Bebekle Hayat Nasıl Geçiyor Diye Sorarsanız :)


Annelikte üç ayımı bitirdim. Buraya kadar okuduklarımın çok faydasını gördüm ancak yine de her hamilelik ve sonrasında her bebek kendine özgü ve tek bir reçete yok bebek büyütmek için. Okuduklarımız bazen işe yarasada, çoğu zamanda kafa karıştırıcı olabiliyor. Üç ayı bitirirken anladığım şey, anne olmak, bir bebeğe bakmak dünyanın en zor fakat en zevkli işi. Hamileliğin son zamanlarında bozulan uyku düzenim bebekle daha da fena oldu. Geceleri 2-3 defa uyanıp emziriyorum, alt değiştiriyorum. Bunlardan sonra gaz çıkarma var ki o safhayı atlarsam 10 dakika sonra kusarak uyanıyor. Dolayısıyla her bir kalkış 45 dakika bir saat kadar sürüyor. Geriye kalanı da tilki uykusu, kulağım yine bebekte oluyor. Gündüzleri de artık ilk zamanlardaki gibi uyuyarak geçirmiyor. Hatta tüm gün boyunca uyuduğu süre 2 saati ancak buluyor. Yavaş yavaş uyku düzeni oluşturmaya çalışıyorum ama onun en sevdiği şey emerken uyumak ve mümkünse öylece kalmak :) Yatırdığım anda uyanıyor. Bu kadar emmeye karşın kilo alımı orta şeker. Son kontrolde 5320 gr geldi doktor fena değil dedi. Bu arada uyku işinin peşini bırakmıyorum. Hiç değilse öğlen uykusu uyusun diye her gün 12-13 gibi yatırıp uyutmaya çalışıyorum. Bazen dalıp uyuyor bazen de yarım saat boşuna uğraşıp sonunda kalkıyoruz. 

Artık agu demeye, sesler çıkarmaya, onunla konuşunca ses çıkararak cevap vermeye başladı. Son günlerin modası ise ağzında tükürükten kocaman baloncuklar ve bol bol salya. Buradaki sıkıntı ise bazen salyayı yutamayıp tıkanıyor nefes alamıyor, o zaman apar topar çevirip sırtına vuruyorum filan. Her seferinde acaip korkuyorum. Neyse ki geçiyor. Artık gülerken kahkaha atar gibi sesler çıkarıyor ve babasını görünce en cilveli numaralarına başlıyor. Eline aldığı şeyleri tutabiliyor. Odada yalnız bırakırsak resmen protesto ediyor ve ağlayarak bizi çağırıyor. Daha fazla kucakta, daha fazla memede ve daha az uykuda kalıyor. Bu da bana yorgunluk olarak dönüyor. Ama tabi sonra bir gülümsedi mi insanın içi pır pır ediyor :) 



Tüm bunların dışında en çok canımı sıkan ise Öykü nün çok kuru bir cildi olması. Yüzünde ve vücudunda kızarıklıklar oluşuyor ve cildi pul pul dökülüyor. Doktorun tavsiyesiyle Bioderm ABC derm kullanıyoruz ama iyileşme olmadı. Bir de Mustela konak önleyici köpük şampuan ve Mustelanın yüz kremini aldık. Sürünce düzelir gibi oluyor ama sonra yine sert pul pul oluyor ve kaşıdıkça yırtıyor :( Henüz yeni başladık Mustela dan ümitliyim inşallah iyi gelecek. Kafayı çok taktım ama doktorun dediğinden başka ne yapılabilir bilmiyorum, adam ne dediyse aldık ne dediyse yaptık hala kıpkırmızı ve pul pul bir yüz...Neyse Allah başka dert vermesin diyelim. Günler genelde evde geçiyor ve ben eskiden vakit ayırdığım hiç bir şeyi yapamıyorum.  Bizde durumlar böyle, paylaşacak bir yemek tarifim, seyahatim ya da herhangi bir dıy çalışmam yok gördüğünüz gibi :) Önümüzdeki günler ne getirecek bakalım. Şimdilik hoşçakalın, hepinizi öpüyorum :)


13 yorum:

  1. Diğer herşeyi boşverip bu güzel günlerin tadını çıkarın, vakit nasıl geçti anlamayacaksınız, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. benim kardeşimde bioderma abc derm ürünlerini kullanıyor
    onunda çok hafif kızarıklıkları oluyordu
    doktor bu markayı verdi
    bizde 1 senedir hergün kullanıyoruz
    tam geçirmiyor ama ilerletmiyorda
    öykütoşa geçmiş olsun annesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek bir sene :( boşuna ümitlenmeyeyim bari

      Sil
  3. Canm benimde oglumda doğduğundan beri artarak devam eden kuruluk vvar.en son mustela ya başladık ama sabah aksam surmek gerekiyorki yumusasin.kasinmaktan uyuyamadigi cok gece oluyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kaşınmaktan yüzünü yırtıyor hep bende sabah akşam sürüyorum bakalım ne olacak.

      Sil
  4. Ahhh bi an ilk günlerimi biri yazmışta okuyor gibi oldum :) Öykü büyüdükçe her şey çok daha güzel olacak , çok daha keyifli. Zor olsa da inanılmaz keyifli. Öpüyorum ikinizi de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gün yeni bişey yaşıyoruz merakla bekliyorum 😊 biz de öpüyoruz en salyalısından 😄😄

      Sil
  5. Maşallah:) harika bir duygu olsa gerek sizin adınıza çok sevindim, Allah isteyen herkese nasip etsin, en hayırlısından. Yorucu ama tarifi zor mutluluklar içinde olduğunuz belli oluyor, ne mutlu size, miniğimin kızarık yanaklarından öpüyorum, pul pul dökülme durumu da ilerleyen günlerde geçer diye ümit ediyorum. Gelişmelerden haberdar olmak güze, sevgi ve selamlar size;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım ne güzel yazmışsın Allah isteyen herkese nasip etsin öpüyorum 😊

      Sil
  6. Size bir krem önerim olacak "CORESATIN" benim bebeğimde de döküntü şeklinde değil ama isilik benzeri kabarcıklar vardı tüm yüzünde, Bioderm kullandım geçirmedi. Bu kremi doktor önerdi, kullandım ertesi gün yüzünde hiçbirşey kalmamıştı. Ara ara tekrarlıyor sürüyorum hemen sonuç veriyor. Doktorunuza danışarak deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Farklı serileri var yalnız, "Pediatric Nonsteroidal Healing Cream" olanı,

    YanıtlaSil
  8. Coresatini 1 yıla yakın süredir iyi geliyor diye kullandık bebeğime, bıraktığımızda heryeri kıpkırmızı irinli döküntülerle doldu. Yan etkileri var dikkatli kullanılmalı, araştıralası bi krem

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.