Mine Ataman Ekmekleri Eşliğinde Ata'mızın Sevdiği Lezzetler Etkinliği

Hafta sonu sevgili blogger arkadaşım Elif in davetlisi olarak Mine Ataman Bread markasının şahane ekmekleri eşliğinde "Atatürk'ün Sevdiği Lezzetler" i tatmak için Ege Tunalı restoranda buluştuk. Cumhuriyet Bayramının geliyor olması nedeniyle içinde Atamızın olduğu böyle harika bir konsept yarattıkları için Elif'e ve Mine Ataman'a çok teşekkür ederim. Gelelim o güne...Ege Tunalı'ya gitiiğimde bizler için hazırlanmış masayı, Mine Ataman Bread in çeşit çeşit ekmeklerini ve Şef Metin Terzi'nin şahane mezelerini görünce karnımın acıktığını hissettim. Ve tabii ki hemen ekmeklerden tatmaya başladım. Ekşi mayalı, çavdarlı, incirli, zeytinli onlarca çeşit ekmeği denerken nerdeyse yemeği unutuyordum. 

Fotoğraf: Recep Peker Tanıtkan

Ekmeğin kültürümüzdeki ve soframızdaki yeri çok ayrı. Her ne kadar son dönemlerde "ekmek yemeyin, beyaz ekmek zararlıdır" türü açıklamalar çıksa da ben ekmeksiz olmaz diyorum. Mine hanım kendi ekmekleri hakkında bilgi vermeden önce ekmeğin tarihçesine kısaca değindi ve bizi taa Sümer' lere kadar götürdü ve o zamandan bu yana ekmeğin  günümüze gelişini özetledi. Bu konu çok ilgimi çekti, Sümerler zamanında bile yüzden fazla ekmek çeşidi olduğunu yeni öğrendim. Şu şahane kareye bakar mısınız lütfen...insan sadece ekmekle doyabilir. Sevgili Mine Ataman aynı zamanda Unlu Mamüller Danışmanı. Web sayfası http://www.unlumamullerdanismanlik.com/  instagram hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz.




Atamızın sevdiği lezzetler konseptinde tattığımız bu şahane mezeler içine neler yok ki! İlk defa tattığım palamut turşusu çok hoş bir lezzetti. Diğerleri ise meze ve soğuk yiyecek sevenler için harika alternatiflerdi, sevmediğim yoktu diyebilirim.



Mine hanım'ın emeğine ve zahmetine tekrar teşekkürler, fotoğraftan gördüğünüz gibi ekmekle uğraşmasına rağmen hayatında hiç ekmek yememiş sanırısınız, incecik ve manken gibi kendisi :) Yanında poz vermek riskli oldu idare ettik artık :)




Ve o günün hatırası olarak bize hediye gönderen firmalardan biri Sosyopix oldu. Yine en sevdiğim karelerden yapılmış bir baskı yapmışlar sağolsunlar. Konsepte uygun olarak tasarladıkları Atatürk resimli magnet ise en çok sevindiğim hediye oldu sanırım.


Diğer sponsorumuz ise yıllardır bir çok ürününü kullandığım ve gayet memnun olduğum HC Hair Care markası oldu. Bu sefer bakım kompleksi geldi ve şu ara bakıma ekstra ihtiyacı olan saçlarıma hemen kullanmaya başladım bile.


Günü güzel yemekler, şahane ekmekler, keyifli fotolar eşliğinde bitirdik. Sevgili Elif ' e güzel daveti için, Mine Ataman'a şahane ekmekler için, Ege Tunalı'ya ev sahipliği için teşekkür ederim.
Sevgilerimle :)




10 yorum:

  1. The food looks delicious:) You look gorgeous:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Herşey harikaydı özellikle böyle anlamlı temalı etkinlikleri ayrı bir seviyorum

    YanıtlaSil
  3. Of of o ekmekler diyorum 😍😍

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bir etkinlik olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Gelip renk kattığınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten ekmeklerde mezelerde çok güzeldi. Mine Atamana ve Şef Metin terziye de çok teşekkür ederiz. Yazın da harika olmuş:))

    YanıtlaSil
  6. iştahım kabardı ya enfes lezzetler :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir gündü. Çok keyif aldım.

    YanıtlaSil
  8. Bu arada bu toplu selfi fotoğrafı ben de yok Ebrucum. İsterim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.