Hızlı Saç Uzatma Formülü: Sinameki Kürü


Uzun zamandır saçlarımla verdiğim mücadeleyi ve uyguladığım bakımı, kullandığım ürünleri bu yazımda anlatmıştım. Epey yol aldık ama uzama konusu yine de sıkıntılı, çünkü yıpranmış kısımlar uca indi artık. Ben de uzun zamandır araştırıyordum benden önce kardeşim bulmuş hızlı uzatma için sinameki kürünü. Epey okudum hep olumlu sonuçlar paylaşılmış. Sinamekinin başka faydalarından haberim vardı ama saç için kullanıldığını yeni öğrendim. Bunun üzerine hemen malzemeleri alıp sinameki kürünü uygulamaya başladım. Alacaklarımız yukarıdaki gibi sinameki (paketi 2,5 tl), çam terebentin yağı 4 tl), tatlı badem yağı (4 tl), bepanthen ampul (3,5 tl), evigen kapsül (9,5 tl)  ve bemiks ampul (4 tl). Uygulaması ise şöyle, öncelikle 1 çay bardağı kaynamış suya iki tutam sinameki yaprağını atıp demlenmesini bekliyoruz. Demlenip soğuyunca yaprakları süzüp suyun içine 10 damla çam terebentin yağı, 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı, bir ampul bepanthen, bir kapsül bemiks ve bir kapsül evigeni ekleyip fısfıslı bir şişeye koyuyoruz. 


Şişeyi her sıkmadan önce çalkalayarak önce dipleri komple ıslatıyoruz kalanı da diğer kısımlara sıkıyoruz. Bitince parmaklarımızla masaj yaparak yediriyoruz. En az yarım saat bekletiyoruz. Beklerken boynunuza bir havlu koymayı unutmayın çünkü damlıyor. Ara ara diplerine fön tuttum üşütmemek için, bu şekilde 2,5 saat beklettim. Durulamasında çok sorun çıkmıyor. Yine tercihen bitkisel şampuan kullanırsanız daha etkili olur diye düşünüyorum ben öyle yaptım. Lokman hekim den aldığım şampuanı bu yazımda anlatmıştım. Bundan sonrasında ise haftada bir kere olmak üzere 2 ay boyunca uygulayıp sonra 2 hafta ara vermek gerekiyormuş. İlk başlarda dökülmelerin çoğalmış gibi geleceğini ancak bunun yenilenmenin bir parçası olduğunu belirtmişler. İstediğimiz uzunluğa ulaşana kadar bu şekilde sinameki kürüne devam edilebilirmiş. Ben ilkini bu hafta sonu uyguladım. Hatta saçımın fotoğrafını da çektim. Deneyenler haftada bir santime kadar uzamadan bahsediyor. Bir ay sonra tekrar bakacağım bakalım neler olacak, Uygulama bitince sonucu sizinle de paylaşırım. Şimdilik hoşçakalınnn mutlu bir gün diliyorummm :)



85 yorum:

  1. Haftada bir cm çok iyi bir sonuç. Gelişmeleri paylaşırsan memnun olurum, işe yararsa bende yapıyım :)) Çam terebentini kullandığımız şampuanın içine 1 tatlı kaşığı kadar katıyorduk kardeşlerimle o şekilde kullandık bir dönem, işe yaramıştı.
    Sende istediğin güzel sonuçları alırsın inşallah..
    Sana da mutlu günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle olsa harika olur :) Haftada bir yapıp sonucuna bakacağım. inşallah değer, ama sonuçta bitkisel bir kür illa ki faydası olacaktır :)

      Sil
  2. bende yapmıştım bunu ama sonucunu hatırlamıyorum :) inşallah istediğin sonucu alırsın

    YanıtlaSil
  3. ahh nedir bu saçlardan çektiğimiz, bende dökülme problemimi durdurdum sayılır da saçlarım ne zaman gürleşir bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de şöyle bir paradoks var kısayken gür, uzunken cılız oluyor ikisini bir arada daha yakalayamadım, ama ümidimi de kesmedim :)

