Palette Yoğun Renk Açıcı ile Sarı Saç

Biz kadınlar bir araya gelince ortak konuların başını çeker saç boyama, saç açma, röfle, balyaj işleri. Kimi memnundur saçından, çoğunluk ise bir türlü bulamaz istediği saçı. Ben uzun yıllardır saçımı sarı kullanıyorum. Son dört yıl öncesine kadar dip boyası ve röfle ile saçlarımı sarıya boyatıyordum. Çünkü istediğim sarının röfleden başka hiçbir şekilde olmayacağı gibi saçma bir şeye inandırmıştı eski kuaförlerim beni :) Bu iki işlem için kuaför koltuğunda altı saat oturmuşluğum var. Ve bazen beğenerek çoğu zaman da içime sinmeyerek o koltuktan kalkmışlığım... Son kuaförüm gelin saçımı yapan Akın Özkan konunun dışındadır, kendisi bir tanedir sağolsun, çok da güzel sarı saç yapar. Ancak ben ona devam etmeye başladığımda röfleyi bırakmıştım, sonradan dip boyamı da kendim yapar oldum. Ve son boyamda aşağıdaki sonucu elde ettim.


Sarı saç deyince, ya doğal sarışınsınızdır ki o zaman renk tonu bulmak çok basit bir işlemdir. Ya da benim gibi teni ve göz rengi açık olup saçı nispeten koyu renk olanlardansınızdır. Bu durumda sarı saç sizi epey uğraştırır. Röfle ve balyajla hem saatleriniz hem de paranız uçar gider, saçların yıpranması da var tabi. En kötüsü zaman ve parayı boşver, her seferinde başka bir ton çıkar da bir türlü o istediğin tonu bulamazlar. İşte bundan dolayı ben artık kendi saçımı kendim boyuyorum ve aldığım en doğru kararlardan biri de bu diyorum. Bunu nasıl yaptığımı daha önce de anlatmıştım. Gelen maillerden sonra tekrar yazmaya karar verdim. Saçımın doğal rengi açık kestane, orta kalınlıkta yapısı var ve çok kuru bir saç. Dolayısıyla röfle yapılınca hep kopuyor ve uzamıyordu. Röfleyi en son düğün öncesi yaptırdım son oldu. Şimdi gelelim bu saç rengini nasıl elde ettiğime. Dip boyası için Palette 10/1 küllü açık sarıyı kullanıyorum. Küllü dediğine bakmayın gereksiz doreleşmeyi önlüyor ama öyle mat bir renk asla değil. Bununla her 40 günde bir dip boyası yapıyorum. 
Altı ayda bir de saçımı parlaklaştırmak ve tonunu açmak için yine Palette yoğun açıcı boyayı kullanıyorum. Bu açıcı saçı röfle kadar olmasa da bir parça yıpratıyor kurutuyor. Ama asla kopmasına sebep olmuyor. Ben de öyle oldu yani.
Ben bu sefer tüm saçıma uyguladım her tarafı açılsın istedim. Saçlarım çok yıpranmış olmayınca bir cesaret yaptım ve gayet güzel açıldı. Açıcıyı sürerken biraz dikkatli ve sabırlı olmak lazım. Benim gibi sabırsızlık yapmayın güzelce sürün yani :) Yoksa bazı yerleri atlayabiliyorsunuz. Bende olduğu gibi. Ancak bu işlemden sonra Palette 10/1 ile üstünden geçmek gerekiyor ki o çiğliği ve doreliği kapatsın.



İşte saç açma olayım böyle. Atla deve değil hepimizin yapabileceği bir şey. Ancak her saç tipi aynı değil, herkesin saç durumu farklı. İşlem görmüş ve çok yıpranmış saçlarınız varsa dip boyası tamam, ama bu açıcıyı tavsiye etmem. Çünkü saçı öyle ya da böyle kurutuyor, bunu bilip o şekilde işe girişmek lazım. Son olarak; bunlar benim tecrübelerim herkes için aynı sonucu verir mi bilemiyorum. O yüzden saç tipimi ve saçımın durumunu detaylı anlattım yukarıda, fikir versin diye.

