Yabancı Dizi Tavsiyesi

Son zamanlarda evde geçirdiğim ve Öykü' den fırsat bulabildiğim zamanlarda popüler yabancı dizilerden bazılarını izleme fırsatım oldu. Son yılların fenomen dizisi "Game Of Thrones" u bitirdim, pek çok da kitap okudum. İlk önce diziden başlayayım. 


Aslında herkesin ayıla bayıla bahsettiği şeyleri yapmak konusunda biraz alerjim var. Ama Game Of Thrones gerçekten merakımı cezbediyordu. Öyle böyle derken başladım ve yedi sezonu gözümü kırpmadan bitirdim. Hatta bitmesi aylar sürer gibi düşünüyordum ama öyle olmadı. Gerçekten inanılmaz güzel, mitolojik dokunuşlu, efsane bir dizi. Hala izlemeyen kimse kaldı mı bilmiyorum ama kalan azınlık için yazayım dedim, hem fantastik hem orjinal bir dizi olan Game Of Thrones mutlaka izlenmeli. G.R.R Martin' in Buz ve Ateşin Şarkısı kitabından uyarlanan dizi şu an sekizinci sezona hazırlanıyor ve yeni sezon bölümleri için 2019 u beklemek zorundayız. Konusu kısaca şöyle; yazların ve kışların uzun yıllar sürdüğü bir diyarda ortaya çıkan taht kavgaları çıkış noktası. Ancak olaylar, karakterler ve onların yaşadıkları öyle enteresan ki bir saatten fazla süren bölümü nasıl bitirdiğinizi anlamıyorsunuz.


İkinci tavsiyem ise Westworld. Bu dizinin de hikayesi son derece ilginç. Teknolojinin ilerlediği ve androidlerin insanlardan ayırt edilemediği bir zamanda sadece androidlerden oluşan bir dünya kuruluyor. Vahşi batı konseptindeki bu dünyaya insanlar belli bir ücret karşılığında gelip vakit geçirebiliyor, androidlerin yaşadığı hayatın içine girip kendi rollerini oynuyorlar. Bu arada robotlar her gün hafızaları resetlenip yeniden güne başlıyor ve önceki gün neler olduğunu hatırlamıyorlar. Buraya gelen ziyaretçiler parktaki androidlere istedikleri gibi davranıyor, bazen öldürebiliyor...Ancak her biri tamir edilip yeniden parka gönderiliyor. Buraya kadar normal, ancak birşeyler farklı ilerliyor ve bu androidler bilinç kazanmaya, eski olayları hatırlamaya ve hatta Westworld' den kaçma planları yapmaya başlıyorlar. Gerçekten çok kaliteli ve ilginç bir dizi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.




İzleyip memnun kalmanız ve güzel vakit geçirmeniz dileğiyle...


3 yorum:

  1. teşekkürler canım güzel tavsiyelerin için :)

    YanıtlaSil
  2. westworld çok ilginç bir dizi çok yakın zamanda orada gördüklerimizin de gerçek olacağını düşünüyorum ben.. bu arada bir de dark tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zaten son üretilen robotların insana ne kadar benzediği ortada...korkunç geliyor düşününce...

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.