Bir Yol Keşfi: Tellioğlu Değirmen

 Haftaya bir yol keşfi yazısıyla başlamak istiyorum. Seyahat bizim için varılacak yere bir an evvel gitmek değil, o yol üzerinde olabildiğince güzel vakit geçirmek demek. Bu yüzden yol üstünde ilgimizi çeken bir yer olursa dururuz, bazen başka yollara saparız, bizim yollarımız kolay kolay bitmez :) İşte en son yazlık dönüşü İzmir üzerinden değil Balıkesir üzerinden dönmeye karar verdik. İyi ki öyle yapmışız. Hem bu yol daha yeşil, daha zevkli geldi bize, hem de yeni bir durak keşfettik: Tellioğlu Değirmen.


Sadece tuvalet ve Öykü'nün altını değiştirmek için girdiğimiz yerden elimiz kolumuz dolu çıktık. Karnımız tok olduğu için kahvaltı yapmadık. İlk dikkatimizi çeken şey şık ve temiz oluşuydu.


Satış kısmında ise el yapımı ve doğal ürünlerden oluşan kocaman bir reyon vardı. Biz peynirlerle ilgilendik. Özel bir mandırada yaptırıyorlarmış. Almak istedik ama Ankara'ya kadar o sıcakta nasıl götüreceğiz derken görevli hemen bir açıklama yaptı, peynirleri yanına buz kalıbı koyarak termal paketlere sarıyorlarmış. Böyle bir detayı daha önce hiçbir yerde görmemiştim. Peynirimizi gönül rahatlığıyla aldık.


Tarhana güzel görünüyordu ondan da aldık. Belli bir miktar alışveriş yapınca un hediye ediyorlarmış, o da güzel bir jest oldu.


İşte paketlemede kullandıkları torba ve buz kalıbı.


Patisserie kısmı ise çok şık ve yine pırıl pırıldı. Kendi kendime buraya bir kadın eli değmiş diye düşündüm. Yanılmamışım, firma sahibinin kızı ilgileniyormuş, bravo herşey özenli, şık ve temizdi. Alt katta tuvaletler gayet hijyenikti, kocaman da bir bebek odası vardı. Daha ne olsun :) Kısacası Balıkesir Edremit yolu üzerinden geçerseniz aklınızda bulunsun:Tellioğlu Değirmen. İşini severek yapanlar işte böyle hemen belli oluyor, burdan da tebrik ederim.

Bu arada bugün 17 Ağustos, felaketin ne olduğunu yazmaya gerek yok. Untmadık evet, ama birşey de yapmadık. Ölen öldü, kalan kaldı...Allah rahmet eylesin.

5 yorum:

  1. merhaba Güle güle sağlıkla yiyin Ürünler çok lezzetli görünüyor.Etkinleri bu nedenle çok seviyorum yeni yeni dost ve arkadaş ediniyorum .Sizi izlemeye aldım sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Buraya ben dw gitmistim asos donusu. Gercekten de cok hostu. Ayrica yanlis hatirlamiyorsam yoresel yemekleri de vardi.

    YanıtlaSil
  3. Aaaa burayı ben de görmüştüm sanırım çok hoş görünüyordu. Biz de bu yolu kullanıyoruz hep Ayvalığa giderken. Birdahakine uğramalı:)))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.