Yakma Yöntemiyle Gül Nasıl Yapılır? DIY

Merhabalar, evdeyim ve ne zamandır yapıp yayınlamaya fırsat bulamadığım DIY çalışmalarımdan birini sizinle paylaşayım istedim. Daha önce Baykumaş dan gelen tüllerimle yaptığım güllü mumluk dan sonra bu sefer de tülü yakma yöntemiyle güller yaptım. Çok tatlı oldu ve de yapması gerçekten çok kolay. İhtiyacınız olan malzemeler sentetik tül, mum, iğne iplik. İlk önce tülden değişik boyutlarda büyüklü küçüklü elips şeklinde parçalar kesiyoruz. Keserken tülü birkaç defa katlayıp kesin ki bir defada fazla yuvarlak elde edip vakitten kazanırsınız.



Daha sonra mumu yakıp her bir parçayı hafif altına gelecek şekilde mum alevine tutup yakın. Ama bunu yaparken çok fazla ateşe sokmayın tamamı yanabilir. Sadece uçlarını ateşe tutarak hafifçe kıvrılmasını bekleyip aşağıdaki gibi gül yaprağı halini almasını sağlayın.


Daha sonra en alta en büyük parçalar gelecek şekilde büyükten küçüğe, güle benzeterek üst üste getirip dikerek sabitleyin. Ben en son ve en küçük parçayı dikerken ikiye veya üçe kıvırıp diktim ki gülün orta kısmına benzesin diye.



Veee işte güllerim....


Bunlarla ne yapacağım? Onu da sonra görelim ☺ Baykumaş a teşekkürler. Hepinize güzel mi güzel bir hafta sonu diliyorum. Şimdilik hoşçakalınnnn ☺


14 yorum:

  1. Çok şirin olmuş ki bunlar :D

    YanıtlaSil
  2. ayyy çok güzel olmuş! bisürü projede kullanılabilir bunlar :)

    YanıtlaSil
  3. ne marifetlisin sen:)çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuşş :) deneyeceğim bir güün :)

    YanıtlaSil
  5. cnm iyi ki yayınlamışsın, ne zamandır merak ediyordum nasıl yapılıyor böyle güller diye...
    çok soft ve romantik olmuş, renk seçimlerin de çok güzel. Şimdi bunlardan birsürü yapasım geldi:P bu aralar böyle romantik projelerin peşindeyim :)))
    ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım, ben de aşk yaşıyorum şu anda yaptıklarımla :) çok dekoratif hem de yapımı inanılmaz kolay, mutlaka dene sen de :)

      Sil
  6. mükemmel olmuşlar ellerine sağlık =)

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyorlar,Emeğinize sağlık sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  8. Cok beyendim cok guzel olmuslar emegine saglik:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı benimle paylaşmak ister misiniz?

Blogger tarafından desteklenmektedir.