Sheinside dan Nasıl Alışveriş Yapılır


İnternet alışverişi zamansızlıktan dolayı benim için çok büyük bir nimet. Sık sık online alışveriş yapıyorum. Sheinside.com  da en çok kullandıklarımdan biri. Bloga yazdığım yazılardan sonra gerek maille, gerek instagramdan ve facebook sayfamdan bir çok soru geldi Sheinside.com dan nasıl alışveriş yapılacağı ile ilgili. Bilenler için gerek yok belki ama ilk defa yapacak olanlara yardımcı olması açısından adım adım ve resimli anlatmaya çalışacağım. İlk önce Sheinside.com a tıklayıp girin. Register/Sign in yazan yerden üyelik kaydınızı oluşturun. Seçeceğiniz ürünü belirledikten sonra, (ben kendi aldığım kazayağı ceket den örnek oluşurdum) beden tablosunu dikkatlice okuyarak uygun bedeni seçin. Bu sitedeki ürünleri ben bir büyük beden istiyorum mesela. Ancak ölçülerinizi bilirseniz zaten aşağıda gördüğünüz gibi en uygunu seçmek gayet kolay.



Bundan sonra Add to Cart butonuna tıklıyoruz.



Benim daha önceden kayıtlı olan kargo adresimin çıktığı yere kendi adresinizi eksiksiz giriyorsunuz.


Kargo seçeneklerinde en üstteki standart kargoyu seçiyoruz. Diğer seçenekler daha erken elinize ulaşıyor ancak belli bir ücreti oluyor kargonun. Standart kargoyu seçersek free shipping yani kargo ücretsiz oluyor.


Ödeme seçenekleri kısmında ise kart tipini seçip örn:Visa, ardından kart numarasını giriyoruz. (Ben Paypal ile ödeme yapıyorum)


Alta gelip ücreti kontrol ediyoruz, herhangi bir kargo ücreti olmadığını da check ediyoruz ve continue check out butonuna tıklıyoruz.



Sipariş özeti ekranda çıkıyor, sipariş numaranız oluşuyor ve kargo takibi için size mail geliyor. bundan sonrasında standart kargo ile istediğiniz için ortalama 20 gün gibi bir sürede kargo elinize geçiyor. Ben siparişlerimde gerek ürün kalitesi gerek kargo konularında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Rahatlıkla alışverişimi yaptım ve aynen fotoğraflardaki gibi görünen ürünlerim elime sağlam şekilde geçti. Bu post ile daha önce denememiş olanlara yardımcı olabileceğimi umuyorum. Aslında başka bir konu hakkında yazacaktım ama sizden gelen istek çok daha önemli. Şimdilik hoşçakalın ☺Siteye girip ürünleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz :)



83 yorum:

  1. Faydalı bir yazı olmuş .Kendi adıma teşekkür ederim. Birkaç sorum olabilir mi?
    Peki kargo ücreti parça başına artıyor mu? Ve ortalama ne kadar kargo ödüyorsunuz.
    Bir de sayfanın Türkçe olmasını nasıl sağlıyoruz.Klasik Google çevirisi mi yapıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, işe yaramasına sevindim. Kargo ücreti parça başına değil ağırlığa göre değişiyor. ancak firma ona göre bölerek paket ediyor. Standart kargoyu seçtiğinizde ücret yok zaten. Chrome dan açınca üstte çeviri butonu çıkıyor ordan türkçe yapabilrsiniz.

      Sil
  2. yurtdışı online alışveriş benimde vazgeçilmezim, daha önce alışveriş yapmayanlar için harika bir post olmuş <3

    http://rebeltakipte.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler kafamdaki soru işaretlerini kaldırdım sayenizde :))

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler aydınlatıcı bir yazı olmuş kuzu <3

    YanıtlaSil
  5. ben de sipariş verdim de peki hangi kargoyla nasıl ulaşıyor elimize kapıya kadar geliyor mu ben konya ya sipariş verdim il farkeder mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tabii ki adresi doğru bir şekilde verdiyseniz kapıya geliyor sorun yok. Konya ya da farklı bir il olması hiç farketmez...

      Sil
  6. Merhaba, kargo gelmiş gözüküyor fakat evde yoktum. Nerden nasıl ulaşacağıma dair de bir fikrim yok. Hangi kargo şirketiyle geldi size?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba sadece ptt kargo ilemi calısıyorlar.ben sımdı ucretsiz kargo ile 3 urun siparis verdim.ptt ile calısıyorlardır dimi bu sekilde oldugundada

      Sil
    2. Evet PTT ile gelecek.
      Slm..

