızı istediğiniz renkte boyuyorsunuz, çok güzel.. Bir ömür böyle güzel yerler görüp, böyle eğlenceli pozlar verirsiniz inşallah :)
    Fotoğraflar, anlatımın çok güzel :) Devamını bekliyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ne kadar güzel bir yorum ÇOK teşekkür ediyorum. Yazılarımın altında böyle anlamlı notlar bulunca çok mutlu oluyorum. O zaman tamam diyorum boşa uğraşmıyorum :) Hayatın renklerine gelince, nasıl istersen öyle yaşıyorsun renkli yada gri senin elinde. Çünkü sıkıntı dert hepimizde oluyor ama hayat devam ediyor, bende elimden geldiğince ayak uydurmaya çalışıyorum :)

      Sil
  7. süperrrrr
    ben de gezmek ve de tozmak isterdim o yerlerde
    sefanız olsun
    çok hoşsunuz efenim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gezmek istediğin nereler varsa hepsine gidersin. Bize burası kısmet oldu çok ŞÜKÜR :)
      Siz de her daim hoşsunuz efenim :)))

      Sil
  8. Ben de gezdiğim yerleri yazıyorum. :)

    Kafa ve Ters Düz'e beklerim o halde :)

    YanıtlaSil
  9. ne keyıflı bı gezı olmus canım :) sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ah diyebiliyorum sanırım sadece:))) nasıl güzel yerleri gezmişsin ne güzel şeyler yapmışsın:))) bak bak doyamıyorum fotolara cnm:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmene ve sonra bu yorumu yapmana çok sevindim. Bize nasip oldu buralar, inşallah sende nereyi istiyorsan gider gezersin. O zaman bende senin fotoğraflarına bakarım :)

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.