Pratik Tiramisu

Ramazan boyunca güllaçdan başka tatlılara pek sıra gelmedi. Her yapışımda herkes beğendi, çileklisi, cevizlisi, fındıklısı derkennn... en son  yaptığım güllacın bitirilemeden mecburen atılması bana tehlike çanlarının çaldığını gösterdi. Demek ki bal yiyen baldan bıkar sözü doğruydu, ay güllaç şahane ay güllaç harika derken bıkmıştık ailece güllaçtan :) Acilen başka tatlılara geçmeliydim :)  Dr oetker in tiramusu tarifini bu yazımda anlatmıştım. Bu sefer iftara az vakit kaldığı için daha pratik bir tarife ihtiyaç vardı, o tarif de benim kafamdaydı :) Evde kedi dili bisküvi vardı onları ikiye üçe bölüp kupların dibine yerleştirdim. Bisküvi koyarken kupların yarısına kadar bisküvi olmasına dikkat edin, sırf krema yemek istemiyorsanız tabi :) Üstüne bol şekerli neskafe hazırladım ve her birine bolca dökerek ıslattım. Tiramisu tabanı hazırdı. Diğer tarafta pakmaya krem şantiyi  üstünde yazan miktardan daha az süt kullanarak çıptım. İçine 200 gram labne peyniri ilave edip karıştırdım. Karışımı kuplara paylaştırdım, en üste de kakao serptim. sonra doğru dolaba. Bir saat sonra soğudu ve yiyen zat-ı şahane (kocam olur kendileri :) gayet memnun kaldı.





Lafın kısası, canınız tiramisu çektiyse, lakin vakit yok ise, deneyin. Bu vesileyle girmiş olduğum blogumdan kadir gecenizi kutluyorum. Tüm güzel dilekleriniz hayırlısı ise kabul olsun. Küslük, dargınlık olmasın ,güzel, mutlu bir hafta olsun :)




7 yorum:

  1. Gerçekten çok pratik bir tarif olmuş, eline sağlık sevgili Ebru, çok severim tiramisuyu, pratik ve lezzetinden ödün vermeyen bir tarif bu, zamanın kıymetli olduğu her birimize güzel bir örnek, çok teşekkürler paylaşım için;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu tatlı ve nazik yorum için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Yaa en çok sevdiğim:)) kolayıda varmış çok sevindim:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani esas tarif kadar olmasa da vakit olmadığı durumlarda fena olmaz :)

      Sil
  3. harika görünüyoor sen bir dahisin ebruuşş not ettim bunu:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.