Taş ve Ahşabın Uyumu: Old Town Stone House

Kapadokya seyahatimizin bir diğer durağı da Old Town Stone House oldu. Burası Göreme' de, dokuz odalı, taş ve ahşabın sıcacık bir şekilde birleştiği minik bir butik otel. Booking puanı 9.6 olan bu otelden memnun ayrılmayan pek olmuyor bu puandan anladığım kadarıyla. Biz de gayet memnun ayrıldık, iyi ki bu oteli keşfettik dedik ve zaman kaybetmeden blogda paylaşmaya karar verdim. Göreme' nin yokuşlu bir sokağında bulunan bu otantik oteli tanımaya başlayalım mı ne dersiniz?



Girer girmez sanki bir otele değil de bir tanıdığın evine misafirliğe gitmişsiniz havası veren Old Town Stone House' da dekorasyon gerçekten çok başarılı. 

foto: agoda.com

Resepsiyona kafasını sokmuş bu ahşap heykele bayıldık :) Çok esprili geldi bize...

foto: agoda.com

Otelin en hoş tarafı gerçek ahşap mobilyalar ve ahşap objeler. Taş odaların soğukluğu gerçek ahşabın sıcaklığı ile çok güzel bütünleşmiş. Tahta oyma el işçiliği ile yapılmış mobilyaların her biri ayrı güzel. Terasında aşağıda gördüğünüz ahşap şezlonglara uzanıp balonları izleyebilir, sessiz sakin manzaraya bakarak birşeyler içebilirsiniz.


Gündüz ayrı gece ışıklarla ayrı bir güzel görünen bu şirin otelde gerçekten huzurlu bir hava vardı.  Minik lobideki kitaplıktan gözümü alamadım desem yeridir. Çok seviyorum böyle orjinal ahşap tasarımları.



Odamız ise bir evin yatak odası gibi sıcak geldi bize. Baş ucumuzdaki ananas şeklindeki ahşap lamba odadaki favorim oldu. Bulsam anında alacağım bu lambadan o derece sevdim :)




Bir diğer dikkatimizi çeken detay rustiklerin üstündeki ahşap süsler oldu. Geniş odada bir de ahşap sedir vardı. Kaldığım otellerle ilgili yazılarımda detaylı fotoğraflar çekip, bol fotoğraf koymayı seviyorum. Çünkü internetten araştırırken bu tip gezi ve konaklama yazıları çok faydalı oluyor.




Otelin kendi gibi ufacık bir yemek salonu var. Orası da yine her taraf gibi gerçek ahşap masa sandalyelerle dekore edilmiş.


Kahvaltı gayet çeşitli. Beş altı çeşit kızartma, çeşit çeşit peynirler, ev yapımı reçeller ve kuru meyveler, sıcak gözleme, kek ve kurabiyelerle hazırlanmış büfe beklediğimizden çok daha güzeldi. Her şey taze ve lezzetliydi. Öykütoş patates kızartmalarını silip süpürdü :)



 Otelin bir diğer odasının fotoğrafını da ekleyeyim bu da bizimki gibi geniş olmayan daha küçük bir oda. Ancak yatağın güzelliği ve yatak örtülerinin mor rengi beni benden aldı...


Old Town Stone House minicik, sıcacık ve kendinizi gerçekten "evde" hissedeceğiniz tam bir aile oteli. Kapadokya seyahat planınız varsa, Göreme' de kalabileceğiniz bu minik butik otel aklınızda bulunsun. Eminim gidip kalanlar da bizim gibi seveceklerdir.




11 yorum:

  1. Ben böyle küçük otelleri daha çok seviyorum sanırım. Ahşaplara bayıldım, gerçekten çok zevkle döşenmiş otel, 9 aile gidilip çok güzel bir haftasonu geçirilebilir burda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de yeni keşfetmeye başladık butik otelleri. Gerçekten daha hoş oluyormuş :)

      Sil
  2. Bu yaz sonu için Kapadokya düşünürken çok güzel oldu bu tavsiye, biz de sizin gibi 2 ayrı otel yapabiliriz diye düşünmeye başladım şimdi... gezi yazılarınızı ilg,yle takip ediyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel detaylar barındırmış, dekorasyon süper :)

    YanıtlaSil
  4. Göreme'ye bayılıyorum, bu otel de çok çok güzelmiş! Ben orada kaldığım bütün otelleri çok sevdim gerçi. Teşekkürler yazdığın için, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece Göreme de 300 civarı otel varmış. Hepsi de kendine göre güzeldir eminim :) Beğenmene çok sevindim :)

      Sil
  5. kapadokya otelleri o kadar güzel ki benim de çok sevdiğim başka bir otel var gelecek ay gideceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A ne güzel ben doyamadım valla tekrar gitmek isterim en kısa zamanda...

      Sil
  6. Kapadokya'ya 2 kez gittim, şimdi görünce bir daha gitmem gerektiğini anladım. sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Nasıl güzel. Görmeye iki kez gitmeme rağmen burayı hiç görmedim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.