      Sil
  4. Ebru duydum ben bu kürü. Çok iyi geldiğini bizzat bir erkek arkadaşımızdan öğrendik. Saçları dökülüyordu, bu kürle, bir canlandı saçları, bir uzadı. Rapunzel diyoruz şimdilerde:) Çam terebentin ve e vit. özellikle.
    Hadi sana da yarasın inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bilenler uygulayanlar hep olumlu şeyler söylüyor, inşallah bende de işe yarayacak :)

      Sil
  5. sinameki kürünün baş aktörü Bemiks ampul, onu mutlaka koymalısın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bulamadım bepanthen ampul aldım, sonraki küre eklemeyi düşünüyorum, teşekkürler...

      Sil
    2. bepanthene farklı bişi, ama saç derisine faydalı, bemiksi mutlaka koy, farkını göreceksin canım:) biraz pis kokar ama:)

      Sil
    3. Yaa eczacı bepanthene o işi görür demişti diye hatırlıyorum, ama alayım bemiksi tamam, sağol :)

      Sil
  6. Merhabalar ebru kısa süre önce bloğunla tanıştım takip listemdesin benimde yeni bir bloğum var ziyaret eder yorum bırakırsan çok sevinirim

    YanıtlaSil
  7. EBRU HANIM SONUÇ ALDINIZ MI? BENDE İLK UYGULAMAYI SALI GÜNÜ YAPTIM ÇOK MERAK EDİYORUM DA :D

    YanıtlaSil
  8. Ebru hanım merhaba salı günü kürü kullanmaya başladım bende siz sonuç alabildiniz mi?Merak ediyorum da:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 3 haftadan sonra diplerin daha hızlı uzadığını farkettim. Kesinlikle işe yarıyor.ama düzenli kullanmanız şart. Kardeşim 6 haftadır filan kullanıyor onda çok daha bariz şekilde belli uzama.

      Sil
  9. Ebrucum kokusu kötü oluyor gibi yorumlar gördüm bir çok yerde ben de sana sormak istedim nasıl bir kokusu var bu kürün?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bemiksin kokusu öyle evet ama çok sıkıntı olmuyor, yıkayınca da gidiyor zaten ...

      Sil
  10. Bitlenme vs. şeyler oluyomu yaa ben aldım malzemeleri ama annem "bitlenirsin! Yapma!" diyor. Öyle bir şey oluyor mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bakım yağlarından dolayı bitlenme asla söz konusu değildir rahat olabilirsiniz :) biz epeydir yapıyoruz bitlenmedik :))

      Sil
  11. merhaba uygulama şeklini tam olarak anlayamadım...ilk 2 ay boyunca her hafta yapıp 2 aydan sonra 2 hafta ara ile mi uygulanacak

    YanıtlaSil
  12. Merhaba kürü uygulayacağım ama uygulanma asaması tam olarak anlayamadım...ilk 2 ay boyunca herhafta uygulanıp 2.aydan sonra 2 hafta ara ile mi uygulanacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba iki ay boyunca haftada bir defa yapıp daha sonra iki hafta ara verip tekrar başlayabilirsiniz. Uzama istediğiniz kadar olunca bitirirsiniz.

      Sil
  13. Merhabalar benimde 4. Haftam olucak bu pazar sanirim gercekten bir uzama var yada piskolojik bilmiyorum:) ama genede cok sevincliyimmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, inşallah istediğin sonucu alırsın...

      Sil
  14. Meraba ben okullar acilana kadar sacimi uzatmak istiyorum mumkun olursa belime kadar su an saclarim omuz hizamdan birbucuk karis altinda bu kurude herkez cok ovuyo ama ise yarar mi okullar acilana kadar etkisini gosterir mi birde bemiks ampulünun kokusu cok mu agir gecmez mi ??cevaplarsaniz cok memnum olurum formul icin ozellikle tesekkurler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 ay var okulların açılmasına düzenli yaparsanız çok faydasını görürsünüz :)

      Sil
  15. Evigen kapsülünü koymasak ta ise yarar mi ?

