L'Oreal Paris Preference Ombre Uygulaması

Saçlarını kendi boyayanlara bir haberim var. Son dönemde ombre saç çok moda. Ben seyahatteyken Elçin denemiş ve gayet başarılı bir sonuç çıkmış ortaya. Biz beğendik yani, öyle diyelim. Ben yıllardır "boya boyayı açmaz orielle açmam lazım" diyen kuaförlere gittiğim için, evde yapılan bir boya uygulamasının bu kadar güzel açıp renk vermesine şaşırdım. Şimdi ben sözü kardeşime bırakıyorum. bundan sonrası onun ağzından ombre uygulaması, buyurun:

"Saç diplerinin koyu uçlarının açık olduğu model olan ombre, geçen yazdan beri aklımda olan bir modeldi. Geçtiğimiz günlerde Rossmann da Loreal in ombre saç boyalarını görünce bir anda denemeye karar verdim.


Lorealin sitesinde kızıldan sarı tonlarına kadar çok fazla seçenek görünüyor ama ben Rossmann da ve bikaç yerde daha resimdeki 3 kutuyu gördüm sadece. Belki Türkiye ye önce 3 renk getirmiş olabilirler ya da benim gözümden kaçmış da olabilir.
Lorealin seti boyalı-boyasız tüm saçlara uygulanabiliyor. Saçlarımın kendi tonu koyu kumral. (bioblas 6.0 koyu kumral ile boyuyorum. Bioblas saçları gerçekten dökmeden ve yıpratmadan boyuyor. kokusu hafif ve en önemlisi de saç diperini yakmıyor. İçinden çıkan doğal yağ karışımını boyaya ekliyorsunuz, ondan mı yoksa yine kutudan çıkan bakım şampuanı ve kremden mi bilemiyorum ama saçlar boyama sonrası yumuşacık oluyor. bu boyayı da kesinlikle tavsiye ederim.)



Loreal in 3 tonundan ben en koyu olanını seçtim.





Ombre kit in içinden resimde görülen malzemeler çıkıyor. 


Kendi özel fırçasıyla boyuyorsunuz. Tüm yapım aşamaları kullanım kılavuzunda çok net bir şekilde anlatılıyor ama özelllikle ilk kez evde saç boyayacaklar için videoyu izlemekte fayda var, videoyu buradan izleyebilirsiniz. (youtube da daha pek çok video var, onlara da bakılabilir.)

İnsan önce tek başına yapmaya çekiniyor ama uygulaması çok basit toplam 10 dk falan sürüyor. Kullanım kılavuzunda saç tipinize ve ulaşmak istediğiniz renge göre 25-35 dakika bekletin diyor. Ben boyama işlemi bittikten boyayı saçımda 25-30 dk beklettim. Saçlarınız ince telli ve çabuk yıpranacak yapıdaysa süreyi kısaltmak lazım tabii. Bir de boyasız doğal saçlar daha çabuk açıldığı için 15. dakikadan itibaren 5 dakikada bir  ince bir tutam saçtaki boyayı kağıt havluyla silip ne kadar açılmış onu bir kontrol etmekte fayda var. 

Sonuç olarak kutudaki resme çok yakın, doğal ve ışıltılı ombre saçlara sahip oldum. 


Benim saçlarımda uygulama öncesi kırık ve hasar yoktu, uygulama sonrası uç kısımlarda biraz sertleşme ve kuruluk oldu doğal olarak.  Ama kuaförde yaptırdığım orielle saç açtırma işlemlerine göre hasar daha az oldu diyebilirim. (aşırı yıpranmış, ince telli ve çok kuru saçlar için yıpratıcı olabilir tabii)  benim fotolarımda ışıktan dolayı biraz daha karamel görünüyor ama daha doğal oldu aslında görüntü. Bi de birkaç yıkamadan sonra iyice oturdu renk. Özellikle dalgalı saçlarda çok güzel bir görüntü ortaya çıkarıyor. Yalnız, işlem görmüş her saçta olduğu gibi ombre uygulasından sonra da saç bakımlarını ihmal etmemek gerekiyor. Ben uygulamadan çok önce başladığım sinameki kürüne uygulama sonrası da aksatmadan devam ettim   saç bakımı için sinameki kürüne buradan bakabilirsiniz.

