Fırında Çıtır Çıtır Ekmek Dilimleri


Bundan öncede  bir çok defa fırında ekmek üstü pratik lezzetleri çok sevdiğimi yazmıştım. Bunlardan ilk aklıma gelenler  pizza taklidi yapan ekmekler  ve baget ekmeği ile tavuklu sandviç tariflerim. Hele ki ekmek biraz bayatlamışsa, üzerine sevdiğimiz malzemeleri ekleyip fırınlayıp mis gibi ve taptaze dilimler elde edebiliyorum, bayat diye ekmeği atmamış oluyorum. Buna o kadar alıştık ki Serhanla, ekmek atmak diye bir şey hatırlamıyorum evlendiğimizden beri. Hafta sonu yine bir gün önceden kalmış ekmeğimizi böyle değerlendirdik. Ekmek dilimlerinin üzerine salça, zeytinyağı, sarımsak tozu, kekik ve bir parça lor peyniri ile hazırladığım karışımı sürdüm. Üzerine rende kaşar, domates ve biber ekledim.


 10 dakika fırınladım...


Çıtır çıtır ve çok lezzetli oldu.


Taze ekmekten daha iyi oluyor, deneyin göreceksiniz. Sokaklarda aç insanlar varken evde her bir nimete şükredip, bir lokmayı bile ziyan etmememiz gerek diye düşünüyorum. Afiyet olsun :)



4 yorum:

  1. doğum kılolarımı vermek ıcın dıyetteyım yoksa hıc affetmemm hemen denerdim:) afıyet olsun bebıse yarasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek yakında benim de içinde olacağım durum bu sanırım :)

      Sil
  2. Kokusu burnuma kadar geldi ve çocukluğumun pazar kahvaltıları geldi aklıma . Çok uzun zamandır yemiyordum , hatırlattın . Denemek lazım :) afiyet olsun

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.