Yumurtalı Kızarmış Pilav/Fried Rice


Haftaya güzel bir tarifle başlamak istedim. Bu hafta sonu pek verimli geçmedi, hiçbir şey anlamadan vakit öldürdüm gibi birşey oldu. Annemle vakit geçirdik pazar günü o güzeldi. Onun dışında tek işe yarar aktivitem bebek şekerlerinin kutularını hazırlamak oldu. Onda da parmağıma silikon damladı ve su topladı. Tv izlemekten sıkılıp karnım acıkmaya başlayınca kendime sevdiğim birşey pişireyim dedim aklıma ilk bu yemek geldi. Uzak doğu mutfağı sevenler aşinadır. Hem pratik hem lezzetli yumurtalı pilavımız işte böyle yapılıyor. 

Tek kişi için malzeme: 1 çay bardağı yasemin pirinci, 2 su bardağı kaynar su, sıvıyağ, tuz, 3 dal yeşil soğan, 1 yumurta
Önce pirinci az yağ ekleyerek klasik pilav gibi pişiriyoruz. 5 dakika demlendirip kenara alıyoruz.



Tavaya yine bir miktar yağ koyup yumurtayı kırıyoruz ve karıştırarak iyice pişiriyoruz. Bu arada minik parçalara ayırın yumurtayı pişirirken.


Yumurta pişince tavaya pilavı da alın ve iyice karıştırın. Hatta pirinçler biraz kızarsın (ben çok kızartmıyorum, yumuşak seviyorum) Sonra içine ince kıyılmış yeşil soğanı ekleyip bir iki daha çevirin ve servis tabağına alın. 


Yanına salatalık, domatesle servis edebilirsiniz. Kızarmış veya soya soslu tavukla çok güzel oluyor. Tek başına da tam bir lezzet bombası mutlaka deneyin.


Çubuklar dekor, onlarla et, suşi filan yiyebilirim ama pilav zor. Bu da işin süsü olsun dedim :) Ha bu arada bir önceki günden kalmış pilavla daha güzel oluyor unutmadan söyleyeyim.


Hava burada çok soğuk, umarım içimizi ısıtacak sıcacık, güzel gelişmelerle dolu bir hafta geçiririz. Hepinizi öpüyorum şimdilik hoşçakalınnnn ☺

6 yorum:

  1. Çok merak ettim tadını. Soğan yakışıyor mu.Pilavı ben de tek başına sevmem belki böyle güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl yakışıyor mutlaka dene, çok beğenirsin diye düşünüyorum :)

      Sil
  2. bayılırım çin yemeğine bunu da çok severim evde hiç denememiştim deneyebilirim bu tarif üzerine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle dene madem seviyorsun, çok güzel oluyor...

      Sil
  3. Farklı bir lezzet olsa gerek pilavı normalde pek sevmem.yasemin pirinci gerçekten lezzet olarak normal pirincten farklı mı
    Afiyet olsun canım sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında o kadar aykırı bir tadı yok bilindik bir tat. Yasemin pirincini ise tavsiye ederim mis gibi bir kokusu var ve ona alışınca diğerine dönülmüyor.

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.