Altı Aylık Öykü'm ♥


Ne zaman doğdu ne zaman 6 aylık oldu anlamadım. Geçen hafta başı doktor kontrolüne gittik ve 6. ay aşılarını yaptırdık. Bu sefer diğer aşılarında ki gibi lay lay lom olmadı. Ateşi filan çıkmadı çok şükür ama iki gün boyunca mahsundu ve iştahı azaldı :( İki bacaktan ve bir ağızdan aşı yaptılar. Yaparken Serhan bacaklarını bende kollarını tuttum, zaten ilk dakika anladı bir gariplik olduğunu. Sonra iğnenin batmasıyla bastı çığlığı. Bana göre "çok" hemşireye göre "hiç" ağlamayan Öykütoş o dakikadan sonra kendini kollarımıza attı ve ara ara dudaklarını büzüp ağlama moduna geçerek eve geldi. Ateş olmadı. Çünkü aşıdan sonra Calpol verdik. Şimdi eski moduna döndü çok şükür ponçik.

6. ayla beraber kahvaltı ve çorba çeşitlerine başladık. Kasaptan Öykü için özel kıyma aldık ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp dolaba kaldırdık. Devam sütü olarak Aptamil2 ye geçtik. Kahvaltısı 2-3 adet bebe bisküvisi, yumurtanın sarısının sekizde biri, kibrit kutusu kadar tuzsuz peynir, bir çay kaşığı pekmez ve bir ölçü devam sütüyle yapılan karışımdan oluşuyor. Valla Allah kolaylık versin Öykü'ye bu kahvaltı bulamaç gibi, karman çorman bişey, çekilir dert değil :) Ama yavrum yiyor çok şükür. Yumurtanın miktarı her gün bir ölçü artarak bir hafta sonunda tam bir sarıya ulaştık. 6. ay örnek menümüz de şöyle:

Sabah:   Kahvaltı
Ara    :  Meyve Püresi
Öğlen :  Sebze Püresi ve Yoğurt
Akşam : Çorba
Yatmadan önce muhallebi
Gece    : Devam sütü

Belki birilerinin işine yarar diye iki de tarif yazayım. Kıymalı kabak çorbası:
1 yemek kaşığı yağda yarım soğanı çevirin, yağsız dana kıymayı ekleyip yarım domatesle beraber pişirin. Diğer tarafta kabak ve patatesi 200 ml suda haşlayın. Sebzeler pişince birleştirip blenderdan geçirin. Bu çorba ilk çorbamız ve tadını çok sevdi :)

Muhallebi: 200 ml suya 2 silme tatlı kaşığı pirinç unu katıp karıştırarak 10 dakika pişirin, ateşten aldıktan sonra içine ölçüye göre devam sütü ekleyin, bu karışıma muz da ilave edebilirsiniz. Gece yatmadan yedirilirse gece tok tutacacağı söyleniyor ama gece Öykü emerek uyuduğu için bu kısmını bilemiyorum.

Ama şöyle de birşey var yukarıdaki günlük menünün hepsi Öykü ye çok geliyor. Çünkü aralarda da anne sütü alıyor. Bende bu yüzden porsiyonlarını az az veriyorum ya da birini vermiyorum. Yoksa zorlanıyor. 

Artık çığlıklar atıyor, gel deyince uzanıyor, destekli oturabiliyor, cici yapıyor, öp deyince yalıyor :) Daha başka şeyler de var ama şimdi aklıma gelmiyor. Sağlıklı, huzurlu bir bebek olsun diye dua ediyorum diğer şeyler çok da önemli değil. Bütün bebekler kavgadan, gürültüden, kıskançlıktan, hasetten, negatiflikten olabildiğince uzak büyüsün inşallah...




1 yorum:

  1. ayy en tatlı zamanı
    Allah bağışlasın
    misss kokuyordur o şimdi
    kokluyor ve öpüyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.