Orkide


Ben bunlara saatlerce baksam bıkmam...ama ne yazık ki onlar benim değil ve bana sadece fotoğraflarına bakmak düştü. Bu güzellikler bir şirkette, ofis ortamında bu hale gelebilmiş. Eşim de ben göreyim diye fotoğraflarını çekmiş. İlgileneni tebrik etmek lazım kaç tane iş yerinde böyle bir sera vardır acaba...


Tabi çiçekler sadece orkideyle sınırlı değilmiş anladığım kadarıyla. Kaktüsler de harika, valla gidip çalıp kapılarını ne verdiniz bu çiçeklere, ne yaptınız da böyle oldu diye sorasım geliyor. Her an herşey olabilir :)


Neyse nazar etmeyelim adamın çiçeklerine maşallah diyelim gidip kendi orkidelerimize bakalım, var mı bi gelişme...

24 yorum:

  1. Orkidelere bayılırım çok güzeller, yalnız kaktüslerde dikkatimi çekti onlar da çok bakımlı, dediğiniz gibi kim bakıyorsa çok güzel ilgileniyor çiçeklerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle öyle. bende kaktüsleri çok severim, sulamasanda ölmüyorlar sanırım o yüzden :) Ama bu amca nasıl becermişse olayı bitirmiş. Duyduğuma göre haftada bir geniş bir leğene su doldurup içine orkidelerin saksısını batırıp çıkarıyormuş. Sulama işini böyle yapıyormuş. Bu da bir tüyo.

      Sil
  2. Ben tam bir orkide aşığıyımdır.. Beyaz bir orkidem vardı ama ne yazık ki bakamamıştım çok üzülmüştüm. Çok özen istiyor. Bir filmde izlemiştim, adam şırınga ile bakıyor orkidelerine. Şaşırmıştım ama adam serasını kurmuştu resmen. Büyük başarı. Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Teşekkürler paylaşımınız için.

    Sevgiler,
    Fulya
    kucukaksoyfulya.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok aslında çok zahmetli çiçek değil, doğru yeri bulursan haftada bir de sularsan vakti gelince açıyor gariban orkide, daha naapsın :) Rica ederim bu arada :)

      Sil
  3. ben evde bile bakamadım hemde ofiste..bende bayıldım cidden bizim ofiste böyle güzel orkideler yok ama yine bir kaç tane gözümüzü gönlümüzü hoş eden çiçekler var, havasını gerçekten değiştiriyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bende şaşırdım keşke hepsi benim olsa :)

      Sil
  4. Coştukça coşmuşlar maşallah. Harika görünüyorlar. Darısı bizim evlerdekilerin başına diyeyim :)

    YanıtlaSil
  5. ne güzel yakışıyor çiçekler bulunduğu her yere. yazınızı okurken sorun gerçekten diyecektim, nasıl bakıyor diye ama yorumlara baktığımda cevabını verdiğinizi gördüm. bizim evde de kaktüs çok sevilir ama, hep minikler, öyle büyütemedik bir türlü. uzun bir yorum oldu galiba. sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. çok güzeller ama kaktüslerine bayıldım saksıya güzel yerleştirilmişler

    YanıtlaSil
  7. Adaşım valla içimi açtın sabah sabah ne kadar güzeller bir mor aşığı olarak bayılıyorum bu çiçeklere süpersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nende mora bayılırım orkideye de bayılırım.

      Sil
  8. çok güzel olmuşlar ya, bi markette bitki besini görmüştüm suyla seyreltip bi kapak veriyormuşsun bitkilere ama cesaret edipde almadım. orkideleri sulama yöntemi degişikmiş cidden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A evet var öyle bişeyler ama hiç denemedim.

      Sil
  9. çiçek mi dedin!
    :)))
    çok güzeller ebru.

    YanıtlaSil
  10. çok harika görünüyorlar :)) ofis ortamında bu güzelliklerine çok şaşırdım :)) demek ki ev ofis fark etmiyor önemli olan ilgi ve içten sevgi bütün canlılar için .. sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet beceren her yerde yetiştiriyor işte. Gerçi benimkiler de başladı açmaya. Yakında görücüye çıkarıcam inşallah :)

      Sil
  11. Cok güzel durdular! =)

    www.missysworld.com
    facebook.com/Missysworld.blogspot

    YanıtlaSil
  12. Orkideleri görünce resmen eridim,bittim.Benim de 5 tane orkidem var ilk çiçekleri çok güzeldi ama şu an 2.defa çiçek açıyorlar hem çiçekleri az hem de küçük.Eğer bu orkideler hakkında bir bilgi alırsanız lütfen paylaşın,sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.