Köfteli Çorba


Pazar akşamı Gülhancığımın yaptığı bu nefis köfteli çorbayı yer yemez bloga eklemem lazım dedim. Ama ancak bugüne kısmet oldu. Benim bulgurlu tariflere ayrı bir zaafım var. Bu çorba da hem sıcacık mis gibi suyuyla içinizi ısıtıyor hem de nefis köfteleriyle yemek gibi karnınızı doyuruyor. 
Tarifi bana yazarken özellikle belirtmiş kendisi bol bol yapıp buzluğa atıyormuş. O yüzden bu şekilde epey çıkıyor anladığım kadarıyla, baktınız fazla geldi ihtiyacınız olanı kullanır gerisini buzluğa atarsınız sizde.

Malzemeler Köfte için
250 gr kıyma
500 gr ince bulgur
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber, su

Çorbanın suyu için:
1 lt kaynar su
Nane
Salça
2 küp şeker
1 adet et bulyon

Önce bulguru çok az ıslatıyoruz, rendelenmiş soğan ve diğer malzemelerle yoğuruyoruz. Dağılmaması için iyice yoğurulması gerekiyor. Bulgur sert gelirse ara ara su ile elimizi ıslatıyoruz. Yoğurma işlemi bitince elimize fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. (Tam burada bir hatırlatma ben köfteleri un serpilmiş tepside biriktiyorum yapışmasın diye) Yuvarlama işlemi bitince minik bir cezvede bir iki tanesini haşlayıp dağılıp dağılmadığını kontrol edebiliriz. Köfteler beklerken, tencereye sıvı yağ ekleyip minik doğranmış 1 adet orta boy kuru soğanı kavuruyoruz. İçine 2 yemek kaşığı salça ekleyip karışıtırıyoruz. Bir litre kaynar suyu salçaya eklerken 1 adet et bulyon, 2 adet küp şeker, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 2-3 tatlı kaşığı kuru naneyi ilave ediyoruz. Su fokurdamaya başlayınca köfteleri ekliyoruz. Kaynama (Gülhan'ın deyimi ile) stabil hale gelince, altını kısıp pişmesini bekliyoruz. Yarım saat kadar sonra kontrol ederek altını kapatıyoruz. Burdan sonrasında kapağı kapatmamamız gerekiyormuş aksi halde köfteler çok yumuşayıp dağılabilirmiş. Bir not daha var eti daha çok sevenler kıyma miktarını artırabilirmiş. İşte böyle lezzetli ve doyurucu köfteli çorbanın tarifi.


Sonrasında çorbayı yine leziz yemekler takip etti. 


Talan edilmeden önceki soframız :)


Ellerine sağlık arkadaşım burdan sana selamlar sevgiler, artık sıra bana geldi, en kısa zamanda çağıracağım. Pizza mı söyleyeyim dışardan, sandviç mi ::))))))))))))


8 yorum:

  1. allahhh allahhhh geliyorum ben :) allah bereketini lezzetini arttırsın sofranın enrucum ne güzel olmuş... ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bunları bu saatte görmekk, ımmmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi bulgur severi derinden etkilemiştir tabi :)

      Sil
  3. Sofra harika görünüyor afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  4. oh mis..afiyet olsun..sofran çok şık sevgiler cnm

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.