Üç Aylık Öykü'm ♥

Dün Öykütoşum üç ayını bitirdi. (Maşallah) Bense hala ona bakıp anne olduğuma, onun benim kızım olduğuna, artık anne olduğuma inanamıyorum. Ne güzel bir duyguymuş meğer, bitmeyen, her gün katlanarak giden bir mutluluk...


Son zamanların değişiklikleri salya ve ağızdan baloncuk yapılarak çıkarılan tükürük. Bir de sesli gülmeye ve arada hafif çığlıklar atmaya başladı. Agu demeye başlayınca kendi adımı öğretmek için arada Ebru Ebru diyorum ve oda Ebru ya benzer bişey diyor ya da bana öyle geliyor :) Yani azmettim baba veya dededen  önce Ebru dedirteceğim ona :))) Onun dışında gündüz uykuları iyice azaldı ve hatta azalarak bitti :) Şimdi son bir haftadır taş çatlasa günde bir-iki saat gündüz uykusu var. Geceleri ise 3-5 nöbetleri dışında uyuyor. Geçen ayki kontrolde alt sınırın biraz üstünde çıktı kilo artışı. Günde 22 gram almış. Zaten öyle tombik bi bebek değil. Ama habire emiyor, bakalım bu ay ne çıkacak. Yeni yeni ellerini ağzına almaya başladı şapır şupur yalıyor bazen sesi başka odadan duyuluyor:) En çok kafama takılan ise yüzündeki kızarıklıklar ve pul pul döküntüler. Bakalım inşallah bu da geçer. 

Hafta içi genelde evde geçiyor hafta sonu ise Serhanla beraber çıkıyoruz. Bebekle çıkmak ise başlı başına bir organizasyon. Eskiden ahkam keserdim, ben bebeğe değil o bana ayak uyduracak, bebek var diye sosyal hayattan vazgeçmem, doğsun da hemen seyahate gidelim yok öyle yok böyle...Lakin öyle olmuyormuş, en azından bir süre daha böyle gidecek gibi görünüyor. Öyküyle bir yürüyüşe çıkmak bile başlı başına olay. Üstünü giydir, ne giyecek kaç kat giyecek karar ver, kendin emzirmeye uygun bişeyler giy, bebek çantasını hazırla, bezi, pamuğu, emziği, yedek elbiseleri toparla derken bazen daha çıkmadan yoruluyorum. Ama alışıyoruz yavaş yavaş. Alıştıkça da hazırlanma süresi ve telaşı azalıyor. İşte biz, böyle bir hazırlıktan sonra dışarı çıkmayı başarabilmiş halimiz:



Bebeği olanlara bol sabır diliyorum, böyle böyle büyütüceğiz Allahın izniyle. İsteyen herkese nasip olsun hayırlısıyla. Ben şimdi gidip alt değiştireceğim, gelen sesler onu gösteriyor :)) Herkese güzel pazarlar  diliyorum hoşçakalın :)



8 yorum:

  1. maşallah ya 3 ay nasıl geçti hemen. darısı bizim başımıza

    YanıtlaSil
  2. maşallah büyümüş bile .. zaman hızla akıyor hemen büyüyorlar en güzel halleri bebeklikleri belkide :)

    YanıtlaSil
  3. Tebrik ederim, zaman ne hızlı geçmiş ben yokken.Allah analı babalı büyütsün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bak neler oldu yokluğunda 😊 hoşgeldin

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.