Kısacası ben üründen memnun kaldım :) kuaförde 3-5 saat + yüzlerce lira kaybetmeden ombre saçlara sahip oldum, tavsiye ederim. ilgilenenlere fiyatını da yazayım: 22 tl. 




Evet sözü tekrar ben alıyorum, işte bizdeki sonuç böyle. Biraz uçlarından kestirip bende sarı saçlar için olanı denemek istiyorum aslında ☺ Bu arada güle güle kullan diyeyim tekrar kardeşime. Umarım bu yazı fikir vermiş yardımcı olmuştur. Şimdilik hoşçakalın ☺



46 yorum:

  1. ah bir becerebilsem kendim boyamayı:( O kadar sıkılıyorum ki kuaföre gitmekten.Bu renkte çok güzelmiş. Doğal duruyor.
    Beyazları iyi kapatıyor mu Ebru?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet emel hanım, beyazları da gayet güzel kapatıyor, çok memnunum bioblas tan. kuaförde kaybedilen vakte de paraya da çok acıyorum. özellikle tek renk saç boyamak için gitmek çok manasız, evde kısa sürede ve kolayca yapabilirsiniz.

      Sil
  2. hemen arayıp bulup yapmam lazım :)) çok teşekkürler bu altın değerinde bilgi için. bu arada mimledim canım seni :)

    YanıtlaSil
  3. Ben ilk önce resimlere baktım, yazıyı okumadım.. Arkası dönük fotoyu sen zannettim doğal olarak ama saçları böyle değildi derken aa Ebru değilmiş yaw dedim :)) Çok yakışmış, kardeşine. Bende böyle yaptırmayı düşünüyorum, hatta kuaföre söyledim o da saçların biraz daha uzasın dedi. Şu an küt. güle güle kullan saçlarını,Elçin. Kakül de yakışmış, herkese yakışmaz :)

    Sevgiyle kalın sevgili kız kardeşler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en üstteki resimde küt saça yapılmış uygulama da çok güzel duruyor bence, beklemeye gerek yoktur belki de :) bu güzel yorum için teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
    2. Sağol güzel yorumun için :)

      Sil
  4. wayyyyyyyyyyyy harika olmuşş .))

    YanıtlaSil
  5. Kutunun üzerindeki modelden bile daha iyi olmuş:) Güzel günlerde kullansın kardeşiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa teşekkürler, hemen okutayım bu yorumu ona :))

      Sil
  6. Ebru kuşum ortadaki küt saç modelinde kestir
    kesinlikle sana çok yakışır dene bence :)
    iyice bombastik olursun kız :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok istiyorum ama alışmışım bu uzun saça bi türlü cesaret edemiyorum.

      Sil
  7. krepeyle farkı nedir bunun??? ben de uzun zamandır böyle bir şey istiyordum evde yapılabildiğine sevindim:)) benim gibi kuaförfobikler için çok aydınlatıcı bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krepeden daha yoğun oluyor alt kısımlardaki açık renk. Valla artık herşeyin pratik yolu var, vakitten ve nakitten tasarruf için böyle kitler kurtarıcı oluyor :)

      Sil
  8. k.bakma canım ama çok kötü görünüyor gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hırsınızı alamayıp aynı yorumu üç defa göndermişsiniz :) biz beğendik zaten kutudaki renkte bu şekilde yani memnunuz :) sevgiler...

