Hollanda Seyahati İkinci Bölüm: Volendam

Amsterdam seyahatimizde neler yaptık bu yazımda anlatmıştım. Ancak Hollanda Amsterdam dan ibaret değil elbette. Hazır oralara kadar gitmişken Amsterdam dan başka yer görmeden gelmek olmazdı, olmadı :)

Volendam, daha önce eşimin seyahatinde gittiği ve benim fotoğraflardan görüp hayran kaldığım ve Amsterdam dan daha çok beğendiğim küçük bir sahil kasabası. Ana terminalden otobüse binip rahatça gidebilirsiniz. Yol 25 dakika sürüyor. Otobüsler ağzına kadar dolu değil ve herkes oturuyor. Bebek arabası bile kendine geniş geniş yer buluyor :) Yeşil tarlalara baka baka yol anında bitiyor zaten.


Volendam'ın Harika bir marinası var. 


Ve bu marinanın arka kısmında yol boyunca gördüğünüz hediyelik eşya satan yerler, kafeler, ayak üstü yemek büfeleri var. Merkez burası.








Ancak esas güzellik Volendam sokaklarında. Buradaki evler ilginç mimarileri, tertemiz bahçeleri ve şık dekorasyonlarıyla adeta birbiriyle yarışır gibi diziliyor yol boyunca. O kadar bakımlı, o kadar temiz ki evler ben kendimi adeta bir film platosunda filan hissettim. Öyle bir gerçek dışılık var. Belki abartıyorum  bilmiyorum, bende yarattığı his bu. Evlerin hiçbirinin camında demir, parmaklık filan yoktu. Sanırım oralarda hırsızlık olmuyor :) Ayrıca evlerin yola bakan büyük camları sanki beş dakika önce silinmiş gibi tertemiz pırıl pırıldı. Her ev sahibi kendine göre camın önüne dekorasyon objeleri koymuş. Bunlar büyük vazolar, lale saksıları veya pahalı olduğu belli olan büyük cam yada gümüşten yapılmış dekoratif şeylerdi. Sanki her biri en güzel benim evim dercesine sokaktan geçenlerin beğenisine sunulmuş gibiydi. Bu tarz çok ilgimi çekti. Biz de evin içinin görünmesini pek istemez kimse, perdeler sıkı sıkı kapalı olur. Burdaysa her bir ev bir showroom gibi gösterişli döşenmiş ve perdeler de bu özenli dekorasyon görülsün diye aralanmıştı sanki.




Nüfus ise sanırım belli bir yaşın üstünde. Ya da bana öyleleri denk geldi bilmiyorum. Bu da bende "emekli olunca yerleşilecek muhteşem bir balıkçı kasabası" izlenimi yarattı. Utrecht'i görene kadar Volendam kasabası Hollanda seyahatinde favorim oldu.

Burada ara sokaklarda gezinmek çok keyifliydi. Bazı evlerin kapısındaki çöp tenekeleri minyonlar gibi boyanmış, bu bize çok ilginç ve yaratıcı geldi.


Hemen herkes evinin önüne küçük bir masa ve bir iki sandalye koymuş. Masaların üstünde, yada yanında mutlaka saksıda çiçekler var. Herşey o kadar özenli ve hoş ki, tam keyif insanı olduklarını düşünüyorum.






Volendam da uçcuz bucaksız yeşil tarlalar ve bol bol da inek vardı. Reklamlardaki besili temiz ineklerden :) Bir yakınımız bize Volendamı anlatırken "orada inek olmak bile çoğu yerde insan olmaktan iyi" demişti bir zamanlar. Ne demek istemiş şimdi anladım.

Bu şirin sahil kasabasını yarım günde dolaştık sonra geldiğimiz otobüsle şehir merkezine döndük. Eğer Amsterdam'a giderseniz büyük ihtimalle buraya da gidersiniz, ancak ben yine de yazayım, sakın es geçmeyin :)




12 yorum:

  1. ilginç ve güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsınız ayrıca resimlerden de ne kadar güzel olduğu görülmeye değer bir yer olduğu anlaşılıyor. Resimdeki minik Prensesle seyahat zor olmamış anlaşılan. Seyahatler sırasında yer seçiminde beni en çok düşündüren 2 çocukla rahat edebileceğim şekilde olması. Çocukla seyahatin ayrıntılarından da bahsederseniz sevinirim. İyi gezmeler :-)
    Takipteyim cevabınızı beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir yorum teşekkür ederim. Bebekle seyahati yazmıştım. Tekrar bir yazı daha kaleme alacağım. Çünkü bebekle yurtdışı başlı başına olay, ama çok şükür sıkıntımız olmadı :)
      sevgilerimle

      Sil
  3. ay bayıldım bi daha gidersem,kısmet olursa rotam volendam

    YanıtlaSil
  4. Evlere bayıldım özellikle çok güzel. Darısı bizim başımıza

    YanıtlaSil
  5. Burası da çok güzelmiş gerçekten. Umarım en kısa zamanda bana da nasip olur :)

    YanıtlaSil
  6. Gezdiğin yerlerden en çok Volendam'ı sevim desem? Hele ilk fotoğraf beni benden aldı! Çok iyi ettiniz, darısı diğer seyahatlerinizin başına!

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık çok güzel kareler yakalamış ve paylaşmışsınız.

    YanıtlaSil
  8. İnşallah Temmuz ayında oradayım.Yazıyı okuyunca çok heyecanlandım şimdi ♥

    YanıtlaSil
  9. İnsan okudukça heves ediyor, elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.