Yamuna Korse


Hiçbir zaman çok kilolu olmamakla beraber işin ucunu kaçırdığımda kilo almaya müsait bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Hamilelik dönemine 38 bedenle başladım ve 18 kilo alarak bitirdim. İlk üç ay içinde 12 kilosu gitti. Sonraki yıl 4 kilo daha gitti. Şu an hamile kaldığım kiloya göre 2-2,5 kilo fazlam var. Bu da büyütülecek bir konu değil ancak ne yazık ki hamilelik sonrası karın ve bel bölgemde kalınlaşma oldu. Bu da çok kafama takılıyordu. Diyet yapmayı sevmiyorum, ancak deli gibi de yemiyorum. Ara ara evde pilates yapıyorum ancak bel bölgesinde her hangi bir incelme olmayınca farklı alternatifler araştırmaya başladım. İlk aklıma gelen korse kullanmak oldu. Ancak hayatımda hiç korse kullanmadığım için nasıl olacak bilmiyordum. Araştırırken Yamuna Korse ile ilgili pek çok olumlu yorum okudum. Ancak korse kullanma konusunda emin değildim. Aslına bakarsanız eskiden kadınlar korseyi sıklıkla kullanırlarmış. Doğumdan hemen sonra sıkıca beli ve karnı sarmak da çok yaygınmış. Ancak sonradan rahatımıza düşkün olduk sanırım korse kullanan da azalmış. Sezeryan doğumdan sonra hemen korseye başlamak zaten mümkün değil ancak iyileşme sürecinden sonra ilk fırsatta doğum sonrası korse kullanımına başlamak gerekiyormuş. O zamanlar yapmadığım için pişmanım. Neyse ki geç de olsa bir yerden başlamak lazım dedim ve Yamuna inceltici korseyi denemeye karar verdim. Fotoğrafta görünen model Yamuna Latex Askılı Korse modeli. Askılı olmasından dolayı sırt kısmını da toparlıyor. Belinizi en ince yerden ölçüp ona göre beden tablosundan kaç beden istemeniz gerektiğini buluyorsunuz. Bana Medium uygundu. İlk geldiğinde ilk sıra kopçaya zor taktım. Gerçekten zor bela kapattım :) Nefesim kesilir gibi oldu hatta. Ya da ben öyle hissettim. Giyerken teninize değil pamuklu bir tshirt ya da atletin üstüne giymeniz gerekiyor. Çünkü içindeki çelik balenlerden dolayı bu ürün yıkamaya uygun değil. Sadece silinebilir deniyor. Bir de taktığınız süre içinde terleme yapıyor o yüzden pamuklu bir tshirt üstüne giymeniz şart. İlk birkaç gün alışmak zor. Korse kullanmak kolay değil, eğilip kalkmak, hareket etmek zor oluyor. Ancak alışma süreci sonunda bazı zamanlar unutuyorsunuz bile korseyi. İlk haftanın sonunda ikinci kopçaya takabildim. Ve 2 cm incelme kaydettim. Şu an 5 hafta oldu kullanmaya başlayalı ve 5 cm incelme oldu belimde. Karın kısmında da bariz bir toparlanma var. Ancak orayı ölçmediğim için cm olarak bilmiyorum. Ancak görenler kilo verdiğimi söylüyor ki, bu süre zarfında korsenin mideyi sıkıştırması ile çok da yemek yenmiyor. Sonuç olarak 1.5/2 kg vermişim tartılınca gördüm. Ancak not düşmem lazım, ben bu korseyi altı haftaya yakın süredir her gün günde en az sekiz saat taktım ve bu sonuca ulaştım. 


Korse ile fotoğraf koyamıyorum ancak aşağıdaki fotoğrafta korse kullanımı sonrası incelmiş halim var ve üstümde korse yok. Bu da bir fikir verir sanırım. Ben kullanmaya devam ediyorum bir alt bedene düşene kadar ya da havalar ısınana kadar devam etmeyi planlıyorum. Belinizde herhangi bir  sorun yoksa Yamuna Korse'yi tavsiye ederim. 


Yamuna korse instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgilerimle...







17 yorum:

  1. Korse hiç kullanmadım. İki doğumumda da 14-15 kilo aldım, uzun emzirme dönemi de sağ olsun farketmeden birkaç ay içinde eski kiloma yaklaşmıştım:)
    Fotoğraf çok hoş, gayet fit:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel şanslısın :) Bende zahmetsizce çoğunu verdim ancak bölgesel fazlalıklar gözüme batıyor, hala da var yolum :)

      Sil
  2. Her kıyafetle giymeye uygun mu?
    Ayrıca korseli foto isteriz uieaümlvsz:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) ben sana özel bişeyler yaparım :) Her kıyafetle giyilir mi? Çok üstüne oturan ve beyaz bir body ile kopçalar az biraz belli olabilir...

      Sil
  3. canım benim her halinle güzelsin sen :) bu arada doğum sonrası mümkün mertebe korse kullanmak gerek diye düşünüyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle, sen öyle yap, ben geç uyandım :)

      Sil
  4. son zamanlarda adını çok duyuyorum bu korseyi ben de hazır diyetteyken bir bakayım siteye birde bende merak ettim her kıyafete uygun mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben haftalardır kullanıyorum hiçbir kıyafette sorun olmadı. Ancak beyaz dar bir body giyiyorsan belki belli olabilir...

      Sil
  5. Korse hiç kullanamıyorum ama böyle güzel bir sonuç alınmışken denemek lazım. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korse kullanırken önce zorlanıyor insan ancak herşeye olduğu gibi buna da alışılıyor :)

      Sil
  6. Ebru'cum çok merak ettiğim,hatta zaman zaman kullananların yorumlarına baktığım bir ürün bu.Bu ay spora başlayabilirsem önümüzdeki ay şans veririm belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim bende çok hevesle başladım, sonuç alamazsam üzülürüm diye de düşündüm ama aynen yazdığım gibi olumlu oldu. Çok mutluyum tabi :) Sende deneyebilirsin.

      Sil
  7. Bu korseyi beğendim. Ancak ben bel bölgemden sıkıntılı değilim. Bacaklarım kalındı o da akapunktur ile baya gitti.

    YanıtlaSil
  8. Bel fıtığım var. sorun olur mu? Bide yazin Adana da giyilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fıtık var ise doktora danışıp öyle kullanmalısınız, yazın Adana da mümkün değil yalnız giyilmez, Ankara da bile sadece kışın tavsiye ederim.

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.