Çikolata Parçacıklı Kurabiye / Cookies


Pakmaya'dan #ebrushkabrunch etkinliğim için gelen nefis hediyelerden biri de kurabiye çikolatası oldu. Bitter ve sütlü olarak iki çeşit vardı ve ben vakit geçirmeden sütlüsünü denemeye karar verdim. Pakmaya kurabiye çikolatasının damla çikolatadan farkı ısıya dayanıklı olması ve erimemesi. Tadı da harika. Hem bizim hem de artık her türlü gıdayı yemeye başlayan Öykütoş'un yiyebileceği güzel bir kurabiye tarifi araştırdım ve burada aradığım tarifi buldum.


Malzemeler:
2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
150 gr oda sıcaklığında tereyağı (üç çorba kaşığı kullandım)
3/4 su bardağı şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 bardak damla çikolata
Yapılışı:
* 180 derecede fırını ısıtın
* Kuru malzemeleri (Un, tuz, kabartma tozu ve karbonat) karıştırıp eleyin.
* Şeker ve tereyağını mikser ile yaklaşık 4-5 dakika çırpın. Yumurta ve en son da vanilyayı ekleyin çırpmaya devam edin. Mikserin hızını düşürüp kuru malzemeyi de koyun ve hepsi birbirine iyice karışana kadar çırpın.
* En son parça çikolatayı ekleyin. Elinizle şekillendirmekten korkmayın çünkü çikolatalar ısıya dayanıklı olduğu için erime olasılığı yok.
* Pişme süresi 15-20 dakika arası. Ancak pişerken kontrol etmekte fayda var, kurabiyemiz kızarmayacak ve kurumayacak. Yanları çok hafif pembeleşmiş, orta kısmı hafif yumuşak haldeyken pişirme işlemini bitirmeliyiz. Bu tarife göre bisküvi kıtırlığında lezzetli kurabiyeler pişirdim ve çok beğenildi.



Soğuduktan sonra da yukarıdaki gibi paketledim :) Haftaya böyle tatlı bir tarifle tatlı bir başlangıç yapalım. Hepimize güzel, mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum...

@eebrubayrak
#mutfaginyildizi
#ebrushkabrunch



4 yorum:

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.