Ek Gıdalara Geçiş ve Örnek Menü

Kızım beş aylık olunca doktor meyve püresi ve yoğurtla ek gıdalara başlamamızı önerdi. Ilk olarak elma armutla başladık, arkasından muz geldi. Yoğurdu ilk verdiğimde sevmedi meyveli olunca yedi. Bu ay menüye Muhallebi ve çorba eklendi. Örnek menü şöyle:

07.00: Bebek sütü
10.00: Muhallebi
13.00: Sebze püresi ve yoğurt
17.00: Meyve Püresi
21.00: Muhallebi
Gece: Bebek sütü

Bu listede bebek sütü diyor ama her istediğinde emziriyorum onun için ayrıca bebek sütü vermiyorum. Anne sütü öncelikli, verebildiğim kadar devam etmem lazım. Muhallebi için 200 ml suya 2 silme tatlı kaşığı pirinç unu ekleyip on dakika karıştırarak pişiriyorum. Ilıyınca içine muz ezip beraber yediriyorum. 
Sebze püresi için ise ilk önce patates ve havucu suyla haşlayıp içine bir tatlı kaşığı pirinç ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip pişince püre haline getirdim. Bir kaç gün sonra buna kabak ekledim. Şu ana kadar sorun çıkarmadan yedi diyebilirim. Ancak her öğünden önce kesinlikle emziriyorum ama az ama çok. Bir damla bile anne sütü fazladan alsa kardır. Bir de ek gıdaya geçtiğinden beri öğün aralarında kaşıkla su veriyorum isterse içiyor. İçme suyunu kaynatıp soğutup o şekilde veriyorum. Beslenme durumumuz şimdilik böyle önümüzdeki ay farklı gidalar eklendikçe neler olacak bakalım. Ve işte burda da ana kucağına oturmaktan hazzetmeyen kaşlarını çatmış, uyku mahmuru bir Öykütoş :)








4 yorum:

  1. Merhaba ,
    benim de 6 aylık yeğenim var , biz de şuan püreler ,muhalebileri veriyoruz.Ama ablam da emziriyor .Sanırım bu aralar yoğurt ve muhalebiden sıkıldı Arel , son zamanlar da tükürmeye başladı ve ne yesek o da denemek istiyor . Cuma günü doktorda kontrolü var bakalım bu ay neler söyleyecek doktor :)
    bebişi öpün benim yerime

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa sıkıldı demek :) bizim kontrolde iki hafta sonra merakla bekliyorum...

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.