Kebap Sevenlere



Kebap diye ölüp bitmeyen, seçme şansım olunca hamburger, deniz ürünleri, uzakdoğu yemeklerinden yana hakkını kullanan ben, proteinden eksik kalmama adına kırmızı etlere doğru hafif manevra yapmış durumdayım. Geçenlerde daha önce gitmediğim bir yere gittik. Elçin'in keşfi onun davetiyle biz de gittik ve Abuzer'in değişik sunumuyla yumuşacık şiş kebabını çok beğendik. Burası ufak masalardan oluşuyor, gidince hemen kalın bir kağıt seriyorlar masanın büyüklüğünde. Sonra yeşillikler, domates, salata ve etsiz çiğköfte geliyor. Bunları masanın üstüne tabaksız şekilde seriyorlar. Servis tabağı da verilmiyor. İçecek olarak ayran istedik bol köpüklü güzel bir ayran geldi.


Etsiz çiğköfteleri çok lezzetliydi, bir porsiyon daha sırf kendim için isteyebilirdim, o kadar çok sevdim. 


Onun arkasından tabak altı lahmacun ve içli köfte geldi. Lahmacun fena değil ancak içli köfte için aynı şeyi söyleyemem, belki o güne has birşeydi bilmiyorum.


Ancaaakk, bunlardan sonra masanın ortasına ince lavaşlarla servis edilen şiş kebaplar gelince, benim kırmızı eti sevmem filan demelerim lafta kaldı. İri iri doğranmış yumuşacık, ağızda dağılan mis gibi bir şiş kebaptı bu. 
Çok sevdim. Adana kebabı için de iyi dediler bilmiyorum, denemek lazım.


Yanında da garnitür olarak közlenmiş biber, domates ve soğan geldi. Tam bir kebap ziyafeti oldu. Daha iyisini yemedim diyemem ama burayı da arada gidilecekler listemize aldım. Tabaksız ve ortaya gelen, genelde elle yenilen, on parmağın işin içine girdiği bu leziz yemek çok hoşumuza gitti. 


Yeri nerde derseniz, ki belki siz keşfedeli yüzyıl olmuştur :) olabilir. Yine de bilmeyenlere söyleyeyim, Kızılay'da İzmir caddesinde. Yan yana orta büyüklükte iki dükkan var aynı isimde, biz bahçesi alt katta olan Abuzer'de yedik. İşte böyle, ilgisini çeken bir denesin.


Bir lezzet mekanı daha paylaşmış olduk böylece. Gideceklere şimdiden afiyet olsun :)

8 yorum:

  1. bunca yıldır ankaradayım hiç görmemiştim daha önce.. belki dürüm sarayını düğün sarayı okuyup geçmiş bile olabilirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haahaaa :) düğün sarayı...süper! olur mu olur :)

      Sil
  2. Bir Adana'lı olarak aldığım listeye, salaş kebapçıya hasret kalabiliyorum zaman zaman :) Çok güzel görünüyor her şey. Oh afiyetler olsun size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de annem Adnanalı, bilirim o lezzetleri, oranın kebaplarıyla yarışacağını iddia edemem yalnız şimdiden söyleyeyim :)

      Sil
  3. afiyet olsun ,adana kebap favorimdir.

    YanıtlaSil
  4. hmmm süpeer ve harika.. canım çekti :)

    YanıtlaSil
  5. Ankara'daki ilk senemde bir arkadaşımla tesadüfen bulmuştuk bu mekanı epey de şaşırmıştım servis şeklini görünce. Tabi o zaman Ankara'yı pek bilmediğimden daha sonra ara ara bulamamıştım yerini :(

    Yıllar oldu gitmeyeli hatırlattığın iyi oldu şekerim, harika görünüyor her şey çok canım çekti :)

    YanıtlaSil
  6. oyyyy,kebaaaapp,her türlüsü kabulüm olur :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.