Ebruli Kek



Daha önce zebra kek adıyla tarifini verdiğim  kakaolu sade karışık keki bu sefer pişirmeden önce kürdanla şekillendirdim ve pişince yukarıdaki gibi ebruli desenli bir kek oldu. Yalnız fırından tam kızarmadan alın, o zaman desenler daha hoş görünüyor.


Dilimleyince de bu şekilde görünüyor içi. Değişik sunum arayanlara alternatif olsun diye hatırlatayım dedim.


Benimse bu saatten sonra kek böreğe biraz uzak durmam gerekiyor. Ama inadına iştahım bir açık ki sormayın. Neyse şunun şurasında bir ay, belki daha az kaldı. Sonra göreceğiz bakalım nasıl verilir doğum kiloları :) Herkese güzel bir gün diliyorum hoşçakalın...


10 yorum:

  1. Cok guzel olmus. Bazen kacamak yapmak guzel olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen iyidir ama hep olmaya başladı benimki :) Neyse ben değil bebek istiyor :) diyelim de...

      Sil
  2. Bu görüntüyü seviyorum ama hiç denemedim. Kek kalıbının içine bir şey mi serdin bana mı öyle geldi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırın torbasını kesip tepsiye yaydım, yapışmasın diye...

      Sil
  3. sonrasında süt olsun diye yiyeceksin:) herkes yine yemen için ısrar edecek emziriyosunya ama şöyle bebek 1 yaşına gelip yavaş yavaş süt işi bittiğinde aaa hamilelikte ne kadar kilo almışssınnnn verememişsinde lafları olmasada bakışları olacak o yüzden boşver gitsin :) doğumdan sonra diyet yapmamanı bol bol et süt bulgur tahin pekmez yumurta yemeni ve tabiki su içmeni tavsiye ederim ve süt artırıcı çay humana ve malt içecekleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel özetlemişsin, tam tahmin ettiğim gibi. Ama süt olacak diye yemeyi değil bol su içmeyi öneriyorlar, bakalım hayırlısı olsun, önce bir doğuralım da sağlıkla inşallah :)

      Sil
  4. Tadını çıkar bu sürecin Ebru'cum,sağlık yönünden bir sıkıntın olmadığı sürece ye..Ben mesela şeker problemimden dolayı herşey yasaktı,meyve bile çok az miktarda yiyebiliyordum..Bu arada adına yakışır kekinde şahane olmuş,afiyet bal olsun,prensese kilo olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker filan yok ama kilo olayından dolayı tedirgin oluyorum, ama yine de kendimi sıkmıyorum :) Çok teşekkür ederim öpüyorummm :)

      Sil
  5. Afiyet olsun canım, nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.