    YanıtlaSil
  16. Mrb ebru benim saclarim hic uzamiyo hep kes uzar dediler ama bi faydasini goremedim cam terebenyin yaginida kullandim ama etkili olamdi gibi kürü tam olarak anlatir misin saclarim uzamiyo diye.pskoljim bozuldu resmen bana yardimci olur musun :(:,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kürü tam tam anlatır mısın derken, aslında tam olarak ne yapılacağı konusunda herşey yazıda var :) Anlamadığın yer neresi? Söylersen seve seve yardımcı olmak isterim.

      Sil
  17. Yaa şòyle demek istedim kac haftada bir ne kadar surede kullanmamiz gerekli ve ben saclarimi cok duzlestiriyorum cokta yiprandi hemen uzar mi acaba ?¿:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda yazdığım gibi, iki ay boyunca haftada bir yapabilirsin, sonra iki hafta ara verip istediğin uzunluğa gelene kadar bu şekilde ilerleyebilirsin.

      Sil
  18. Cok tsk ederim umarim faydasi olur :)

    YanıtlaSil
  19. Bazi sitelerde cezve metal olunca kur ise yaramiyo deniyo ama siz kuru neyde yaptimiz yani sinemakiyi neyde kaynattiniz??birde sacimi yarimsaat bekletsem kurle etkisi olmaz mi ??simdiddn tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yazıyı tam olarak okuyorsanız orda kaynatıldığından bahsetmiyor ki :))) Cezveyle işimiz yok, kaynar suda sinameki yaprakları bekletilip demleniyor o kadar. Saçınızda yarım saat bekletmeniz de etkili olur diye düşünüyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  20. Merhaba, benim de saçlarımla ilgili problemim var. Bir süredir araştırıyorum sinamekiyi buldum sonunda. Faydaları, sonuçları ilgi çekici, senin yöntemini deneyeceğim ama diğer sitelerde kullanılan ürünler daha az, mesela terebendin yağı ya da evigen kullanılmıyor. Hangisini yapmalıyım karar veremedim, sence ? Tavsiye verebilir misin? Sağol şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evigen vitamin, besliyor, çam terebentin ise zaten saç için yıllardır herkesin bildiği kullandığı bir yağ, biz tamamını karıştırdık, memnun kaldık. Ancak onlar olmadan sonuç nasıl olur hiç bilmiyorum, istersen dene, en fazla kaybedeceğin vakit olur...

      Sil
  21. Bundan baska bide yılan yağı ve badem yağı diyolar bu ikisni tek kullanmak yetiyomus uygulayan kmse var mi acaba ?¿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende duydum ancak onları saçımda denemedim.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  22. Mrb ben bu kürü 3haftadır kullanıyorum. Ama hiç dökülmeyen saclarim avuç avuç dökülüyor ki daha yeni kestirip bu küre başlmştım. En son dün yaptm bgn saç dillerin çok kaşınıyor. Ne yapmalıyım yardimci olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten araştırırken dökülme yapabileceği yazıyordu, bende olmadı. Kaşıntı da yaşamadım, ancak durulamayı daha dikkatli yapabilirsiniz...

      Sil
    2. Peki. Kaşıntiya uzamasından kaynaklıdıgını duydum yeni doğan saçlardan olduğunu. Ben haftanın başka bir günü zeytinyağı ve yumurta yapıyorum zarari olur mu ?

      Sil
  23. Ben bu kuru cok arastirmistim ve bu hafta 5. kürümü uyguladim sacimda gercekten bir uzana oldu sacimin ilk haliyle simdiki halinin fotograflarini karsilastirinca cok net belli oldu uzadigi kUr icin tesekkurler :))))

    YanıtlaSil
  24. saçım çok çabuk uzayan bi yapıya sahip. çok uzun saçlarım vardı ama kestirdim ve hiç beğenmedim makas izi oldu bu formulu uygulasam sizce işe yarar mı uzamada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde işe yaradı deneyin, sonuçta doğal bir formül zararı olmaz...