      Sil
  7. Merhaba bende gümrük vergisi vs. duymuştum yabancı alışveriş siteleri ile ilgili sürpriz ödemeler çıkabilir mi yoksa kart ile ödediğinizin ekstrası bir ödeme yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 100$ a kadar bi vergi çıkmıyor bildiğim kadarıyla. Bana denk gelmedi en azından...Ben Paypal ile sadece ekranda gördüğüm rakamı ödedim, free shipping seçeneğini seçtim kargo da ücretsiz oluyor.

      Sil
    2. Teşekkür ederim...

      Sil
  8. Ben de sipariş vermeye çalışıyorum ama adres kısmındaki ülke yazan yeri tıklıyorum ama Türkiye yok.. Sorun benden mi kaynaklı bilemedim. :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Merhaba şimdi tekrar kontrol ettim country (ülke) kısmında Turkey (Türkiye) görünüyor, umarım çözülür sorun...

      Sil
  9. Merhaba kibrisa geliyor mu acaba bi bilginiz var mi teskkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıbrısı bilmiyorum, tahminen gelmiyor olabilir. Ancak sitenin iletişim kısmından sorabilir ya da sipariş oluştururken ülke kısmından kontrol edebilirsiniz.

      Sil
  10. Gerçekten bu kadar güvenilir mi bu site şimdi ben sipariş vereceğim fakat emin olamıyorum çünkü kart babama ait ve herhangi farklı bir ödeme çıkarsa babamla fena papaz oluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben uzun zamandır yurtdışından başta Sheinside olmak üzere, Dresslily, Romwe de dahil bu sitelerden alışveriş yapıyorum. Öncelikle tavsiyem kartla alışveriş yapacaksanız bir paypal hesabı oluşturup onu kullanın. İnternette paypal hesabı nasıl alınır detaylı bulabilirsiniz. Bu şekilde kart bilgilerinizin tümünü vermek zorunda kalmazsınız. Bu site ürünü gönderir mi filan kaygılarınız varsa, ben ve çevremde onlarca insanın başına gelmedi. Çünkü siz ürünü alacaksınız ki devamlı alışveriş edin. Bu bizim tecrübemiz elbette aksilikler olabilir. Ancak biz yaşamadık.
      Selamlar...

      Sil
    2. Merhaba ben Sıpars veremedım yardım edermısınız

      Sil
  11. Merhaba benim bir sorum olacak bu hafta ilk defa siparis vereceğim yanlız sitede 99 doların üstünde Express Shipping olduğu yani 3-5 gün içerisinde elime ulaşacagi soyleniyo ve benim alıcagim ürünlerin toplamı da bu meblağda yanlız okuduğum yorumlara göre 99 dolar üstü gümrüge takılıyormus bu konuda bilgi verebilir misiniz ürünleri bölüp düşük meblağlarda bi kaç siparis mi veriyim bi yandan da elime erkenden geçmelerini istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benim de bildiğim yüz dolardan itibaren gümrükte sorun olabilir. Para ödemek istemiyorsanız riske girmeden iki parçaya bölün, free shipping yapın derim. Aceleniz varsa yine ikiye bölün kargo ücreti karşılığında daha erken gelir. Ben hep free shipping yaptım.

      Sil
  12. Merhaba bu yazınız sayesinde alışveriş yaptım bugün teşrkkür edeeim. Kredi kartı ile ödeme yaptım başarı ile çekildi dendi fakat 3-4 saat oldu kredi kartımdan para çekilmedi ve mail gelmedi. En son ekranda ödeme alındı ve kargo takip numarası da cıktı. Para ne zaman çekiliyor acaba? Bi sıkıntı mı var anlamadım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekerler, sorun olduğunu sanmıyorum. Kargo takip nosu aldıktan sonra sıkıntı olmaz.

      Sil
  13. merhaba,
    geçen gün sheinside dan 100 dolarlık hediye çeki kazandım. ancak bunu nasıl kullanacağımı bilmiyorum. firma bana 2 gün içinde indirim kodunu da göndereceğini söyledi. ama henüz ulaşmadı. daha önce hediye çeki kullandınız mı? süreç nasıl işliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kullanmadım ama sipariş ödeme aşamasında kod girilebiliyordur diye tahmin ediyorum. Size verdikleri süre içinde gelmezse mail yoluyla müşteri temsilcisiyle görüşebilrsiniz, sıkıntı olacağını sanmıyorum.

      Sil
  14. selam, çok güzel bi yazı olmuş teşekkürler. benim bir sorum var. siparişten sonra kargo takip numarası mailinize geliyor demişsiniz ama bana hiç mail gelmedi. kargoya verildikten sonra mı geliyor bu mail?