Hızlı saç uzatma kürü yazımı buradan 
Saç bakımımı hangi ürünlerle yaptığımı da buradan okuyabilirsiniz.
Umarım ışık tutabilmişimdir, sevgilerimle :)



64 yorum:

  1. Ay saçımın rengini bir kez açayım, hem de nispeten kolay olsun diye gölge gibi yapayım ddim; uygun kit aldım vs vs... sonuç: leopar deseni! O günden beri kuaförden şaşmıyorum ve bu işi becerebilen kadınların önünde saygıyla eğiliyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) leopar deseni ha? hiç fena gelmedi kulağıma :)) şaka bi yana o kadar sıkıntı çektim ki röfle seanslarında bir kaç başarısız denemyi göze aldım. Ha şimdi aralarda yine var bi iki yer ama sıkıntı değil.

      Sil
    2. Fotolarımı yollayayım bir ara sana da faciayı gör :)))

      Sil
  2. evet bu renk herkese gitmez ama sana yakışmış ten renginden de olsa gerek ben çok beğendim ayrıca saç açma işlemi çok kolay bi işlem değil aslında dikkat etmek gerekir maşaiiah sen iyi yapmışsın güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet riskli, biraz anlamak lazım yoksa sonuç kötü olabilir...teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Tatlım çok başarılısın. Şahsen bu rengi kendin elde etmeni ayakta alkışlıyorum. Ve bu denli saça. Çok güzel bir renk ve sana inanılmaz yakışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol tatlı arkadaşım benim, öpüyorum :)

      Sil
  4. Bravo, çok başarılı olmuş. Ben kendi kendime yapamam mesela.

    YanıtlaSil
  5. cesaret işi valla ama gerçekten harika olmuş ben çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenilmesine sevindim...

      Sil
    2. Bende çok begndm bende bu renk istyrm

      Sil
  6. Merhaba,
    Öncelikle saçlarınızın mükemmel göründüğünü söylemeden geçemeyeceğim ☺ Gerçekten çok başarılı. Benim size danışmak istediğim bir konu var. Saçım şuan ombreli. Ama kuaför istediğim sonucu elde edemedi. Bal köpüğü - koyu sarı arası bir renk. Ben aralarda platin renk geçişleri istiyorum. Sizce Loreal'in ombre seti ile mi boyamalıyım yoksa sadece uçlara plette yoğun açıcı mı kullanmalıyım. Şimdiden teşekkür ederim ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ço teşekkür ederim öncelikle :) soruya gelince ombre seti de açıcı görevi görür ancak palette açıcı daha çok açar. Ancak ombreli saça yoğun açıcıyı uygularsanız yıpranma çok olur o kesin. İkinci nokta ise; pilatin geçişleri elde edebilir misiniz emin değilim. Ben sarı boyalı saçımı açıcı ile açtım ve ikinci açmada ancak pilatine yakın oldu. Üsütünü de anlattığım gibi 10/1 ile boyadım ki o çiğlik gitsin diye. Yani ilkinde yapamayabilirsiniz, istediğiniz ton olmayabilir, ombre geçişleri de kuaför gibi olmayabilir. Bunları göze alıp yapmak gerek :)

      Sil
    2. 2 sene sonra yine cevap verir misiniz bilmiyorum ama ☺ saçlarımı 1 senedir 2aya bir falan cikolata kahve boyuyorum ama koyu renkten sıkıldım karamel tonlarina gecmek istiyorum palette aciciyi kullansam ve boyasam tutar mi acaba fikriniz var mi? Bu arada cikolata kahvenin altinda yani 1y1yil oncesinde sacim kizildi

      Sil
    3. Merhaba, benim tahminime göre karamel tonu için yeterince açabilir palette açıcı saçınızı. Yani sarıya değil de karamele dönecek olduğunuz için olur gibi geldi bana. .önce tüm saçı açarsınız, sonra yeterince rengi açılmışsa karamele boyarsınız...inşallah sonuç güzel olur :)

      Sil
  7. Beyaz tenli herkese yakışır tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ten rengine göre saç rengi seçmek gerek haklısınız...

