Allah De Ötesini Bırak


Günaydın, haftanın sonuna geldik yine. Şükürler olsun ki annem artık eve döndü. İnşallah tamamen iyileşecek. Bugün size son okuduğum kitaptan bahsetmem lazım. Okur okumaz buraya yazmak istedim. Aslında çok satan popüler kitaplara pek ilgi göstermem ama bu sefer bu kitabın arka kapağını okur okumaz aldım. Her satırı insanı maneviyata, şüküre, huzura yönelten bir kitap. O yüzden sizlere de tavsiye etmek istiyorum.


İşte beğendiğim bölümlerden bazıları:
"Senin görmen, duyman her şey Allah'ın rahmetiyle olur. Ne kadar günahkar olursan ol, Rabb'ine ne kadar uzak olursan ol, O öyle merhamet sahibirdir ki, rahmetini senin üzerinden çekmez...O'nun rahmetini hisset ve işte o zaman yaşadığını anlayacaksın."
"Kendini küçümseme, her şeyi yoktan var eden Allah önemsiz, değersiz hiçbir şey yaratmaz!.."
"Allah gereksiz hiçbir şey yaratmaz. O seni bu dünyaya göndermişse mutlaka bir eksiği tamamlaman içindir. İşte senin görevin bu...Bu dünyadaki amacın, varoluş nedenin budur. Peki eksik olan nedir, ben neyi tamamlayacağım diye soruyorsan bunu sen bulacaksın."
"Sen huzur nedir bilir misin? Huzursuzluğun içinde Allah'ı görüp O'na sıkıca sarılmaktır..."

Daha fazla yazmıyorum, okursanız beğeneceğinize eminim. Hepinize sağlıklı, güzel bir hafta sonu diliyorum, hepinizi öpüyorum şimdilik hoşçakalınnnnn ☺

18 yorum:

  1. bende çok sevdim, benimde altını çizdiğim sözler bunlar, zihne karşı antipati duyuyor insan kalp gözüyle görmeye çalışıyor ama malesef insanoğlu çok unutkan, bu tarz kitaplar ilk okunduğunda değer görüp anlam buluyor ama sonra yine bildiğini okumaya devam ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğru, işte elimizden geldiğince beynimize kazımaya çalışmak gerek. Bir üç beş derken en nihayetinde yerleşecektir kafamıza :)

      Sil
  2. Yazdığınız iki- üç satırı okurken bile tüylerim diken diken oldu :) Çok severim bu tür kitapları. Yazdım bi kenara gelin-kaynana okuruz biz :)

    YanıtlaSil
  3. "Kendini küçümseme, her şeyi yoktan var eden Allah önemsiz, değersiz hiçbir şey yaratmaz!.."çok güzel yaa, bende bu tür özellikle de Mevlana ile ilgili kitapları okumayı çok severim. Bu kitabı ilk defa duyuyorum çok güzele benziyor, sağol paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  4. Müsadenle "Kendini küçümseme, her şeyi yoktan var eden Allah önemsiz, değersiz hiçbir şey yaratmaz!.." bu cümleyi facede paylaşmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki zaten benim sözüm değil kitaptan alıntı :)

      Sil
  5. Bu kitabı okudum bende ve kısa kısa notlar çıkardım. O notlardan aklımda kalan:"Bugün, Allah benim için neyi uygun gördüyse onu sevgiyle kucaklıyorum." Bizim, kişisel gelişim kitaplarında evrenden istediğimizi, Allah'tan isteyin şeklinde yorumlayıp, harmanlamış kitabında. Bende beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanı şüküre, tevekküle yönlendiriyor, dediğin gibi kişisel gelişim kitaplarında bahsedilenlerin dini yönden ele alınışı gibi...

      Sil
    2. Tüm kitaplar, tüm inanışlar aslında hep aynı şeyi anlatıyor. Sadece hepsinin dili farklı ve gösterdiği yol farklı. Ama sonuçta vardığı nokta aynı. Herkes kendi bilinç ve algı durumuna göre hangisini kendine yakın hissediyorsa ona inanıyor ve o yola giriyor. Ama sonuçta saf sevgi ile bu yola girdğinde hepsinin vardığı nokta aynı :)

      Sil
    3. evet insanı sevmeyen, hayatı sevmeyen ne mutlu olur ne mutlu eder, ne de bi işe yarar...

      Sil
  6. çok çok başarılı bir kitap, iç huzur sağlıyor. keşke herkes okusa ve anlasa...

    YanıtlaSil
  7. ne guzel bir paylasim olmus..
    okumayi cok isterim...nasip...kismet:)
    sevgiler...selamlar annenize

    YanıtlaSil
  8. O seni bu dünyaya göndermişse mutlaka bir eksiği tamamlaman içindir. İşte senin görevin bu...

    Ne kadar doğru değil mi ?? Hayatımızın her döneminde gün be gün farklı zaman ve farklı kişilerde bir şeylerin eksiğini tamamlıyoruz ve görevimiz bitince o olay ya da o kişi hayatımızdan çıkıyor, bir başkası geliyor :))))
    Ebru, son yıllarda iki değerli varlık için çok büyük bir eksiği tamamladın. Ne mutlu sana :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.