Gani Baba Ocakbaşı Tadım

Geçtiğimiz hafta sonu sevgili Sena'nın davetiyle Filistin caddesindeki Ganibaba Ocakbaşı'nda blogger arkadaşlarımızla buluştuk.

Ankara da, özellikle Filistin caddesinde .ok şık yerler açılmış da haberimiz yokmuş. İlk defa geldiğim ve açılalı pek fazla zaman olmayan bu restoranda öncelikle servis personelinin nezaketi ve sıcakkanlılığından çok memnun kaldığımı söylemeliyim. Sonrasında ise esas amacımız olan yemeğe geçebilirim. Masada bulunan birbirinden güzel mezelerden tattım. Her biri ayrı güzeldi ben cevizli ve yoğurtlu mezeleri çok beğendim. Sonrasında minik lahmacun, peynirli pide, haşlanmış içli köfteden oluşan ara sıcaklar geldi. Annem Adanalı olduğu için oralarda hep içli köftenin haşlanrak yapılmasına alışkınım dolayısıyla kızartma ağır gelir bana. Burada da haşlama içli köfte bulunca sevindim. Gayet lezzetliydi.



Lokum dedikleri yumuşacık bir şiş kebap geldi, ağızda dağılıyordu ve eti kurutmadan yumuşacık ve sulu bir şekilde pişirmişlerdi. Bir daha gidersem aklımda bu var kesinlikle.


Bir de suşi kebap adlı bir spesiyal geldi, adını duyunca hemen antenlerim açıldı :) Ama sadece şekil olarak benzetme yapmışlar.  Bu da adana kebabın dürüm yapılıp sarımsaklı yoğurt ve yağlı sos eşliğinde servis edildiği gerçekten şahane bir yemek.


Yemek sonrası gelen tatlının pek tatlı sevmememe rağmen tadına baktım. Ve yine kendilerine özel fıstıklı irmik tatlısını çok beğendim. Kadayıf için birşey diyemem ama bu irmik tatlısı baymayan şekeri ve mis gibi fıstık tadıyla beni bile yedirdi.


Ganibaba' da çok güzel ağırlandık. Başta şef Selim bey olmak üzere tüm servis personeline ve etkinliği düzenleyen sevgili Sena'ya tekrar teşekkür ederim. 


www.ganiocakbasi.com
Filistin Cad. No:22 GOP Ankara
Tel: 0312 447 22 00



Facebook Sayfam: Ebrushka Blog 

İnstagram Hesabım: eebrubayrak 

6 yorum:

  1. Ay sonunda Ankara' ya gideceğim. Bir ziyaret edeyim Gani Babayı.

    YanıtlaSil
  2. Dilerim benim gibi yeni blog yazarları da böyle buluşmalara katılır :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. sabahın bu saatinde canım kebap istemiş olabilir :-))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.