Luis Bien Hindistan Cevizi Yağı

Son zamanlarda doğal cilt bakım ürünleri ile daha yakından ilgilenmeye başladım. Tedavi nedeniyle iyice kuruyan cildim için ne yapabilirim diye düşünürken Luis Bien marka hindistan cevizi yağı ile tanıştım ve hemen kullanmaya başladım. Hindistan cevizinin beyaz kısımlarının kurutulması ve soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmasıyla elde edilen bu yağın işe yaramadığı yer yok. Cilt bakımı, saç bakımı dışında zayıflamaya da yardımcı olan bu yağı şu an sadece cildimde kullanıyorum. Cildi nemlendirip kırışıklıkları önlemeye yaradığı söylenen hindistan cevizi yeni çıkan lekelerin giderilmesindede faydalıymış. Henüz kırışıklıklar ve lekeler konusunda bir yorum yapamıyorum ancak çok güzel yumuşaklık verip cildi nemlendirdiği gerçek. Makyaj temizleyici olarak da çok iyi sonuç veriyor, bir pamuğa bir parça yağ alıp makyajınızı temizleyebilirsiniz. 



Ürün kabındayken beyaz pütürlü bir krem kıvamında. Ancak elinize aldığınız anda vücut sıcaklığı ile erimeye başlıyor ve yağ haline dönüşüyor. Uygulaması çok kolay hemen cilt tarafından emiliyor. Hindistan cevizi kokusunu severseniz kokusu da harika diyebilirim.



Kullanım alanı oldukça geniş olan hindistan cevizi yağını şu an sadece cilt bakımımda kullanıyorum ancak egzamaya, varise iyi geldiğini de okudum. Peki bu yağı nasıl kullanırız derseniz hemen biraz da ondan bahsedeyim. Cilt bakımında nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Daha yoğun sürerek maske şeklinde bir süre bekletip sonradan suyla durulayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağının içine bir miktar toz şeker karıştırıp bununla peeling yapabilirsiniz. Bir parça yağı koltuk altınıza uygulayıp doğal ve katkısız bir deodorant olarak kullanabilirsiniz. Bir miktar soda ile hindistan cevizi yağını karıştırıp dişlerinizi bununla fırçalarsanız hem dişlerinizi beyazlatabilir hem de ağız içi bakterileri temizlemiş olursunuz. Küçük kesiklerde ve yaralarda kullanılınca kısa sürede iyileşme sağlayabilirsiniz. Ayrıca yemeklerde de kullanılıyormuş, yağ yakmada ve kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyormuş.  Farklı markalarda da bulunan bu ürünü ben Luis Bien den edindim. 150 gr lık ambalajın fiyatı 49 tl. Ürünü burada bulabilirsiniz. 
Sevgilerimle...




8 yorum:

  1. hindistan cevizini verimli kullanmaya bir türlü alışamadım ben...

    YanıtlaSil
  2. Ayuverdik beslenme felsefesini benimseyenler de her sabah ağız içinde bir kaşık yağı dolandırıp yutmadan dışarı atarak toksinlerden arınıyorlarmış. Ben denemeye cesaret edemedim :) bir arkadaşım da her sabah kahvesinin içine koyduğunu söylemişti. o da hep aklımda ama sürekli unutuyorum. Güle güle kullan Ebru'cum, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ne kadar duysam da bi türlü yemeğe katma kısmını deneyemiyorum. SAdece kozmetik cilt bakım amaçlı gibi geliyor, elimde değil :)

      Sil
  3. Sayısız faydası olan bu yağı sadece saçlarımda kullanıyorum ancak yemeklerde bile kullanıldığını duymuştum...

    YanıtlaSil
  4. yüzüm kuru olduğundan uzun zamandır kullanıyorum çok memnunum .Leke anlamında konuşmak gerekirse de yanağımda ki hafif kızarıklıkları yok etti ama alnımdaki kızarıklıklar hala aynı

    YanıtlaSil
  5. Bu sıralar çok duyuyorum...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.