      Sil
  9. Ya bende yaptırmak istiyorum çok harika olmuuş, benim saçlarım koyu kahverengi kuaföre cok hafifçe ışıltı attırmıştım güneşte hoş duruyor ama 1 seneden fazla oldu gittikçe akıyor ama daha hoş olsun diye şimdi ombre düşünüyorum. Kalıcılığı nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her boya gibi zamanla ilk günkü parlaklığı azalıyor ama renk olarak epey kullandı kardeşim...

      Sil
  10. Loreal ombreye boyalı saç olur mu????

    YanıtlaSil
  11. Bayıldım ve bu gazla kızıl ombre bulabilirsem hemen boyayacağım :) Harika

    YanıtlaSil
  12. Üründen kaç kutu kullandınız?

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten çok beğendim :)) ama benim saçlarım koyu kahve ben de doğal durur mu? Boyayı verilenden daha az tutsam daha uygun bi renk elde edebilir miyim ya da bu renk bana da olur mu sizce :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi görmediğim için ne desem boş :) Çünkü saç renginizden ziyade ten renginiz önemli bence. Ancak ilk denemede daha az bekletip çıkan sonuca göre hareket edebilirsiniz.

      Sil
  14. Ombre ne kadar zaman da saçtan çıkıyor acaba bi bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
  15. Saçlarımın ön kısmına uyguladım hiç hoşuma gitmedi nasıl düzeltebilirim veya napabilirim yardım lütfenn ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar üstünü istediğiniz renge boyamanız lazım...

      Sil
  16.  

    Benim saçlarımda uç balyaaj uygulaması vardı yalnız kestirdikten sonra çok az kaldı bu uygulamayı yapabilir miyim saçlarıma? Ve bir sorum daha olacak doğal geçiş sağlıyor mu ben keskin geçiş olsun istemiyorum mesela krepe balyaajlarda çok doğal geçişler sağlanıyor bu işlemde de öyle mi acaba? Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  17.  

    Benim saçlarımda uç balyaaj uygulaması vardı yalnız kestirdikten sonra çok az kaldı bu uygulamayı yapabilir miyim saçlarıma? Ve bir sorum daha olacak doğal geçiş sağlıyor mu ben keskin geçiş olsun istemiyorum mesela krepe balyaajlarda çok doğal geçişler sağlanıyor bu işlemde de öyle mi acaba? Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşlem yapılmış yerler biraz daha fazla yıpranır. Keskin geçiş olmasın derseniz siz de kuaför gibi krepe yaparak boyayabilirsiniz. Biz normal boyadık fotoğraftaki gibi oldu.

      Sil
  18. Bazılarının üzerinde feria bazılarinda preference yaziyor fark nedir ?

    YanıtlaSil
  19. Bazılarının üzerinde feria bazılarinda preference yaziyor fark nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum kullandığımız ürün yukarıda görülen preference yazan...

      Sil
  20. Benim saçlarım kestane rengi acaba hangi numarası sarı yapar beni bilgilendirirseniz sevinirim yani boyadigim için kestane ana saç rengim degil

    YanıtlaSil
  21. Benim saçlarım kestane rengi acaba hangi numarası sarı yapar beni bilgilendirirseniz sevinirim yani boyadigim için kestane ana saç rengim degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyalı kestane rengini açmak için açıcı kullanmak gerek. Kendi tecrübeme göre söylüyorum, saçınız görmedim, uzman da değilim ama Palette nin yoğun açıcısı çok güzel bir ürün. Ama yerinizde olsam boyanın biraz akmasını bekler öyle işlem yapar veya yaptırırım. Kestane çok koyu bir renk çünkü. Sarıya birden geçmeniz zor, ayrıca çok yıpranır saç...

      Sil
  22. Krepe ile farkı var mı bunun ebrucum

    YanıtlaSil
  23. Kızlar nişey sorcam bugun lorealin ombresini yaptım ama biraz daha açmak istiyorum ne kadar süre sonra işlemi tekrarlasam saçım yıpranmaz??

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.