      Sil
  25. Hazırladığımız kür tek kullanımlık mı her hafta tekrar mı hazırlıycaz acaba ?

    YanıtlaSil
  26. evigen kapsül artık satılmıyo ama o nasıl olcak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eczacıya sorun onun muadili neyse e vitamini olarak ondan satın alın derim.

      Sil
  27. hmm tamam tşk ederim umarım bi faydasını görürüm :)

    YanıtlaSil
  28. Gordugunuz fayda hakkinda bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  29. Gordugunuz fayda hakkinda bilgi verirmisniz nasil bir uzama oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayda 1 cm uzayan saç 1,5 cm uzadı. Bende ki etki böyle...

      Sil
  30. Uzadimi saclar ne kadar uzama oldu:)))) gercekten ise yaramayan bi formulse bosuna ugrasmayalim ise yariyor dgilmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde işe yarayıp yaramayacağını bilemem, bende ve kardeşimde etkili oldu. Ayda 1 cm uzuyordu 1,5 cm gibi bir uzama oldu. Yüzde yüz işe yarar yapın diyemem, denediğimi yazdım sadece :)
      sevgiler...

      Sil
    2. bende suan demekdeyim bemiks ampullu vitamin b1 icerdigi icin cok kokuyordu ve kafa agrisi yapdi iki saat bekletince kafamda kaşinmaya basladi birinci haftam bitti önumdeki maclara bakacagim :) insallah bir an evvel uzun saclarimiz olur:)

      Sil
  31. Ayda 1.5 cm cok az bir miktar :s belki ilk aydan sonra belli oluyor uzamaasi iki haftalik arada belli oluyor bu yuzdendir. Ara kisminda nasil bir uzama oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim şekilde oldu arkası da önü de aynı. diplerine baktığımda daha çabuk uzadığını farkettim bir parmak kadar uzuyordu kullandığım ay daha fazla uzamıştı. Olay budur :)

      Sil
  32. Merhaba Ebru Hanım, blogunuzla yeni karşılaştım ve tüm arkadaşlar çok güzel yorum yapmışlar. Ben bu kürü yeni duydum ve yeni yapmaya başlıcam.Fakat korkum şu benim saçlarım az ve dökülen bir yapısı var. Saçlarımı yeni kestirdim bakımlı olması için. Bu kürün döktüğünü ve kaşıntı yaptığını söylemiş bazı kullanan arkadaşlar. Gerçekten öle mi? Saçlarım dsha fazla dökülsün istemiyorum. :((Yardımcı olursanız sevinirim. İyi akşamlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir miktar dökülme oluyor bunlar cansız salarmış dediklerine göre. Bende de oldu biraz.

      Sil
  33. merhabalar ebru hanım ben kürü 1hafta uyguladım henüz ,yarın 2. kürümü uygulayacağım. heyecanla bekliyorum sonuç nasıl olacak sizde olumlu olmuş ne güzel umarım bende böyle güzel sonuçla karşılaşırım. ben bu kürün dökülme etkisine karşı sarımsaklı şampuan kullanıyorum önlem amaçlı :) bu arada benim saçlarım 25 yaşındayım hiç göğüs hizamdan aşağı inmedi umarım işe yarar ve en kısa sürede rapunzele dönüşürüm heyecanla sonucu bekliyorum size sonuç hakkında geri dönüş yapıcam paylaşımın için teşekkür ederim.;)

    YanıtlaSil
  34. Poine Pa , merhabalar bi kuafor hatasi yuzunden belimdeki saclarim omuz hizama kadar kesildi.simdi ise bu kuru uygulamaya karar verdim yarin baslayacagim fakat bi sorum olacak sac yapim oldukca kaliteli ve cabuk uzayan yapidalar bu kur sacin kalitesini dusurur mu ? Eger dusuruyorsa saclarimi onarmak icin bu kurle beraber uygulamami tavsiye edeceginiz onarici bir kur var mi ? Simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  35. saç renginde herhangi bir açılma veya kızıllaşma olur mu ?

