Nd-Yag Lazer Nedir?

Günümüzde öteki lazer cihazlarına karşın, derinin daha alt kısımlarına ulaşabilen Nd-Yag lazer sayesinde koyu ten rengindeki kişiler tarafından da oldukça tercih edilmektedir. Bu lazer türünün bir diğer özelliği de kıl dönmesi durumlarında ilk seanstan itibaren hastalarda iyileşme gösterebilmesidir. Bronz tenlerde ya da yaz aylarında rahatlıkla tercih edilebilir. Bu lazerin uygulama sırasında cilt yenileme özelliğinin devreye girmiş olması da hastalarda memnuniyet yaratmaktadır. Cildinizin en sorunlu bölgelerinde bile kullanılarak etkili bir sonuç elde edilebilmektedir. 


Özellikleri 
Piyasada bulunan diğer cihazlara göre dalga boyu daha derine inmektedir. Derine inmesi demek, ışının kılın tamamen köküne erişebilmesi demektir. Bu işlem sayesinde ağrı ya da acı duygusu oluşabilmektedir. En başarılı epilasyon cihazları olarak her kıl ve cilt tipine uygun olarak üretilmektedir. Derinin tabakasına da zarar vermeden rahatlıkla uygulanabildiğini söyleyebiliriz. Nd-Yag lazer cihazının diğer lazer cihazlarından daha etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu konuda açık tene uyum sağlayabiliyor ve diğer cihazlardan bu anlamda da ayrılabiliyor. Kılın kökünde yer alan renk pigmentleri dışında kökün kendisine ışını ilettiği için daha kalıcı çözümler oluşturabilmektedir. Herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Sadece uygulamadan sonra kıl köklerinde bir takım kabarma ve kızarmalar görülebilir. Tamamen cildinizin hassaslık durumuna göre bu etkiler değişebilmektedir. Uzmanların görüşleri ise bu konuda destekleyici niteliktedir fakat bu lazer cihazını tavsiye ederken yanında farklı bir lazer uygulaması ile kullanılması gerektiği söylenmiştir. Dalga boyu 1064 nm olan bu cihaz sayesinde lazer ışınlarının farklı dokulardaki emilim eğrileri kontrol edildiğinde bu lazerin melanin emme oranı diğer lazerlere göre daha düşük olmaktadır.  
Bu lazer türünde melanin, hücrelerin en fazla bulunduğu hatları aşarak etkisini çok alt bölgelerde gösterebilmektedir. Bu seviyenin de altına inmeyi başarabilen cihaz sayesinde etkili sonuçlar alınabilmektedir. Deriye verilen zararı en aza indirirken bölgedeki tüm tüyleri de rahatlıkla yok etmektedir. Bu sayede yüksek çıkış gücü olan lazer epilasyon cihazı arasında yerini almıştır. Lekelenme ya da cilt yanığı gibi durumların görülmesi de oldukça düşük bir seviyede görülmektedir ve bu yüzden tavsiye edilmektedir. 

Detaylı bilgi için : http://www.innovamedikal.com.tr ziyaret edebilirsiniz. 


Hiç yorum yok

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.