Saf İpek Kozası İle Peeling


Kuru olduğu kadar hassas bir cildim var, bu da ekstra özen göstermemi gerektiriyor. Nemlendirme konusunu ihmal etmiyorum. Temizlik ise zaten nemlendirmeden önceki adım onu da micellar su ile yapıyorum çoğunlukla. Cildimin hassasiyeti yüzünden peeling işine pek girmiyorum. Ancak Pino etkinliğimizde tanıştığım bu hakiki ipek kozaları ile cilt temizliği nasıl olur diye çok merak ediyordum. İlk fırsatta denedim. İpek kozası üretirken ipek böcekleri protein üretiyorlarmış işte bu protein cildimize nemlendirici ve koruyucu bir tabaka oluşturuyor bu sayede bakım yapıyormuş. Bir paketin içinde değişik boylarda 12 tane ipek kozası var. Karton gibi sert bu kozaları önce yıkıyorsunuz. Sonra sıcak su içinde beş dakika kadar bekletip yumuşamasını sağlıyorsunuz. Yumuşadıktan sonra parmaklarınıza takıp yüzünüzde akneli, pürüzlü, pullanmış yerlere daha yoğun olmak üzere masaj yapar gibi uyguluyorsunuz. Yumuşaması için beklettiğiniz kaptaki suyu da yüzünüze sürüp durulamadan ve silmeden kurumasını bekliyorsunuz. Kozaların herbirini iki üç defa kullanabilirsiniz. Uygulama sonrası yıkayıp kendi halinde kurutmanız gerekiyor.


İpek kozalarını banyodan sonra temiz cilde haftada iki defa uygulamamızı tavsiye etmişler. Makyaj temizlemek için de kullanılabilir denmiş ancak benim yüzümde çok az bir allık kalmış uygulamadan sonra kozanın üstünden temizleyemedim. O yüzden bence en güzeli banyodan sonra uygulamak. O zaman gözenekler de açık oluyor, en iyi sonuç böyle alınır diye düşünüyorum. Ben bir defa kullandım ve burnumun üstünde ve dudak çevremdeki ufak pullanmaların gittiğini gördüm. Tam bir peeling değil cildi nazikçe temizliyor. Ayrıca cildi beyazlatmaya yardımcı oluyormuş bu da çok ilgimi çekti. Kullanmaya devam edeceğim. Ancak kozaların ıslandıktan sonra kokusu beni biraz yordu :) Benim burnum hassas kullanmadan önce herşeyin kokusuna bakarım. Kozalar sanırım doğal olduğundan enteresan bir koku veriyor. Bunun dışında hoşuma gitti. Paketi şu an Pino da indirimde ve 6 tl ye inmiş. İlgilenenler buradan online satın alabilir.


Bu ilginç yöntemi sizler biliyor muydunuz? 
Sevgilerimle...






11 yorum:

  1. Ben bunlara bayıldım! Hem çok nazikçe peeling yapıyor, hem de o ipek kozasının ıslandığı suyla yüzümü yıkadığımda harika bir nem veriyor. Sanırım bundan sonra diğer peelingleri bir kenara bırakacağım ^_^ güle güle kullanalım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A sende sevdin demek, bak şimdi daha bir ısındım bu kozalara :) Gayet güzel yumuşacık bir temizlik oldu. Severek kullanıyorum...
      Sağol tatlım :)

      Sil
  2. bunlar çok güzel fakat dediğin gibi koku noktasında biraz belki rahatsız ediyor ama çok güzel bir yöntem bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende denedin demek, evet koku dışında çok güzel iş görüyor canım haklısın :)

      Sil
  3. İLk defa duydum çok enteresan :)

    YanıtlaSil
  4. farklı bir markanınkini kullanmıştım güzel bir yöntem gerçekten de..

    YanıtlaSil
  5. ben denemedim henüz ama deneyen herkes çok memnun sanırım güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  6. ben henüz denemedim bunları, ama çok merak ediyorum :) güzel bir yazı omuş, elinize sağlık sağlıkla kullanın =)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.