    YanıtlaSil
  36. ne kadar zaman da istediğiniz sonucu elde edebildiniz acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ay boyunca yaptım, iki katına yakın uzadı diyebilirim

      Sil
  37. Badem yagi yerine zeytinyagi kullansak bir yavaslama olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum bence badem yağı ile deneyin...
      Selamlar

      Sil
  38. Bemiks ampulun 1 tanesini tamamen mi koyuyoruz yarim falan mi?

    YanıtlaSil
  39. Bende kullanmaya başlayacağım fakat kokusu kötü dedikleri için bi türlü cesaret edemedim. Başladıktan sonra bu koku olayı çok yoğun hissediliyor mu ve karşı tarafın alacağı şekilde mi bu koku. Ayrıca kullandıktan sonra kötü kokuyu engelleyen ya da kokuyu bastıran bi şey önerebilir misiniz siz nasıl yaptınız bu koku olayını?:D Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet koku olayı insanı biraz rahatsız ediyor. Ama şampuan ile yıkayınca bir sorun kalmıyor. Sizde koku kalırsa güĺĺü saç kremini denryrbilirsiniz.Ama çoğunlukla koku yok. Ayriyetten saç dökülmeler ine karşı sarımsak lı şampuan da kullanmanızı öneririm.

      Sil
  40. Ebru Hanım, sinameki kürüne farklı sitelerden baktım fakat koyulan malzemelerde farklılıklar gözüküyor. Sizce daha fazla malzeme eklemek saçlara zarar verir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden daha fazla malzeme eklemek istiyorsunuz bilmiyorum, ancak biz araştırdık bu ölçülerle kürü uyguladık, olumlu sonuç aldık. Siz de aynı şekilde yapabilirsiniz, farklı ölçülerde ne olur bilemem. Sevgiler...

      Sil
  41. Merhaba, 16 yaşındayım ve kürü uygularsam saçlarımda herhangi bir zarar görür müyüm acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitkisel ve doğal içerikli bu tariften zarar göreceğinizi sanmıyorum...

      Sil
  42. Merhaba Ebru Hanım ben 12 yaşındayım. Saçlarım hafif seyrek düz ve hiç dökülmüyor. Ben sinameki kürü nü çok araştırdım saç regini açıp saç dökme yan etkileri de varmış. Bu dökülme ne kadar devam eder veya hangi şampuanı kullanabilirim.Saç rengim çok şeker bir kahverengı açık kahve herhalde ama daha önce bu tonu kimsede göremedim.Saç rengim degisir ise hangi renge değişir? Lutfen cevaplayın 2017 2. Dönem karnesine kadar saçımı uzatmak istiyorum. Saçlarım belimden 2 cm falan uzundu.Şu an kuaför darbesi ile omzumun 1 cm altında Lütfen cevaplayın karneye kadar uzatmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Sinameki kürünü bir dönem yaptım ve hızlı uzattığını gördüm. Ancak bir miktar dökülme oldu. Dökülme ne kadar devam eder bilemiyorum çünkü benim saçım hep dökülüyor :) Saç rengini açma olayını ise ben yorumlayamıyorum çünkü saçım zaten boyalı ve sarı. O yüzden renk açar mı bilmiyorum. Yaşın da küçük olduğu için tavsiyem bitkisel içerikli doğal bir şampuan ya da bebek şampuanı kullanman. Saçlarımda dökülme artınca bebek şampuanı kullanıyorum ve bir süre sonra saç toparlanıyor. Bence senin için bunlar yeterli olacaktır. Sinameki kürünü birkaç sene sonrasına bırakmanı tavsiye derim :)
      sevgiler...

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.