Kapadokya Saklı Konak Hotel

Adana Portakal çiçeği festivaline giderken bir gece Kapadokya da kalmaya karar verdik. Kapadokya'da nerde kalınır? sorusuna cevap bulmak üzere internet başına geçtik. Bu ara butik oteller ilgi alanımıza girdiği için Uçhisar da ufacık, çok hoş bir butik otel bulduk. Booking.com üzerinden ayarladığımız Saklı Konak Otel gerçekten adı gibi saklı, ancak çok otantik ve özel bir butik otel. 

Kapadokya Saklı Konak Hotel

Burayı seçmemizin ilk sebebi Booking puanının 9.8 olmasıydı. Bilenler bu puanı almanın ne denli önemli olduğunu bilir. Dıştan ilk bakışta burası mı? deyip içine girince o güzelim taş duvarlara dokunup, o havayı hissedince iyi ki butik otel tercih etmişiz dedik. 8 odalı minik otelin Venessa adlı superior odasında kaldık. Buranın özelliği hamamlı banyoya sahip olması. Kurna, peştemal ve takunyalar çok otantik bir hava vermişti odaya.

Saklı Konak Hotel Venessa Superior Room

Saklı Konak Hotel Venessa Room Hamam

Sahipleri çok sıcakkanlı bir çift ve bu işi çok severek yapıyorlar. Bize hemen bir gezi planı çizdiler ve yarım gün içinde gidilecek belli başlı yerleri elimizle koymuş gibi bulacağımız bir tur yapmamızı sağladılar. Sonrasında tekrar detaylı bir Kapadokya gezi planımız olduğu için pek kasmadan dolaştık. Akşam da otele geldik. Akşam yemeği için otel sahibi Rıza bey bize ne tavsiye ettiyse onları sipariş ettik. Tabii ki buraya gelip testi kebabı yemeden olmazdı. Testi kebabını önceden sipariş etmek gerekiyor çünkü testi içinde tam beş saat boyunca pişiriliyor. O etin nasıl yumuşacık olduğunu siz düşünün :) Mantımız çok güzeldir deyince o da olsun dedik. Gerçekten mantı da övgüyü fazlasıyla hak ediyordu. Başlangıçlar gayet lezzetliydi. Sunum çok hoştu. Masalarda mum ışıkları ve hoş bir müzik eşliğinde belki uzun zamandır ilk defa romantik bir yemek yedik. Öykütoş'a rağmen romantikti, o da bu gece bize uslu durarak eşlik etti :) Birer kadeh kırmızı şarabı da ihmal etmedik. Çok lezzetli keyfili bir yemek oldu.

Testi Kebabı

Mantı

Ertesi sabah otelden çıkmadan kahvaltıya geçtik. Minik yemek salonundaki soba sabah erkenden yakılmış çıtır çıtır ateşiyle orayı sıcacık ısıtmıştı. Kahvaltımız güzeldir demişlerdi demesine ancak biz yine de böyle lezzet patlaması beklemiyorduk. Oteldeki herşeyi unutturup bir anda listenin başına geçen bu kahvaltının her bir elemanı ayrı lezzetliydi. Karede olmayan on küsür reçelin tamamı ev yapımıydı. Saklı konak' da kahvaltı mutlaka aklınızda olsun.

Saklı Konak Hotel Kahvaltı 


Kapadokya taraflarına gitmeyi düşünürseniz verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla alacağınız bu şirin otel kesinlikle aklınızda bulunsun :)

SAKLI KONAK CAPPADOCIA

2. Karlık Sokak No:3 50240 Uchisar / Nevşehir / Türkiye

Telefon: +90 530 568 14 98
Email: info@saklikonakhotel.com







3 yorum:

  1. İnstagramda da zevkle izledim seni canım. Herşey çok güzel.

    YanıtlaSil
  2. Banada görmek nasip olmuştu gerçekten muhteşem bir yer tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.