    YanıtlaSil
  15. Beden secimi yok ama ebru hanim pembe montta tek beden yaziyor

    YanıtlaSil
  16. Merhaba pembe montta beden tek beden demekte nasil secim yapacagiz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe mont one size, tek beden ve 38-40 bedene rahat uyar. Ben şimdi hamileyim göbek hariç diğer kısımlar hala tastamam oluyor. Fikir verebildim umarım. Linki bu:
      http://www.sheinside.com/Pink-Fur-Hooded-Zipper-Embellished-Fleece-Inside-Military-Coat-p-147996-cat-1735.html

      Sil
  17. Gözünüz aydin:)çocuk bambaşka bir duygu,sağlıkla sıhhatli kucağıniza alın inşallah 36-38 araligindayim umarım olur cok tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru hanim tekrar merhaba .ben 1 aralik da siparis verdim.ancak kargo takip no cikmadi.sadece siparis takip no var.ve siparis takibe girdigimde durumu hakkinda bisey yazmiyor odenmistir falan yaziyor.

      Sil
    2. Tekrar bakın bu ara çıkar, gelişi zaten 3 haftaya kadar sürebilir. Ortalama 15 günde geldi benmkilerim bir çoğu...

      Sil
    3. Simdi baktim durumu kisminda isleme yaziyor

      Sil
  18. Merhaba bir soru sormak istiyorum. Adres kısmını nasıl yazdınız? Bir de evde olmama ihtimalime karşın ptt kargonun herhangi bir şubesinin adresini versem nasıl olur acaba bir bilginiz var mI?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba adres kısmını normalde nasıl veriyorsanız o şekilde yazabilirsiniz, sadece ülke kısmına Turkey diyeceksiniz başka bişey yok. PTT şubesi verme kısmını hiç denemedim bilmiyorum.

      Sil
  19. merhaba paypal olmadan da alışveriş yapabiliyor muyuz acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba paypal bir ödeme tercihidir, kredi kartınızla da ödeme yapabilirsiniz...
      Slm.

      Sil
  20. Peki ben sipariş verdim yaklaşık 15 gün oldu ama bana sipariş no gelmedi mail olarak ne zaman geliyordu tam olarak?

    YanıtlaSil
  21. ebru hanım merhabalar sheinside alışveriş yapcam ama standart ürünler çoğunlukla çoğu zaman m beden kullanıyorum size standart bedenler uygun mudur m beden için. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  22. ebru hanım merhabalar bi sorum olcaktı sheinside den alışveriş yapmak istiyorum bedenim m sizce standart bedenler uygun mudur teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba beden tablosunda cm olarak ölçülere bakıp öyle verin en sağlıklısı o. Ben 38 beden için large alıyorum oluyor.

      Sil
  23. merhaba,23 Martta sipariş verdim 7 gün hazırlama sürecinden sonra kargoya verilecek zannediyordum ama 07 nisan oldu hala kargoya verilmemiş 30 nisana kadar elimde olması gerekiyor mayısın ilk haftası düğünümüz var çok stres yaptım sizce ulaşırmı mail attım fakat kargoya verildğinde bilgi verileceği söylendi ama tarih verilmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba dediğiniz tarihte sipariş ettiyseniz 30 una kadar rahat gelir. Bir iki gün bekleyip tekrar müşteri ilişkilerine mail atın bence net cvp için. Kargo on on iki günü geçmiyor genelde.
      Sevgiler

      Sil
  24. 29 mayısta mezuniyetim var o güne kadar elime geçer mi şimdi sipariş versem ? Ankara için konuşuyorm teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal şartlar altında evet, 20 gün gibi gelir, ama postada gecikme olabilir biraz ucu ucuna bir tarih...

      Sil
  25. Fazla para ödeyip 10 gün süreyle gelebiliyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretsiz kargo üç haftada gelir daha kısa süre için sipariş kısmında ücretli kargoyu seçerseniz dediğiniz sürede gelir.

      Sil
  26. merhaba,

    14$ lık etek sipariş vermek istediğimde 16$ kargo ücreti veriyor site. 100$ altı ücretsiz değil miydi kargo ? bu konuda yardımınız olur mu?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. merhaba,

    14$ lık etek sipariş vermek istediğimde 16$kargo parası çıkarıyor site. Free Shiping uygulamasına dahil değil mi acaba? yardımcı olur musunuız?

    Teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kargoyu standart kargo seçmeniz lazım ki posta ile gelsin ve ücret olmasın. sistem değişmediyse (ki bundan bilgim yok) kargo ücreti olmaması lazım.

