Gloria Golf Resort Belek Tatilimiz


En sevdiğim yazılar seyahat ve otel tavsiyesi yazılarım oluyor. Bu yaz için erkenden planladığımız ve pek çok araştırmadan sonra karar verip gittiğimiz  Gloria Golf Resort Belek tatilimiz öyle keyifli geçti ki yazmak için sabırsızlanmama rağmen güzel bir yazı olsun bol fotoğraflı olsun derken bugünü buldu yayınlamak. Bir seyahat blogu yazarı olunca gezmek ve seyahat etmek bizim için herkesten daha farklı bir anlam içeriyor. Özellikle yurtdışı seyahatleri bizim için özeldir. Ancak tabii ki yurtdışı gezileri biraz yorucu oluyor. O yüzden yaz tatilinde hem dinlenmek, hem de eğlenmek için otel tatili yapmak gerçekten bize iyi geliyor. Artık Öykü' de 2,5 yaşında ve pek çok şeyin farkında olduğu için bu sene otel seçimimizi ona göre ayarlamak istedik. Gloria Golf Resort Belek gerçekten çocuk dostu otel listesinde en tepelerde yer alıyor ona eminim. Bu şahane beş günü ve çocukla otel tatili nasıl olur hemen sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlk gün otele giriş yaptığımızda misafir ilişkilerinde görevli arkadaş bizi karşıladı ve otel hakkında ön bilgi verdi. Bu kısım önemli çünkü Gloria Otellerinden hangisinde konalarsanız konaklayın dört otelin tamamından yararlanabiliyorsunuz. Bu da onlarca restaurant, snack, havuz demek. Alacarte restaurantlarda yemek yemek için de önceden rezervasyon yaptırmak gerektiğini düşünürsek neyin nerde olduğuyla ilgili bu ön bilgileri dikkatlice dinlemek gerekiyor. Gloria Golf Resort, Gloria Serenity Resort, Gloria Verde Resort ve Gloria Sports Arena şeklinde dört otelden oluşan Gloria otelleri 2.122.000 m2 lik bir alan üzerine kurulmuş ve Acısu nehri kıyısında yer alıyor. Otelin yeşil alanları anlatılmaz güzellikte gerçekten. 



Otelin koridorlarındaki canlı bitkiler gerçekten inanılmaz güzellikteydi. Evde bir saksı çiçeği zor yetişirken bu kadar bakımlı, yemyeşil çiçeklerle bezenmiş koridorlardan her geçişimde içimden bravo dedim :)



Odamız ise bahçe tarafına bakan gayet rahat ve geniş bir odaydı. Öykü' nün yatağı da hazırdı. Hemen içine atladı tabi.




Zümrüt gibi çimler üzerinde çamlar, palmiyeler ve nefis peyzajlarıyla yemyeşil bitkiler, çiçekler... Biz oradayken hava sıcaklığı 35-38 derecelerde olmasına rağmen deniz, havuz ve yemek dışında vaktimizi bu güzel bahçelerde geçirmeye çalıştık. Ağaçların üzerindeki minik salyangozlar bulan Öykü bu yeşilliklerde özgürce koşturmaya bayıldı.




Çocuk havuzunun dibinin kumla kaplanmış olması bugüne kadar görmediğim ancak gerçekten gerekli bulduğum bir uygulama olmuş. Havuzda kayma riskini sıfıra indiren bu havuza çocuklar rahatça giriyordu. Gündüz aktivitelerinde ise herhangi bir çığırtkanlık yapmadan havuz kenarında kibarca işlerini yapan animatörleri çok sevdim, havuzda olduğum zamanlarda keyifle eşlik ettim. Malum yediklerimiz başka türlü yakılmıyor. 


