Güzel Şeyler de Oluyor

Evet hiçbir şey mükemmel değil. Zor günler olacak ki iyi günlere şükredelim. Her ne kadar bazen bunu başarmak zor gelsede yapı olarak karamsarlıktan yana olmadığım için negatif şeyleri hemen unutmaya çalışıyorum. Ama arada bir de olsa tepemin tası atıyor tabi :) Bende insanım...İşte böyle keyifsiz bir günde bir taksiye bindim. Aaa o da ne? Kol dayama kısmına aşağıda gördüğünüz gibi bir dolu şeker çikolata bisküvi filan konmuş?..Anlamadım tabi ne olduğunu, ilgilenmedim de...Biraz sonra şoför döndü ve bunları müşterilere ikram etmek için koydum, lütfen istediğinizi alın dedi. Valla ben bu yaşıma geldim ilk defa gördüm böyle bir taksi. Teşekkür ettim, ben almayayım dedim. O da "öyleyse sizin adınıza bir çocuğa veririm" dedi. Allah allah dedim...İnsanların kuruş hesabı yaptığı, üç beş lira için birbirini gırtlakladığı bu devirde böyle güleryüzlü, cömert bir insan görmek beni şaşırttı ve mutlu etti.


Biraz sonra tekrar dönüp tuttuğum takımı sordu, söyledim. O zaman doğru koltuğa oturmuşsunuz bakın dedi, döndüm arkama baktım manzara bu :) Tüm başlıklara takımların renklerinin olduğu başlıklar takmış. Peki niye sadece kendi takımnız değil bütün takımların başlıklarını astınız deyince de, hepimiz bu vatanın evladıyız, kavgaya gerek yok, bütün takımları koydum üstüne de bayrak astım demez mi?.. Noluyor yahu dedim kendi kendime. Var mı böyle sağduyulu düzgün insanlar derken varmış işte. Buyurun bu da fanatik fakat aynı bayrak altında birleşmiş dost takımlar :)


En son numarasını inmeden önce yaptı taksici arkadaşım. Telefonla konuşurken anneme gidiyorum demiştim, duymuş anlaşılan "bu çikolatalardan annenizin sevdiği varsa onun için alın bari" dedi. E artık aldım bir tane :) Paranın kalan 1,5 lira üstüne "kalsın" dedim "olmaz çikolatayı satmış olurum o zaman ne anlamı var ikram etmenin" şeklinde cevapladı. Şaşkın bir şekilde indim adamın arabasından. Benim için tatlı bir sürpriz oldu, hemen izin alıp foto çektim ve sizinle de paylaşmak istedim bu ilginç taksiciyi. Umarım sizin de ilginizi çekmiş hoşunuza gitmiştir. Bu tip örneklerin artması umuduyla paylaşıyorum, şimdilik hoşçakalınnnn :)


32 yorum:

  1. ne güzel ya, böyle şeylerin, böyle insanların olduğunu bilmek içimi ısıttı, inşallah bize de bi gün denk gelir bu taksici abimiz..

    YanıtlaSil
  2. Çok şaşırdım.. Keşke herkes hayata böyle baksa, işine özen gösterse ne güzel bir yer olur dünya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende şaşırdım gerçekten, işini sevmek, insanı sevmek...

      Sil
  3. biz çok sık taksiye biniyoruz ve gerçekten çok kötülerini de gördük bu nedenle nefret ettim taksiye binmekten ama evet arada böyle güzel, sağduyulu insanlarla karşılaştığımızda oluyor :) gerçekten insan bi mutlu iniyor o arabadan

    YanıtlaSil
  4. Ne iyi geldi bunu duymak :-)

    YanıtlaSil
  5. böyle minik süprizler insanın gününü belki de haftasını mutlu ediyor. Allah razı olsun adamdan insanları mutlu etmek aslında bu kadar basit kimi zaman maliyetsiz kimi zaman maliyeti küçücük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten öyle, bunlardan geçtim gülümseyen insan görünce bile mutlu oluyorum ben, o bile yeter yani...

      Sil
  6. vallahı takdire şayan.manevi degerleri yitirmeyen ınsanların daha da çok olması dileğiyle,çok etkıleyici.içinde Allah korkusu,sevgisi olan insan davranışı bu,sevgilerime

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah sevgisi olanda insan sevgisi de olur zaten. İnşallah dediğin gibi çoğalır bu örnekler...

      Sil
  7. Kalmış mı böyleleri dedirtti hakikaten. Ben olsam bir yerlerde kamera arardım, kamera şakası taksisine bindik herhalde diye :DD Allah, kazancını bol eylesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağda solda kalmış birkaç tane demek ki biri de bana den geldi :)

      Sil
  8. Allah! Allah! dedim içimden okurken.Sana bir melek denk gelmiş:) O günü yaz bir yere.
    Ne kadar mutlu oluyorum böyle kanatsız varlıkların aramızda dolaşıyor olmasından. İçim kıpır kıpır oluyor. Bir sor bakalım, o taksiciyi bir daha ne gören, ne duyan olmuş mu?
    Sana denk gelmiş ne mutlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla keyifsiz bindim ama keyfim yerine geldi inerken, yaslı bindim şen indim gibi oldu :))))

      Sil
  9. Hayatımız hep kötü örneklerle dolu, insanlık yapanları görünce şaşırıp kalıyoruz ne yazık ki.... Kucağımızda çocukla,bavulunu indirsene artık abla, diyenleri görünce , taksiciye sadece helal olsun demek düşüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle, tam tersi örneklere alıştığımız için iyisi tuhaf gelir oldu yazık ki. Neyse az da olsa umut var demektir :)

      Sil
  10. kamera şakası zannettim okurken
    alışkın değiliz böyle şeylere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamera şakası hiç aklıma geldei ama evet öyle gibi cidden

      Sil
  11. Oyle az ki boyle insanlar, ne mutlu biri sizin yolunuza cikmis..

    YanıtlaSil
  12. İyiymiş :) mutlu etti beni :)

    YanıtlaSil
  13. hah hah ha,ne şahane yahu:)
    sen mi meleksin taksi şoförü mü bilemedim,bazen derdimizi hafifletmek için hızır çıkar karşımıza:)
    çok güzel olmuş,çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ay bende arada derede melek oldum ya yorumda yaşasın :)

      Sil
  14. Ne kadar hoş bir davranış.Ben de görüp "böyle insanlar var mı hala?" demekten kendimi alamadım :))

    YanıtlaSil
  15. Şahane!
    Taksiyi fazlasıyla kullanan biri olarak bırak böyle bir şoföre denk gelmeyi, yakınından bile geçmedim henüz:) Vallahi bravo!

    YanıtlaSil
  16. kamera şakası değilse güzel birşey yaşamışsınız.
    işine saygısı varsa insanın zaman mekan tanımaz.
    şansınız daim olsun. melekler hep yanınızda olsun:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Ben de çok şaşırdım anlattıklarınıza . Sürprizlerle dolu bir taksici :))

    YanıtlaSil
  18. çok şaşırtıcı ama çok güzel bayıldım:)

    YanıtlaSil
  19. Bu kadar olumsuzluk içinde ne güzel bir örnek bu böyle..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.