Domatesli Bruschetta Tarifi

İtalyanların çok ünlü ve de çok pratik bir tarifi bruschetta. Daha çok yemek öncesi iştah açıcı aperatif olarak servis ediliyor. Ben yemek öncesi, sonrası, her zaman yiyebilirim, çok güzel oluyor. Kızarmış ekmek, zeytinyağı ve domates üçlüsünü sevenler için ideal bir lezzet. Malzemesi: Dilimlenmiş ekmek, doğranmış ve suyu süzülmüş domates, beyaz (veya keçi) peynir, sarımsak, zeytinyağı, fesleğen.


Önce ısıtılmış fırına dilimlediğimiz ekmekleri atıyoruz. Bu arada zeytinyağının içine dövülmüş bir adet sarımsak ve fesleğeni (isteyen pulbiber, kekik gibi farklı baharatlarda ekleyebilir bu noktada) ekleyip karıştırıyoruz. Zeytinyağı göz kararı ekmeklerin üzerine sürecek kadar olacak. Ekmekler güzelce kızarınca çıkarıp yağı herbirinin üzerine sürüyoruz. Daha sonra doğranmış domatesi ve peyniri de dilimlerin üstüne dizip servis ediyoruz. Pazar sofralarına çoookk yakışıyor ☺


5 yorum:

  1. hafatasonu kahvaltısına kaşarlı sucuklu yaptım süper oldu
    çok lezzetli bu domatesliyi deneyeyim

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık tatlım...
    mis miiiis..........

    YanıtlaSil
  3. evet çok leziz görünüyor.Küçük kızım çok sever ekmek pizazı diye biliriz ama sürekli diyete olduğum için sadece bakmakla yetiniyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.