      Sil
  8. Merhaba ben acik tenliyim sacim kolay boyayi alabilio bayadir sacimi boyali degil sarisin olmak istiyorum sacim ombreli napmam lazi yardim lutfen

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ben beyaz tenli biriyim sacimin sari olmasini istiyorum sacimi en son 2 sene once boyadim hic yipranmam olmadi sacim yumusak telli hafif koyu renkte sarisin olmak istiyofum yakiscani biliyorum ama uclari ombre napmam gerekir bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  10. Merhaba ben acik tenliyim sacim kolay boyayi alabilio bayadir sacimi boyali degil sarisin olmak istiyorum sacim ombreli napmam lazi yardim lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan ezbere cevap vermek zor, ancak saç durumunuz çok yıpranmış değilse yukarıda yazdığım adımları takip ederek açabilirsiniz. Yıpranma olursa uçlarından aldırırsınız...saçı görmeden yorum yapmak çok zor...

      Sil
    2. Merhaba sacım sarıydı bakır kahve yaptım ama pişman oldum aktı rengim palette açıcı kullanıp karamel yapsam olur mu? :)

      Sil
    3. Merhaba, zor bir soru olmuş :) Palette açıcı yaptıktan sonra karamele boyayacağınızı söylemişsiniz, bu boyanın da çok kalacağını sanmıyorum çabuk akar diye düşünüyorum...

      Sil
  11. Merhabalar saciniz gercekten cok guzel duruyor profosyenel ellerden cikmis gibi bence. Sizin deneyiminize dayanarak bi sorum olucakti. 6 ay oncesinde siyaha boyadim saçımı. Saçlarım cikolata kahve veya daha acik tonlarda bi kahve istiyorum yogun renk aciciyla daha az sure bekleterek istedigime yakin bi renk elde edebilirmiyim. Cevabiniz icin simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence o şekilde istediğiniz ton olması zor. Ancak yoğun açıcı ile birkaç defa açıp açık rengin üstüne istediğiniz rengi boyayabilirsiniz. Bu da saçı çok yıpratır. Nacizane tavsiyem boyanın önce kendiliğinden akmasını beklemeniz. Saçınızın selameti için :) Boya akınca azar azar açarsınız diye düşünüyorum.
      sevgiler...

      Sil
    2. Coooook tesekkur ederim

      Sil
  12. Merhaba saçımın rengi koyu kahve bu palette renk açıcıyla saçımın bir kısmını açmak istiyorum sonucunda platin sarısı rengini alabilir miyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, saçınız boyaysa açılması daha zor olur. Doğal saçınız kahve ise yine de tek kullanımda pilatin olacağını sanmıyorum. Birden fazla açmanız gerekebilir. Ben koyu sarı boya üzerine uyguluyorum yinede bazı noktalar tam pilatin olmuyor.

      Sil
    2. Yogun acıcıyi kullandiktan sonra aninda 10.1 boyayi surebilirmiyiz

      Sil
    3. Açıcıdan sonra saç yıkanıyor kuruyor sonra 10.1 boyayı sürüyorsunuz. Anında üst üste değil.

      Sil
  13. merhaba benimde sacim siyah dort aydir boyamiyorum yogun renk acici azda olsa açar mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba dipten gelen boyasız saçı çok açar aşağıda kalan boyalı kısmı daha az açar. Tahminim bu. Çünkü siyah boyayı akıtmak çok uzun ve zahmetli bi iş.
      Sevgiler...

      Sil
  14. Merhaba benim sacimda rofle var sizin saclarinizin uc kisimlari gibi acikligi ama rofleli olmayan tutamlar ve dip boya da bal rengi oldu.Ben o bal renginin bebek sarisi olmasini istiyorum.Sacimin tamamina acici uygulasam roflelere bir sey olur mu,ne kadar sure bekletmeliyim,bir de uygulamaya dipten mi baslamaliyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamıma açıcı uygularsanız koyular açılır ancak açıklar da beyaza dönebilir. Bu arada da röfleli kısımların yıpranması koyu kısımlardan fazla olur. Eğer ben bu işlemi yapacak olsam birinden yardım alıp sadece koyu kısımlara açıcı uygulardım...riske atmamak için.