Yemeklere konu gelmişken hemen belirtmeliyim, benim gördüğüm en lezzetli otel yemekleri burada diyebilirim. Çeşit olarak zaten geniş büfeleri var ama yemeklerin lezzetini özellikle belirtmem gerekiyor. Zeytinyağlılardan etlere, salatalardan kahvaltıya, meyvelerden vitamin bara kadar tadına baktığımız her şey ama her şey inanılmaz lezzetliydi! Bir somon füme bu kadar kaliteli olur, bir simit bu kadar sıcak çıtır olur. Hangi birini sayayım bilmiyorum ancak kesinlikle sıradan bir açık büfe yemeği olamayacak kadar lezzetliydi tümü. Restoran ile lobiyi ayıran dev akvaryumda müren balığından palyaço balığına kadar binbir çeşit balık vardı. Bu akvaryuma yakın oturarak Öykü' ye yemek yedirmek daha kolay oldu :)





Otelde bulunan Alacarte restoranlardan Far East Uzakdoğu restoranı tabii ki ilk tercihimiz oldu. Bunun dışında İtalyan, Arjantin gibi pek çok dünya mutfağına ait restoran vardı. Biz uzakdoğu yemeklerini tercih ettik. Burası da şık bir uzakdoğu restoranı görünümündeydi ve o gün tattığımız lezzetlerin tadı damağımızda kaldı. Öykü de sebzeli pilav ve deniz ürünleri yiyerek bize eşlik etti.


Ayrıca pastanelerdeki çikolatalar ve tatlılar dayanılacak gibi değildi. Tok karınla bile bu nefis çikolataların tadına bakmaktan kendimi alamadım. 


Gloria Golf Resort otelin neden çocuk için uygun olduğunu merak ediyorsanız hemen başlayalım. Burada Gogi Kids Club adına kocamaaaann bir çocuk klubü var. Gerçekten çok büyük bir alan içinde atlama, zıplama, top havuzları, kaydıraklar, Legolar, puzzlelar, bisikletler, oyuncaklar ne arasanız var.


Ayrıca çocuklar için onların boyuna uygun bir büfe, büfede atıştırmalıklar ve süt, yoğurt, meyve suyu türünde her çeşit içecek mevcut. Aynı bölümde restoran kısmından köfte, hamburger gibi çocuklara uygun yemekler yiyebilirler. Bizim iştahsız Öykü burada oyun oynarken gidip gelip çok güzel yemekler yedi. Dört yaşından büyük çocuklarınız kayıt açtırıp buraya bırakabilirsiniz ve siz de tatile karı koca devam edebilirsiniz. Burada görevli ablalar çocuklara çok güzel oyunlar oynatıp eğitici faaliyetler yapıyorlar. Çocuk için harika bir yer gerçekten. Bizimki 2,5 yaşında olunca bırakamadık tabi. Ama onun nasıl eğlendiğini izlemek bizi de çok eğlendirdi :) Bir gün apaçi kıyafetleri giyip kızılderili oldular, bir gün kayıp balık Nemo 'yu aradılar, bir başka gün kurabiye hamurundan nefis kurabiyeler hazırladılar...Kullandıkları tüm malzemeler özenle seçilmişti, çocuk klubünün tümü temiz ve çalışanları çok ilgiliydi. Böyle büyük, konforlu bir çocuk klubünün varlığı tatili inanılmaz değiştiriyor diyebilirim. 





Bunun dışında aqua park bölümünde bebekler ve küçük çocuklar içinde minik kaydırakların olduğu ayrı havuz var. Diğer kumlu havuzun dışında burada da epey vakit geçirdik. Otelin plajı ile otel arasından nehir geçiyor. Yemyeşil tertemiz ve kocaman balıkların yüzdüğü bu nehrin üstünden köprülerle plaj kısmına gidiliyor. Köprünün üstünde de bembeyaz koltuklar var oturup manzarayı izlemek ya da dinlenmek için. Benim en sevdiğim köşelerden biri de burası oldu. Bu yumuşak koltuklara her oturduğumda huzurla manzaraya daldım gittim...


Geceleri pek çok aktivite var. Konserler, DJ performansları ve müzikal gösterilerin bence hiçbirini kaçırmayın. Her akşam neler olduğunu not edip yemekten sonra mutlaka bu kaliteli etkinliklere katılın derim. Biz öyle yaptık ve özellikle Baby Brown konserine denk gelmek harika oldu, o gece çok eğlendik...


Son olarak; iyi ki gitmişiz, iyi ki Gloria Golf Resort' u tercih etmişiz diyorum. İlk fırsatta yeniden orada olabilmek dileğiyle yazıyı bitiriyorum, çocuklu ailelere kesinlikle burayı tavsiye diyorum.


Sevgilerimle...





3 yorum:

  1. Storylerden takip edip çok beğenmiştim.Önümüzdeki yıl için listemizi alalım bizde...

    YanıtlaSil
  2. ne güzel otelmiş öyle..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.