Travelexpo Ankara Turizm Fuarı


Ankara Blog yazarları olarak sevgili Elif' in girişimiyle bu yıl ATO Congresium da yapılan Ankara Turizm Fuarında bir standımız oldu ve fuara gelen ziyaretçilerle, katılımcı firmalarla tanışıp görüşerek değişik ve hoş bir tecrübe yaşadık. Ben eski Turizmci olarak zaten konunun içindeydim, blogumda da seyahat yazıları yazdığım için bu fuarda zaten bulunacaktım. Kısmet görevli olarak bulunmakmış :) Güzel ülkemizin pek çok şehrine ait yöresel zengiliklerinin ve kültürel miraslarının tanıtıldığı, halk oyunları gösterilerinin yapıldığı, yöresel lezzetlerin ziyaretçilere ikram edildiği Travelexpo Ankara fuarında az da olsa yabancı ülkelere ait standlar da vardı. Biz aile boyu gezdik hatta Öykü saatlerce bana fuarda eşlik etti, hiç sıkılmadan. Aşağıda tekrar fuar detaylarını anlatacağım. Ancak o gün giydiğim lacivert elbiseden bahsedeyim önce. Fashion Mia sitesinden aldığım anvelop önden kemerli, kloş etekli bu elbise hem o gün için özenli, şık hem de rahat bir kombin oldu.



Yukarıda dediğim gibi az da olsa yabancı ülkelerden de katılım vardı. Oysa başkentte düzenlenen bu fuara çok daha fazla ülke katılmalıydı diye düşünüyorum. Biz sırayla standları gezerken Etiyopya standından Öykü'ye ikram edilen çikolatalar ve kuru yemişler sayesinde uzun süre bu kısımdan kopamadık :)  Sağ tarafımda bulunan bey Etiyopya elçiliğinde ateşe. Bizi öyle sevdiler ki bir dolu fotoğraf çektirmek istediler, hatta Öykü'yle selfie bile yaptılar. Çok sıcak kanlı insanlardı,  "nice family, nice family" diye dakikalarca bizi ağırladılar, sohbet ettiler :) Sevgilerimi yolluyorum buradan tekrar.



İlk fırsatta gerçekleştirmek üzere planlar yaptığımız büyük uzakdoğu turu için Malezya ve Endonezya standlarından bilgiler aldık. Seyahatlerin hayalini kurmak bile güzel :)


Şu aşağıda gördüğünüz dev köpek ise Aksaray Malaklısı imiş. Ayağa kalkınca iri gövdesinini görenlerin gayri ihtiyari yanından uzaklaştığı bu tatlı ve uysal köpeği çok sevdik.


Bu tip etkinliklerin, fuar ve organizasyonların artması, bilinçli ziyaretçilerin çoğalması dileğiyle yazımı bitiriyorum. Bir kare de fuarda beraber olduğumuz blogger arkadaşlarımdan gelsin.


Fashion Mia elbisemin detayları için linke tıklayabilirsiniz. Yeni tanıştığım bu sitenin ürünleri gayet güzel. Aklınızda bulunsun derim.


Elbise: FashionMia 
Bot: Zaful 

Sevgilerimle...




11 yorum:

  1. Bence de çok yakışmış benzerini aldim ben de rahat olmalarını seviyorum canım :)

    YanıtlaSil
  2. Farklı,güzel bir gün olmuşa benziyor.Dediğin gibi keşke daha çok katılım olsaymış.Az ülke görmek gerçekten üzücü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iki gün boyunca çok eğlendik güzeldi benim açımdan :)

      Sil
  3. Ufaklığın ateşi yükselince tüm planlarımız suya düştü. Orada olmayı çok istedik eşimle ama kısmet değilmiş.
    Elbisen de çok hoş, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  4. Elbiseye ve kombinine bayıldım Ebru! Seyahat planlamak için fuar çok iyi bir fırsat olmuş, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Bu elbiseye bayıldım. Tam benlikmiş de. Ayrıca inılmaz güzel gözüküyorsun. Maşallah.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.