Feray ın Düğünü

Geçen hafta bekarlığa veda eden Feray bu hafta evliliğe merhaba dedi sayın seyirciler. Kalabalıktı çok fotoğraf çekemedik. Piste sığışamadık gibi bişeyler oldu. Halaydan anlamadığımızdan ekibe kaynak olamadık. Profesyonel halay ekibi gibiydiler, değişik bi şekil yapıyorlardı, biz gibi amatör kulları aralarına katıp ahengi bozacak değillerdi ya. Kadere razı olup uzaktan baktık. Zaten laf aramızda hayatta sevmem şu halay işini kendi düğünümde bile yapmadım yani, gelinlik var düşerim filan ayağıyla kaçtım halaydan.
Gelin damatla ilk fotoğraf çektiren bizdik. İlk danstan sonra damladık hemen masaya nefes almadan yazık tekrar kalktılar :) Eee o gece böyle kardeşim, yorgunluk olacak o ayaklar şişecek, kolda bacakta kafada derman kalmayacak. Oturmaya gelmediler ya :)


Halay bitti sıra bize de geldi. Sanki oynamasak eksikliğimizi anlayacaklar gibi derhal çıktık piste. Düğünlerde hiç yerinden kalkmayan tiplere gıcık olurum da ben. O gruptan olacağıma kalabalıkta sıkışmak pahasına çıkarım ortaya, oturmam kardeşim. Bu arada saçı makyajı ne kadar sade yapmışlar çok hoş olmuş artık eski janjanlı makyajlar saçlar bitti allahıma şükür o neydi öyle ya...



Sağolsun Serhan da kafa dengidir. Oynamayı sevmez de bilmez de ama düğün dernek adabı bunu gerektirir der, kalkar iki döner :) Biz kendi düğünümüzden sonra öyle karar aldık kiminkine gidersek gidelim ortama uyacağız. Moloz gibi oturan güruhtan olmayacağız. Ha izleyen beğenir beğenmez bilemeyiz, biz oynarız gerisi bizi bağlamaz.




Bakın Elçin de geçmiş gelinin karşısına kaldırmış kolları havaya. O da eskiden yerinden kıpırdamazdı, insan zamanla nasıl değişiyor yahu :) Bu arada Ankaranın bağları büklüm büklüm yolları adlı nacizane eserin bestecisi ve güftecisi kimdir acep? Bu zat öyle bir şarkı yapmıştır ki daha uzun bir süre eğlence alemi kendisine minnetdar kalacaktır zannımca. Her düğünde her eğlencede, kınada, nişanda, canlı müzik yapılan yerlerde mutlaka çalıyorlar. Müzik klasik Ankara havası da şu sözleri yazana sormak isterim neyin kafası diye: Ankaranın bağları da büklüm büklüm yolları, ne zaman sarhoş oldun da kaldıramıyon kolları. İşte düğünde içmediğimiz için biz koştuk piste kaldırdık kolları.




Evet vakit geldi artık pasta (yani maket) kesiliyor (yani kesermiş gibi yapılıyor). Her düğünde bir maket harcayacak değiller ya. Adet böyle. Kılıcı veriyorlar eline, tutup pastaya değdirmeden üstten alta şöyle bir indiriyosun. Olay bu kadar. Sonra kılıcı bekleyen görevli hemen geri alıyo ki elinden bir kaza çıkmasın :)  Karşılıklı birer lokma yedirirken gözler  birbirine bakıyor, bu arada çatal ağıza batırmadan yedirmeye çalışılıyor. Bu iş zor. Ben bizimkinde bi de şaka yapayım dedim tam yedirecekken geri çektim filan, ki şimdi olsa hayatta yapmam. İyi cesaret yani zaten sakarım, ne gerek var abi cambazlığa. Sonrasında bizim düğünde ilave olarak kolları dolayıp şampanya içme olayı vardı ki onu baştan konuştuk kesin bişey olur ya dökülür ya çarpılır hiç yapmayalım demiştik. Ama unutmuşuz bu kararımızı, şampanya kadehini elimize verir vermez hoop dolayıp kolları dikmiştik kafaya. Neyse tamamladık ritüeli sakata gelmeden. Aklıma geldi kendi düğünüm daldım bak. Feraylar da pastayı böyle kesti işte. Yok bu kesip sonra müzikle el çırptıkları hali, ne güzel ne mutluydu o gün...



Çıkmadan dedik iki artistik pozumuz olsun günün hatırına. Bir güzel köşe bulduk kurulduk. Burada sadece kendimizi göstermiş olduğumuzu düşünmeyin diye elbiselerden de bahsedeyim. Benim ki Koton dan, Elçinin ki Park Bravo dan. Koton olmasa ne giyeceğim acep? Bir de Stradivarius, bazen H&M, arada Zara, çanta aksesuarda Mango...Neyse işte böyle. Yaka kolye işini sevdim. Bakınız yine taktım bunu da Elçin den aldım. Güzel oluyo.



Gecenin kapanış pozu muhterem eşimle.





Son olarak Feray, mutlu olursun inşallah, hayırlı olsun arkadaşım. Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine mi derler? ☺



4 yorum:

  1. mutluluklar diliyorum
    çok eğlenmişsiniz ne güzel
    çok şık ve güzelsin sen de
    maşalah diyeyim fotoğrafınız çok güzel

    YanıtlaSil
  2. ☺ Çok çok teşekkür ederim. Öpüyorum güzel yorum ve maşallah için :)))

    YanıtlaSil
  3. gelini gölgede bırakmşn kuzm

    YanıtlaSil
  4. Pembe mor alg, alemsin :) gelin kızmasın sonra :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.