Münih'de Yeme-İçme

Münih seyahat yazılarımın üçüncü ve son kısmını da her zaman olduğu gibi yeme içmeye ayırarak Münih dosyasını bir daha ki gidişimize kadar kapatıyorum. Bir daha ne zaman gidilir Allah bilir :) Yazıların ilkini buradan , ikincisini ise buradan okuyabilirsiniz. Bangkok Phuket de dahil olmak üzere seyahat ettiğimiz hiçbir yerde yeme içme sorun olmadı. Hem yeni tatlara açık olduğumuzdan, hem yemek konusunda çok nazlı olmadığımızdan dolayı zorlanmadan karnımızı doyurduk hep. Ancak bu defa yanımızda daha henüz bir yaşında olan Öykütoş olduğu için herşey öyle o kadar da kolay olmadı. Zor da olmadı ama biraz daha seçici davranmak zorunda kaldık diyelim. Yemek tuzlu, baharatlı, fazla salçalı olmayacak, içinde domuz eti bulunmayacak, besleyici olacak...Tabi bu yemekler yaban ellerde nerden bulunacak? Bir yere oturmadan önce menüyü inceleyip Öykü'ye göre birşeyleri nerde bulduysak oralara yöneldik. Hemen her yerde rastladığımız Nord See adlı balıkçıda çok güzel balık çorbası bulduk mesela. Onun dışında Galleria Kaufhoff un yemek katında çok geniş bir açık büfe vardı. Buradan istediğiniz yemekleri tabağınıza doldurup kaç gram aldıysanız ona göre ödeme yapıyorsunuz. Burayı tavsiye ederim. Bizim AVM lerdeki food court anlayışından uzak harika bir mekan burası. Her bir malzemesi çıtır çıtır, taptaze salata büfesi...


Zeytinyağlı, sebze sevenlere...


En güzeli de her çeşit et, her çeşit makarna ve pilavın bulunduğu sıcak büfesi...


Burası da tatlı sevenlerin köşesi...


Bizim tercihimiz ise belli: cheesecake yani kasekuchen :) 


Mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri de Agustiner Bierhalle. Bizdeki Kıtır'ın büyük hali gibi geldi bana. Ama çok daha eski bir yer tabi. İçi hemen hemen hep dolu. İki girişi var biri restoran kısmı diğeri de bizim tercih ettiğimiz pub kısmı.




Burası çok eski tarihi bir mekan ve içine girince o yaşanmışlığı hemen hissediyorsunuz. Avizeye ise hayran olduk resmen.


Burada Öykünün payına et suyuna sebze çorbası düştü. İçine ekmek doğradık yedi ama öyle bayıldı diyemem:)


Aynen böyle azıcık destekle bitirdi :)



Dışarıda gezinirken keşfettiğimiz ve yemeden önce görsel şölen yaşatan macaron ve pastaların bulunduğu bu dükkanın adı Maelu. Marienplatz daki bu pastacının önünde kuyruk vardı.



Ve işte muhteşem makaron ağacı!...


İlk gün çok acıkmış ve ilk gördüğümüz uzakdoğu restoranına ışınlamıştık. Yurtdışında uzakdoğu lezzetlerini adım başı bulmak ve uygun fiyatlarla yemek mümkün. Ankara'da sayılı olan uzakdoğu restoranlarındaki fiyatlardan bahsetmeme gerek yok sanırım. Ankara'da ördek etinin porsiyonu 40-50 tl civarı iken burada ördek etini menü şeklinde 9 € ya yedik.


Tavuk menü de gayet başarılıydı ve fiyatı o civardaydı. Aynı restoranda daha sonra açık büfe menü aldık onun da fiyatı kişi başı 11 € idi. Burada Öyküye uygun sadece pilav vardı, mamayla beraber onu yedi.


Viktualienmarkt ise büyük bir pazar sebze, meyve ve her çeşit gıda var.



Peynirler muhteşem görünüyordu.


Minik dükkanlarda tertemiz camekanlar arkasında her çeşit sandviç vardı.


Almanya deyince aklıma ilk gelen ekmek ve peynir oluyor. Orada yediğim ekmeklerin tadını hiçbir yerde bulamam herhalde.


Marketlerde kapalı satılan peynirler ise hem çok ucuz hem de lezzetliydi. Dönerken epey bir peynir aldık.


Sondan bir önceki gün otele yakın bir arap restoranında yedik. Arap diyorum ama tam nereliler anlamadım. İki katlı kocaman bir yerdi ve dopdoluydu. Tuvaletleri tertemizdi. Burada Öykü tanıdık bir lezzet buldu: Mercimek çorba :) Yediğimiz en güzel çorbalardan biri olabilir. Harikaydı...


Daha nice seçenek vardır eminim. Bunlar bizim yediklerimizden hoşumuza gidenler. Münih' de de Berlin' de olduğu gibi çok fazla yemek alternatifi ve mekan var. Eğer iki kişi gitseydik altını üstüne getirirdik ama Öykütoşla ancak bu kadar :) Umarım Münih yazılarını beğenmişsinizdir. Ve umarım gidecek birilerine yardımcı olur yazılarım...




3 yorum:

  1. Almanya'da benim de en sevdğim şey ekmekleri ,peynir ve salam çeşitleri ... Ayrıca çin lokantası da gerçekten çok uygun açık büfe çok lezzetli. Bilmiyorum yediniz mi ama ALMANYA'da türk döneri de yemenizi tavsiye ederdim :)

    YanıtlaSil
  2. Temmuzda munihte olmayı planlıyoruz. Yazınız çok yardımcı oldu. Teşekkürler:)
    Pınar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sevdiğim yorumlar bunlar :) ben teşekkür ederim umarım iyi vakit geçirirsiniz :)

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.