Dönerci Mehmet Usta Tadım

Geçtiğimiz günlerde sevgili blogger arkadaşlarımla beraber Dönerci Mehmet Usta' da düzenlediğim tadım etkinliğinde bir araya geldik. Sloganı "şehrin en iyi dönercisi" olan Dönerci Mehmet Usta pek de mütevazı olmayan bu sloganı gerçekten hak ediyor. Döner deyince aklıma hep annemle çocukluğumda yediğim döner gelir. O zamanlar her şey daha mı lezzetliydi, çocuk olduğumdan mı öyle hatırlıyorum bilmiyorum ama o tadı yetişkinliğimde pek az yerde bulabildim, Dönerci Mehmet Usta' da bunlardan biri oldu. 


Yemek öncesi kızarmış patates, salata, ezme, sumaklı soğan aperatif olarak geliyor. Patates kızartması üstüne döktükleri baharattan sanırım oldukça lezzetliydi.


Döner ise gayet leziz, incecik sıcak lavaşların arasında geliyor.


Soğan kebabı ise tam bu arada yine ikram olarak sofradaki yerini alıyor.


En hoşumuza giden detaylardan biri de buranın kendine has özel el yapımı yayık ayranı oldu. Tadı ve kıvamı nefisti.


Yemek sonrası ise kız kıza sohbetin olmazsa olmazı kocaman bir semaver içinde çay, yanında da irmik helvası geliyor. Özellikle irmik helvasını yemeden geçmeyin. Ne çok tatlı ne, ne yanık tam kararında harika bir irmik helvası bu.


Restoranın alanı çok büyük değil, biz gittiğimizde tamamı doluydu. Çocukların oynayabilmesi için ahşap oyuncaklar var ve istediğinizde masanıza getiriyorlar. Duvarlarda çok hoş aksesuarlar var, ortam gayet sıcak ve samimi. Tuvalette çocuklar için ayrı bir lavabo var ve çocuklar ellerini yıkarken lavabonun üstünde minik ekrandan çizgi film izleyebiliyor. Öykü sırf bu yüzden iki defa el yıkamaya gitti :) Yemek esnasında fotoğrafımız çekildi ve henüz yemek bitmeden zarflanmış şekilde her birimize çoğaltılarak dağıtıldı, bu da çok hoş bir detay oldu. Personel ise çok canayakın ve güleryüzlü. Dönerci Mehmet Usta ile ilgili tek konu mekanın büyük olamasından dolayı çocuk oyun alanı olmaması. O da olsa şahane olacak :)


Arkadaşlarım ve ben yemeği keyifle yedik ve çok güzel bir sohbet eşliğinde hoş bir akşam geçirdik.





Biz tattık çok beğendik, Dönerci Mehmet Usta' nın dönerini size de mutlaka tavsiye ederim. O akşam benimle beraber olan arkadaşlarım Emel, Nilay, Gülsen, Sena, Tuğba, Canan, Elif ve Sevgi' ye çok teşekkür ederim, epeydir böyle keyifli vakit geçirmemiştik. En kısa sürede tekrarını yapacağız inşallah...

Merak edenler için adres: Balgat Mahallesi, Ziyabey Cd. No:45, 06520 Çankaya/Ankara

Sevgilerimle...



9 yorum:

  1. ne güzel bir etkinlik olmuş :) afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Harika bir organizasyondu :) Davetin için teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  3. Sık sık biraraya gelmeliyiz çok eglendik

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli görünüyor herşey, katılamadım ama inşallah bir sonrakine Ebrucum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım ya kısmet değilmiş, olsun :)

      Sil
  5. Hepiniz de harika görünüyorsunuz...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.