      Sil
  15. Sagolun cevabiniz icin ben de beyaza yakin gumus gibi bir sari istiyorum acilmasi sorun degil de rofleli saca acici uygulamadim hic kopmasindan korktum ama o kadar acik bir tonu da acici olmadan nasil elde ederim silver sampuan ise yarar mi sizce.acici kullanilmamis koyu kisimlari acar mi kullandiniz mi hic

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silver şampuanın açıcı etkisi yok bildiğim kadarıyla sadece beyazlamış saçların sararmasını önlüyor...

      Sil
  16. Merhaba, doğal saç renginiz nedir acaba? Benimki koyu kestane, bu kadar açılır mı merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kestane rengi kendi saçım, ilk açmada pilatin gibi açık sarı olmuyor. Bir kaç seferde istediğim tona ulaştım.

      Sil
  17. Kullandığınız üründen aldım yalnız bir paket ve yetmeme durumu var ama ben zaten bu kadar sari istemiyorum . Boyayı nasıl seyreltip çoğaltabilirim ? Su bakim kremi yada yağ koysam açar mı? Şimdiden teşekkür ederim ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben başka birşey karıştırmıyorum hiç boyama. O yüzden tavsiyem ikinci bir kutuya kıyıp artmasını göze alıp sadece boya ile boyamak. Aksi durumda çıkan renkten de memnun kalmayabilirsiniz.
      sevgiler :)

      Sil
  18. Dayanamadım boyadım☺ yorumunuzu şimdi görüyorum. Dipleri birden acildi turuncu sarimsi birsey oldu birde bebek saçları dediğimiz yerler acik oldu diger tarafa nazaran boy kismini cok beklemedigim icin dip kadar acilmadi.Kaliciligi nasil bu acicinin? Yikadikca koyulasir mi sizce ? Boya kullanmaya korkar oldum bir iki ton koyu hali daha ideal olur benim için

    YanıtlaSil
  19. Saçlarınıza bayıldım tam istediğim gibi. Saçım açık kumral sadece palette deluxe yoğun açıcıyla elde edebilir miyim bu rengi? Açtıktan sonra turunculaşmla olur mu? BİLGİLEBDİRİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  20. Saçlarınıza bayıldım tam istediğim gibi. Saçım açık kumral sadece palette deluxe yoğun açıcıyla elde edebilir miyim bu rengi? Açtıktan sonra turunculaşmla olur mu? BİLGİLEBDİRİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  21. Merhaba. Saçınızın rengini çok beğendim ve istediğim gibi sadece bikez boyadım önerdiğiniz gibi açıcı aldım palette 10.1 boyaylada boyadıktan sonra böyle olur mu

    YanıtlaSil
  22. Saçınızı çok beğendim tam istediğim gibi. Palette nin yoğun renk açıcısını aldım önerdiğiniz gibi saçımı sadece birkez yarısını boyadım açıcıyla direk o sonuca ulaşabilir miyim yoksa üzerine boyamam gerekir mi başka renk olur diye korkuyorum

    YanıtlaSil
  23. kafada saç olsa kolaya hanımlar ben nerdeyse kel kalmak üzereydim saçınızın kıymetini bilin genetik alopesi denenn bir illet var şimdi yeni bir şey deniyorum umarım daha iyi olur

    YanıtlaSil
  24. Ben saçımı palette deluxe ultra yoğun renk açıcı ile açayım dedim (kutuda yedi tona kadar açar yazıyordu) saçımın boya görmüş olan uç kısımlarını bir iki ton açtı, boyasız olan dipleri çok çiğ bir sarı ile açtı, ben de bu rengi palette platin sarısı 10/1 ile düzelttim. keşke uçları da eşitleyebilsem. benim saçım koyu kahve olduğu için palette 10.1 saçımı sarı yapmıyor ancak kumral tonları yapıyor, daha yoğun bir renk açıcı kullanmam lazım. ultra yoğun açıcı gerçekten çok açtı ama her ay kullansam saçım zarar görür mü acaba? oryal ile aynı şey değil dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba üst üste her ay yıpratır bence. Ancak sadece dibini diğer tarafa değdirmeden açıp boyayabilirseniz o olabilir...Ben bu ürünü yılda en fazla iki defa kullanıyorum.

