34. Hafta

Şaka maka derken 8,5 aylık olduk. Bu sebeple son günlerde artık çabuk yorulmaya başladım. Karnım büyüdükçe hareket etmek, ayağa kalkmak ve yatakta bir taraftan öbür tarafa dönmek epey bir zorlaşmaya başladı. Bazen geceleri uykumda sırt üstü poziyona geçiyorum ve inanılmaz bir ağırlıkla uyanıyorum. Bebek karnımın bir tarafına yığılıyor ve patlayacak gibi geriliyor. Çatlak korkusundan yağlanmaya devam ediyorum, sanki top modelim mazallah çatlasam ne olacaksa :) Mide yanmalarında bir değişiklik yok aynen devam. Kimi gün cayır cayır yanarken bazı günleri Rennie içmeden bile geçirebiliyorum. Yani sonuç itibariyle her şeye şükür, inşallah bu şekilde gününde sağlıkla tamamlarız hamileliği.

Hal böyleyken daha da ağırlaşmadan baby shower ımızı yapalım, ondan da geri kalmayalım dedik :) Haftalar öncesinden internetten malzemelerin bir kısmını almıştım. Evde dört bir taraf pembeli puantiyeli bilumum malzeme ile doldu. Önce ufak çaplı başlayan iş an be an büyüdü. Üstüne bir de benim detaycılığım gelince alınacaklar ve yapılacaklar listesi uzadı gitti. Ki bu da evde yapılacak tahminen 20 kişinin geleceği bir organizasyon, daha büyüğüne kalkışsam ne olacaktı kim bilir? Serhan yorulurum diye korktu önce ve angarya çıkardın kendine dedi, ama sanırım benim hevesimi ve gayretimi kırmamak için başladı benimle beraber çalışmaya. Bir gün pelür kağıt arıyoruz kırtasiye kırtasiye, ertesi gün pembe marshmellow :) Benim bulamadığımı o görüyor hemen sağolsun...Bebek şekerimi de kendim yapacağım diye tutturdum başından beri, kutuları hazır içi dolacak filan, yani niye bilmem hep kendim yapmak istiyorum, hem hoşuma gidiyor hem de yoruluyorum. İşte böyle kendi kendime cebelleşirken baby shower ikramları konusunda yardım almadan yapmamın imkansız olacağını anladım. Onun için annem, kardeşim, arkadaşım ufak tefek ne yardım alabilirsem almaya çalışıyorum. Aksi halde her şeyi dışardan hazır almam gerekecek ki onu da ben istemem. Şansıma herkesin bir hengamesi var bu ara annemler tadilata girdi bir ay sürdü iptal oldular, kardeşim taşındı filan, hepsi benim bu son haftaları buldu. Ama olsun zorlanmadan hallettim büyük kısmını bakalım, olduğu kadar, amaç hoş hatıralar kalsın, mükemmel olmasa da olur.

İşte böyleeee, ufak çaplı  bir baby shower da olsa bu kadar uğraştırıyormuş demek ki. Neyse tecrübe kazanıyorum diyeceğim ama bu tecrübe bir daha işime yarar mı yaramaz mı bilinmez :) Yazıya son verirken 34. haftanın göbeğini gururla takdim ederim :) (Yandan nasıl olacağını sizin hayal gücünüze bırakıyorum :)


Hoşçakalınnnn...


19 yorum:

  1. inşallah sağlıkla kucaklarsın :)

    YanıtlaSil
  2. Allah kolaylık versin. Çok az kalmış. Hemen yapmalısınız partiyi :)

    YanıtlaSil
  3. sağlıkla kavuşun inşallah ...

    YanıtlaSil
  4. Ayyy maşallah..yolun sonu gelmiş bile..sağlıkla kavuşun inşallah canım

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Ebru cuğum bende, bende senin gibi aynı dertten muzdaribim:)) dönemiyorum hareket edemiyorum. Ama bebeğim hareket ettikçe iyi olduğu için seviniyorum şimdilik bu kadar anlaşabiliyoruz. Bu arada snde çok hoş görünüyorsun hamilelik çok yakıştı, daha da güzelleştin. Allah hayırlısı ile kavuşmak nasip etsin cümlemize sevgiler canım öpüyorum.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol güzel yorumun için :) Dediğin gibi bekleyen herkes bir an evvel sağlıkla kavuşsun, Allah isteyen herkese versin inşallah :) Bende öpüyorum :)

      Sil
  6. saglikla kavusursunuz insallah bebeginizle, doguma cok az kalmis ve baby showerle ugrasabiliyorsun masallah güclü hamile diye buna derim, amerikada cok yapiyorlarmis ama hep hamilenin en iyi arkadasi vs yaparmis hazirliklari öyle demisti bana orda bir kac yil yasamis bir arkadas. Eminim hersey cok güzel olur, pembe marshmellow cok hos bir kere haha :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında bana da birileri hazırlasa süper olurdu ama ne yazık ki öyle birileri yok. Ama kardeşim var destek kuvvet şükür :)

      Sil
  7. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.Bende mide yanması çok çektim.Dolapta soğuk süt bulunduruyordum.Yanma başlayınca 2-3 yudum alınca kesiyordu.Belki işine yarar diye paylaşmak istedim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet onu da yapıyorum bazen fayda etmiyor ama, o zaman rennie alıyorum.

      Sil
  8. Ebrucum Harikasın basket topu gibi yusyuvarlak çok şirin karnın,, ama çok az kalmış çok yorman doğru degil kendini. Reflü icin ben mümkün olduğunca dik şekilde yattım gece, domates salça vb ürünlerden, çikolatadan uzak durdum, birde bikaç yudum süt içtim .benim yanmalarım hep gece oldu bazen sabaha kadar ayakta dolaştım. Dogumum 33.haftada aniden olmustu ne parti ne hastane odasi süsleyebildik; ( saglik olsun. Saglıkla gelsin bebişin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basket topu evet :) Yorulmamaya çalışıyorum elimden geldiğince sağol canım :)

      Sil
  9. Kolay gelsin size :) maşallah diyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ebru merhaba, Benim eşim de 35 yaşında ve 6 haftalık hamile .Tesadüfen instagram da gezerken blog sayfan olduğunu gördüm ve Eşim için belki faydası dokunur diye yazılarını okudum. Gerçekten bunu canlı yaşayan bilir İnternette çok bilgi kirliliği var ve o yüzden güzel bilgiler verdiğin için teşekkür ederim. Maşallah Güzelliğinden bir şey kaybetmiyor yıllar geçtikçe gençleşiyorsun... Allah Sağlıcakla kucağına almanı nasip etsin kızını. Tebrik ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Efkannn :)) Burda da bulduk birbirimizi :) Çok sevindim bebek bekliyor olmanıza, umarım hamilelik süreci sorunsuz geçer. Ben son aya geldim. Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Yardımcı olabileceğim birşey olursa danışmaktan çekinme lütfen eşine selamlar :)

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.