Siyah Beyaz Kürk

Bu kış soğuk geçince kürk ve pelüş doldu dolabım. Yapay kürklerin bu kadar moda olduğu başka bir dönem hatırlamıyorum. Gerçek kürk giyenlere karşı gösterilen tepki ve tabii ki fiyatlardan dolayı bu pelüş kürkler pek çoğumuzun favorisi oldu. Gerçek kürk giyilmesini doğru bulmadığım gibi giyene karışılmasını ve tepki gösterilmesini de anlamsız buluyorum, herkesin eğrisi doğrusu kendine diyorum.

Leoparlı ve siyah olan seriye bir de siyah beyaz desenliyi ekledim. İlk olarak gri kazağımla giydiğim bu kürk ceket düz siyahın üstünde de harika duruyor. Kendisi biraz iddialı bir parça olunca sade şeylerle giymek en doğrusu diye düşünüyorum. Genelde abartılı giyimi tercih etmesemde dozunda kokoşluğu seviyorum sanırım :) 





Kalitesine çok güvendiğim ve ilk yurtdışı alışveriş sitesi keşfim olan Shein den aldığım bu şık kürkü beğendiyseniz detaylar ve fiyat için link aşağıda.

Kürk Ceket: SHEIN Burada

Sevgilerimle :)



19 yorum:

  1. renkler harika☺pelus kurkler bu yıl cok moda 😉ister spor bir kot uzerine ister elbiseyle harika oluyorlar.Guzel gunlerde giy tatlım 💕

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelmiş ve çok yakışmış!!!
    Gerçek kürk ile ilgili şuna takılıyorum ben: evet tabii ki herkesin kendi tercihi. Fakat, peluş kürk üretilebiliyorken, beslenme vs amaçlı değil de sırf "zevk" için o hayvanların "vahşice" öldürüldüğünü bile bile bu kürklerin "promosyonu" ve "satışı" aleni olarak yapıldığında benim içim acıyor. Bunun alternatifi var yani, peluş kürk giydiğinde insanın gerçek kürk giymekten neyi eksiliyor olabilir? Havası? İşte ben bu noktada tepki gösteririm. Bu yüzden de genelde "kişsel tercih" deyip geçtiğim noktalar olsa da, hayvan sever gibi görünüp de gerçek kürk satmaya, giymeye çabalayanları görünce duyduğum tepkiyi dile getirmeden duramıyorum. Her konuda değil ama bu konuda vicdanım el vermiyor malesef :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vicdani anlamda aynen senin gibi düşünüyorum. Ancak tepki gösterirken gerçek deri çanta ayakkabı filan da kullanmamak gerekiyor. Sonuçta hepsinin imitasyonu var. Ya da kaz tüyü yastık yorgan filan da kullanmamak gerekiyor. Yani iş öyle detaylı hale geliyorki kürk yalnız ufak bir bölümü diye düşünüyorum. Yılan derisi çantalar var mesela dünya para...kuzu derisi montlar var yumuşacık...ayyy ne bileyim düşündükçe liste uzuyor. Zavallı hayvancıklar :(

      Sil
    2. Haklısın o konuda; deri çanta ve mont ile ilgili de fikrim kürke benzer. Ayakkabı konusunda hislerim karışık çünkü suni deri ayak için sağlıklı bir seçenek değil. Kaz tüyü yorgan-yastık vs de kullanmıyorum mesela :) Ama yine de, bu sonuncuların yine sağlıkla bir ilişkisi varken, kürk yalnızca lüks. Tepkim de buna zaten. Lüks için hayvanların eziyet edilerek öldürülmesini istemiyorum. Aslında geçen çok pervasız bir paylaşım ve ardından da aynı pervasızlıkta bir açıklama gördüğüm için de bu kadar tepkiliyim sanırım.

      Sil
    3. Bak şimdi ne geldi aklıma, bi ara kğrk giyenlerin üstüne boya atıyolardı :))))) hatırladın mı, Bülent Ersoy la röportaj yapmışlardı, ya size de atarlarsa diye atsınlar da göreyim gebertirim onları demişti :))))))) yani öylesine haklı görüyor ki kendini tepki verenin vay haline :)))) neyse biz zaten pelüşlerimizle mutluyuz:)))

      Sil
    4. Ay evet hatırladım, kafalar pırıl pırıl valla :)) Aynen, yaşasın pelüşler!

      Sil
  3. ayy çok cici yine bu peluş ceket :) bence de sade renklere daha güzel gider güle güle giy canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ümrancım beğenmene sevindim 💋💋

      Sil
  4. The coat is fantastic, you look stunning:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. bu ceket harikaymış.. peluş kürkler varken gerçek kürk konusunda ben de ne giyilmesi ne de zevk için hayvan öldürülmesinden yanayım deri çanta ve ayakkabı zaten eti için kesilen koyunların derisinden yapılıyor diye biliyorum o yüzden zevk değil ihtiyaç diye düşünebilirim ama mesela kaz tüyü asla alıp da kullanmam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya işte öyle derin bir konu ki...kürkle bitmiyo, ucu çok derinlere gidiyo İremcim. Ama bence de taklit kürk giyelim, ne var yani ne olacak :)

      Sil
  6. Çok yakışmış canım.Gerçek kürke zaten hiçbir zaman ilgim olmadı.Peluş kürklerin gösteriş olarak onlardan hiç aşağı kalmadığı bir gerçek.Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten illa gerçeği diyenlerin biraz abarttığını düşünüyorum sadece kendilerini tatmin etmek için yapıyorlar gibi geliyor...

      Sil
  7. Rengine bayıldım ve sana da çok yakışmış tatlım

    YanıtlaSil
  8. Ooo Başak la baya kaynatmış sınız. Ben buna bayıldım canım. Artık gerçeğe yakın imitasyonlar var. Hem de daha uygun fiyata. Mutlulukla giy canım Çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz Başakla baya bi münazara yaptık post üzerinden :))) çok da zevkli onunla fikir teatisi yapmak...
      Çok teşekkür ederim canım :)

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.