      Sil
  25. Nenim saçımın ucunda röfle var palettenin açıcısını aldım 2 4 ton akadar açıcı dipler yarıya kadar kendi rengim koyu kahve bu açıcı ueterli olurmu nasıl uygulamalıyım

    YanıtlaSil
  26. yaklaşık 3 aydır boyamıyorum saçlarımı sizin saçlarınız uzunluğunda 3parmak uzunluğunda beyazlarım çıkmış durumda saçlarım kahveden aşamamalı olarak aşağıya doğru koyu sarı ombreli en sonu palette açıcı nasıl kullanabilirim üstünede 8-0 koyu sarı yapsam olabilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önceden açılmış yerlerin üstüne tekrar açıcı yapınca renk daha da açık ton olacak ve haliyle yıpranma olacaktır, ona göre hesap edip yapmak lazım.

      Sil
  27. saçlarımı 3 aydır boyatamıyorum uzunluk olarakta yaklaşık belime geliyor ana rengi kahve en ucu koyu sarıda bitiyor kuaförde boyatıyodum ama beyazlarımı kapatmak için hep diplerini koyuya boyuyorlar 1hafta sonra diken gibi beyazlar yine çıkıyo bundan sıkıldım evde palette açıcıyla boyasam üstünede 8-0 koyu sarı boyasam bi aptallık yapmış olurmuyum birde açıcıyı yaptıktan ne kadar süre sonra boya yapılabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben açıcıdan sonra aynı gün boyuyordum bir sıkıntı olmadı. Ancak anlattığınız şekilde yaparsanız ne olur bilemiyorum saç tonunuz saç yapınız nasıl o önemli.

      Sil
  28. Ben sacimi acik kumrala boyadim ama biraz acilma oldu simdi ben renk acici kullu sari aldim rengi nasil olur bana yardimci olurmusunuz lutfen

    YanıtlaSil
  29. Ilk boyama oyle olur boyadikca renk acilir... misal ben loriel 01 kullaniyorm bugun ilk defa palette 10.2 denedim onun gibidir diye ilk koyu yerleri boyarken koyu olur ikinci boyamanda iyice sararir bence bekleyip 5 gun sonra tekrar boyayabilirdin ayni renge o zaman tutardi.

    YanıtlaSil
  30. Merhaba benim sacım tarcın bakır bu açıcıyla açabilirmiyim slt rengim sarı dı

    YanıtlaSil
  31. Benim sacım tarçın bakır tekrar sarıya dönmek için bu açıcıyı kullanabilirmiyim

    YanıtlaSil
  32. Merhabalar .. benim şu an ki saçlarım kendi doğal rengi . Kahve tonlarinda. Acaba doğal bir sarı elde etmek için hangi numaraları kullanmam gerek birde acici kullanmam şartmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence boya ile de yapabilirsiniz çok açık istemiyorsanız...

      Sil
  33. Merhaba. Benim saçım kumral. Evde kendim ombre yapmak istiyorum. 2 yıl önce bir saç açıcı ile yapmıştım beğenmiştim ama hangi açıcı olduğunu hatırlamıyorum. Palette 0-00 yoğun renk açıcı boya aldım ama denemeye cesaret edemedim, uçlarda turunculaşmadan güzel bir sarı olsun istiyorum. Sizce işe yarar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer saçta boya varsa açıcı ile açıp öyle yapmak gerek diye düşünüyorum. Ama saç doğal ise boya ile de olabilir. Turunculaşma ise tamamen saç tonu ve yapısı ile alakalı benimki kızarır mesela.

      Sil
    2. Teşekkürler saçımda boya yoktu. Dün denedim bal köpüğüne benzer bir renk oldu

      Sil
  34. Palette asla açmıyor saçı onun yerine milyoncudan alın toz açıcı en azından verdiğiniz paraya yazık olmaz

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.