Bol Bol Balık Yemem Lazım !..

Balığı zaten çok severim ama hamilelik nedeniyle haftada iki defa yemem lazım. İşin içine "yemem lazım" dayatması girince yiyesim varsa da bir türlü haftada iki skorunu yakalayamıyorum. Onu bırak on günde bire razıyım, bazen onu da yapamıyorum. Hiç olmazsa bu son iki ayda, balık mevsimi gelmişken, balık hem bol hem tazeyken her hafta iki defa yiyeceğim, kararlıyım. Bu niyetle geçen gün balıkçıda ne alalım diye bakınıyorduk.  Çinekop gözüme çok iyi göründü. Ben onu sadece kızartılır sanıyordum ama her türlü pişirilir dedi balıkçı. Hatta ben biraz kararsız kalınca göbeğimi gösterip "ne düşünüyosun abla senin bol bol balık yemen lazım, al dolaba at, bankada paran duracağına dolapta çinekopun dursun" dedi :) Bu samimi ve yaratıcı pazarlama stratejisi gayet başarılı oldu, aldık çinekopları :) Fırına atmadan önce yanına soğan ve kapya biber ekledim. Üstüne tuz ve zeytinyağı o kadar. Pişince anladım ki çinekopun lezzetini unutmuşum, fırında da harika oldu. Makarna ve bol bol salata ile yedik. Görürseniz mutlaka alıp bu şekilde yapın. Hem çok pratik hem de lezzetli ve hafif.





Aslında makarnayı karıştırmasak taze ekmekle sadece balık-ekmek-salata yapsak daha da şahane olurdu. Artık bir dahakine. Siz de bu nimeti eksik etmeyin, balığı ihmal etmeyin. Şimdilik hoşçakalınnn :)


11 yorum:

  1. Balık her zaman yemek gerek afiyet olsun. Bu arada bebişin hayırlı olsun canım.

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun.Hamilelik icin kutlarim,Allah tamamina erdirsin.
    Somon baligida cok yararlidir.Uskumru, Ringa baligi Sardinen- Ates baligi ve Somon hamilelere tavsiye ediliyor...Ton baligindan uzak durmalisiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben hep somon ve levrek yiyordum yelpazeyi genişleletelim dedim :)

      Sil
  3. aaa kuzumm hamilemisinn, çok sevindimm ayy yaşasınnn

    YanıtlaSil
  4. sadece balık ve salata yetiyor:)
    fırın tercihi şahane:)
    afiyet şeker olsun.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle doğru yancıya gerek yokkk :)

      Sil
  5. Benim icin hamsi bir numara. Digerlerinin hepsinin tadi birbirine benziyor sanki :) bebisini saglikla kucagina alirsin insallah Ebru. Bu isler bitmez artik, bu defa da bebise yedirmekle ugrasacaksin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi hamsi ayrı hele de kızartması. İnşallah canım teşekkürler güzel dileklerine, tüm uğraşlar böyle güzel olsun diyelim ne diyelim :)

      Sil
  6. Bebeğe de kendine de iyi bir yatırım yapıyorsun. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.