Fethiye Seyahatimiz

Bu yaz Muğla Akyaka' dan sonra rotamıza Fethiye'yi de aldık, ne de iyi yapmışız. Ben yıllar önce gördüğüm Fethiye' yi yeniden görmüş oldum, gitmediğim yerlere gitme fırsatım oldu. Gerçekten doğa harikası, muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan, denizi güzel, sahili güzel, eşsiz tatil yerlerinden biri Fethiye.  Ancak sahiller oldukça kalabalık oluyor. Onun yerine koyları gezmek için tekne turuna çıkmak çok daha akıllıca. Biz bu gidişimizde çok fazla kalmadığımız, kaldığımız sürede de hastalıklarla mücadele ettiğimiz için planladığımız kadar gezemedik Fethiye' yi. Ama yine de gidebildiğimiz yerleri bir yazı haline getirmek istedim. Sonra tekrar gidersek yazıyı editlerim diye düşündüm. 

Ölüdeniz

Drone ile Ölüdeniz


Fethiye denince akla ilk gelen şüphesiz Ölüdeniz. Yıllar önce henüz çocukken gitmiş ve o zaman bile rengine hayran olmuştum. Dalgasız ve durgun denizinden adını alan Ölüdeniz dibindeki su kaynakları sayesinde pırıl pırıl bir suya sahip. Kum ise açık renk ve özellikle panaromik manzara saatlerce izlenmeye değer. Ölüdeniz' e gittiğimizde planımız, bu güzel kumsalda denize girmek ve eşimin yıllardır hayalini kurduğu  Babadağ' da yamaç paraşütünü yapma işini gerçekleştirmekti. Ben kendi adıma kesinlikle böyle bir aktiviteye evet diyemem diye düşünüyorum hala. Ama ne demişler "never say never" . Hayatta herşey oluyor, belki bir gün bende.... :) Eşim ise kesinlikle en ufak bir tereddüt ya da korku yaşamadan yamaç paraşütü ile uçuşunu yaptı. Herşey olması gerektiği gibi gitti, iniş azıcık sert oldu onun dışında kendisine mutluluk ve adrenalin veren eşsiz bir tecrübe yaşadı, harika fotoğraflara sahip oldu. Bize de aşağıda onu heyecanla onu beklemek düştü :) Öykütoş da ben de uçmak istiyorum diye bir saat ağladı :) Büyüyünce seni de uçuracağız diye zar zor ikna ettiler :) Ve havadan o eşsiz manzara...



Kelebekler Vadisi

Fethiye' nin Faralya köyü içindeki Kelebekler Vadisi ülkemizin en güzel doğal cennetlerinden biri diyebilirim. Burası 350 metreye varan kayalıklar arasında, ucu muhteşem bir plaja ve denize varan yemyeşil bir cennet. Kumu da açık renk, şahane.


Adı neden kelebekler vadisi derseniz burada 80 civarı kelebek çeşidi mevcut. Ayrıca nadir bulunan kaplan kelebeklerinin koloniler halinde yaşadığı bir yer Kelebekler Vadisi. 1995 den bu yana sit alanı ilan edilmiş durumda. Ayrıca Babadağ endemik zenginliği nedeniyle dünya mirası olarak korunması önerilen 100 dağdan biri. Kelebekler Vadisi' ne nasıl gidilir derseniz, Ölüdeniz' den kalkan teknelerle buraya ulaşabilirsiniz. Karadan gitmek isterseniz kayalıklardan bir saat süren yolu inmeniz gerekiyor, son derece yorucu ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Ancak tepeden de görmeniz şart, biz bol bol fotoğraf çektik, drone ile de çekim yaptık. Kalmak isteyenler için kamp alanı da mevcut.







Saklıkent Kanyonu

Deniz, kum, güneş üçgeninden çıkmak, buz gibi suyunda biraz serinlemek ve yeni bir doğa harikası görmek isterseniz Saklıkent' e mutlaka gitmelisiniz. Saklıkent Kanyonu 18 km uzunluğunda, buz gibi turkuaz sudan yürüyerek bazı yerde yüzerek geçebileceğiniz, iki tarafı 200 metre ile 600 metre arası değişen kayalıklara kaplı müthiş bir kanyon. Kayaların arası kimi yerde iki metreye kadar düştüğünden başınızı kaldırdığınızda göğü göremediğiniz noktalar oluyor. Saklıkent kanyonunun yüzyıllar önce jeolojik çatlama ile oluştuğu tahmin ediliyor. Giriş ücretli, suyun içinde taşlara basarak yürüneceği için girişte bulunan tesisten lastik ayakkabı kiralayabilirsiniz. Kanyonun ortasında asılı bayrağımız ise her yerde olduğu gibi burada da gurur veriyor. Kanyonda yürüyüş çocuklar ve yaşlılar için uygun değil. Belli bir noktaya kadar ancak gidebilirler. 


Ve o muazzam turkuaz suyun güzelliği...


Çalış Plajı

Fethiye' den küçük teknelerle gelebileceğiniz Çalış plajı Ölüdeniz kadar olmasa da çevrenin güzel plajlarından. 


Daha az insanla yüzmek için kesinlikle gidilir. Ayrıca Caretta Carettaların üreme ve yumurtlama alanı olmasından dolayı da özel bir plaj. Biz gittiğimizde pek kalabalık yoktu hatta gayet sakindi. Bölgede kalmak isterseniz pek çok butik otel var. Hemen her fiyata konaklama yapabilirsiniz. Deniz sonrası plaj boyu gezinti yapabilir, sıra sıra pek çok kafe, restoran ve tesis içinden kendinize uygun birinde yiyip içebilirsiniz. 


Fethiye' de daha başka gezi durakları da var ancak en başta dediğim gibi biz bu sefer anne kız peş peşe hastalıkla uğraştık. O yüzden Fethiye' yi yine iyi gezdik bile diyebilirim :) Tekrar gidersek Tlos antik kenti, Kayaköy, Gizlikent şelalesi ve Kral mezarları listemizde olacak. Umarım bizim gözümüzden Fethiye yazımı sevmişsinizdir :)





3 yorum:

  1. Fethiye harikadır :) Ailem Fethiye'de yaşadığı için tüm bu yerleri her yaz görüyorum.Her defasında doğasına hayran kalıyorum.Keşke merkez kısmı da bu kadar geliştirmeselerdi.Eski hali daha güzeldi.
    https://beyazbegonvil.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyledir kesin, bizde kesinlikle tarihi ve doğrayı koruma yok...ama olsun buna da şükür :)
      sevgiler

      Sil
  2. Merhabalar. Büyük blog takip etkinliğinden geliyorum. TAKİPTEYİM.
    https://kadincada.blogspot.com/
    Sizi de bloğuma bekliyorum.

    Bu arada bende Fethiye tatilindeydim geçen yaz. Gittiğiniz her yerde bulundum. Çok keyifli ve çok güzel bir tatildi benim adıma. Özellikle paraşütle ölü denizin üstünde gezmek ayrı bir keyifti :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.