      Sil
  28. merhaba, bende o siteden sipariş vermek istiyorum ama bir sorum var para bizim hesabımızdan nasıl çekiliyor yani türk lirası olarak mı çekiliyor yoksa dolar olarak mı çekiliyor? şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  29. şuan sheinside da türkiye seçeneği yok gözüküyor bir bilginiz var mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kayıtta olamayabilir ancak kargo olarak Türkiye ye geliyor.

      Sil
  30. Merhaba Ebru hanım,yazınız için teşekkürler.Benim sorum şu; kredi kartı ile alışveriş yapmak istesek parayı tl olarak mı yoksa dolar olarak mı çekiyorlar?Alışveriş yapabilmek için dolar hesabı mı gerekli?Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük kur üzerinden tl olarak çekiliyor. Normal kredi kartınız yeterli, başka bir hesaba gerek yok, sevgiler...

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim Ebru hanım yardımcı oldunuz:)Selamlar..

      Sil
  31. Ben de shienside den kaban beğendim. E mail ime indirim kodu geldi. %35 lik. Ama anlamadığım bişey var. Ben ürünü sepete atıyorum. Adres bilgilerimi filan giriyorum. İndirim kuponu da giriyorum. Ama toplam fiyat yine aynı görünüyor yani fiyat düşmüyor... Nasıl kullanıcam ben bu indirim kodunu ? İndirimin toplam tutara yansıması gerekmiyor mu ? Yoksa kart bilgilerimi girdikten sonra mı indirimi uyguluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndirim kodu geçerli mi kontrol edin, kodu girince düşmesi lazım sistemde değişiklik yapılmadıysa...

      Sil
    2. Evet indirim kodunu girince hemen yanında "apply coupon succesfully" yazıyor. Yani başarıyla uygulandı yazıyo. Sonra indirim %35 yazıyo. Ama toplam tutar yine aynı. Yani toplam tutarda hiç bi değişiklik olmuyo. %35 indirim toplam tutara yansımıyo...
      Bu yüzden almadım(son aşama olan hesap bilgilerimi girmedim) pahalı oluyo çünkü indirimsiz :(
      Tekrar tekrar denedim fakat yine aynı...
      Siz Nasıl kullanıyorsunuz indirim kodu. Fiyattaki düşüşü gösteriyor mu sizde ?

      Sil
  32. Merhba bende minik bi soru sormak istiyorum izninizle 😊 acaba balıkesirn kücük bi ilcesinde olsam dahi site bu adreste sorun yasarmi hani buyuksehir degil sonucta ama büyük ilçe acaba sorun çikarmi🙆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum hiç böyle bir sıkıntı gelmedi kulağıma, bence sorun olmaz...
      sevgiler...

      Sil
  33. Merhabalar. Ben de sizin yazınızdan sonra sipariş verdim ve mail geldi şimdi ksrgolandı diye. Sorum şu; ödediğimiz ücret havuz hesapta mı bekliyo, yani ürün elimize ulaşınca mı para aktarılıyo? Çünkü confirm delivery diye bir şey var kafam karıştı. Ürün bize ulaştığında confirm delivrryi mi tıklıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para kart hesabınızdan çekiliyor sipariş sonra geliyor.

      Sil
  34. Ebru hanım merhaba..Ben de ilk defa alışveriş yapacağım taksit imkanı oluyor mu bi bilginiz var mı ?

    YanıtlaSil
  35. Ebru hanım merhaba..ben de ilk defa alışveriş yapacağım da karta taksit imkanı oluyor mu bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bildiğim kadarıyla hayır, tek çekim oluyor...

      Sil
  36. ebru hanım kapıya kadar getiriyorlarmı bu arada sizi dediğiniz kart nasıl bişey yani nasıl acılıyo

    YanıtlaSil
  37. yani paypal kart ne oluyor o da br cesit kredi kartımı

    YanıtlaSil
  38. İkbal hanım ve adsız yorumcu arkadaşım, PTT kargo kapıya kadar geliyor evet, Paypal bir ödeme sitemi ancak şu an hükmü yok Türkiye de işlemiyor, yazıyı yazdığımda aktifti artık yok...

    YanıtlaSil
  39. Merhaba adres kısmında türkiye görünmüyor sadece united yazıyor neden? Ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  40. Öncelikle merhaba sheın de erkek giyim tarafında seçili olan ve çok beğendiğim bir ürün vardı,ama s beden ile m beden ölçüleri aynı görünüyor. Ne yapmam lazım bilemedim s bedenim ama büyük gelir mi ? Ya da m beden ile aynı ise neden s beden var ._.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba daha önce bu tip bir durumla karşılaşmadım. Ama genelde kalıpla küçük oluyor, ona göre sipariş edebilirsiniz...

      Sil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.