Gözlük Çerçevesi Eyeglass Frames

İlk gözlüğün 1280 yılında Armati adlı İtalyan bir fizikçi tarafından icat edildiğini biliyor muydunuz? 13. yüzyıldan bu yana pek çok kişinin kullandığı böylesi hayati bir icada imza atmak ne büyük birşey değil mi? Her ne kadar son yıllarda lensler de sık kullanılıyor olsa da gözleri bozuk olanların ağırlıklı olarak tercih ettiği gözlük oluyor diye düşünüyorum. Gözlük kullanan biri için şık ve kullanışlı bir çerçeve bulmak, onu kendine yakıştırmak ve benimsemek her zaman kolay olmayabiliyor. 

Bende bu konuda zorlananlardanım. Gözlük çerçevesi deyince şöyle bir duruyorum. Bana göre gerek numaralı gerekse de güneş gözlüğü seçimleri bir hayli zor seçimler. A bu ne şahane dediğim çerçeveyi bazen kendi yüzümde hiç de beğenmeyebiliyorum. Gözlerim numaralı ve yıllardır tv izlerken ve araba kullanırken gözlük kullanıyorum. Ancak yine de çok sevdiğim bir şey değil gözlük takmak. Tam da bu nedenle gözlük takmayı daha zevkli ve katlanır hale getirmek için renkli ve modaya uygun çerçeveler kullanmaya gayret ediyorum. Benim için pek de kolay olmayan gözlük çerçevesi alışverişini internet üzerinden yapmak riskli görünsede uygun fiyatlar, ürün ve model çeşitliliği bu riski almaya değer diyor. Bu modelleri biz de görelim diyenler eye glass frames online linkinden girip çeşit çeşit, renk renk, desen desen gözlük çerçevelerine bakabilirler :) Benim seçimim yeşil renk, yuvarlak hatlı, hafif bir çerçeveden yana oldu.



Benim seçimimden sonra gelelim gözlük modasına göz atmaya... Son yıllarda yeniden gündemde olan ancak bu yıl iyice yükselişe geçen cat eye eyeglasses gözlük çerçeveleri ise hem iddialı hem de modern. Cat eye modellerin içinde çok marjinal olanlar da var gündelik olarak rahat kullanılacak sade tipler de var. Mesela bana olmuyor bunlar, olsa hemen bir tane düşünürdüm :) 

Retro bir esinti için rahatça kullanabileceğiniz nostaljik cat eye gözlüklerden bence bir tane edinmelisiniz. Elmacık kemiklerini vurgulayan bu modeller kalp biçiminde yüzü olan kadınlara çok çok yakışacaktır.

Bir diğer trend gözlük çerçevesi modeli ise geometric eyeglasses modeller. Adından da anlaşıldığı üzre bu modellerde geometrik keskin hatlar söz konusu. Üçgen, beşgen, sekizgen, kare tarzınıza ve yüz tipinize hangisini uyduruyorsanız onu tercih edebilirsiniz. Ben özellikle sekizgen renkli camlı modelleri çok çok sevdim.
 Trend listesinde üst sırada yer alan geometrik gözlük modelleri daha genç ve dinamik bir tarza bürünmenizi kolaylaştıracak. 


Bakışları ve yüzün ifadesini çok çok etkileyen gözlük çerçevesi seçimleri için umarım faydalı bir post olmuştur. Gözlük çerçevesi dosyasını burada kapatmıyorum, bir yazı daha var sırada :) Sevgilerimle...


1 yorum:

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.